ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

































Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των ποιητικών συλλογών " Η Ελεγεία των Εκβατάνων " και " Εγκάρσια πτήση", εκδόσεις Απόπειρα, του ζωγράφου,περφόρμερ, θεωρητικού της τέχνης και λογοτέχνη Κώστα Ευαγγελάτου. Η παρουσίαση διοργανώθηκε από τα Κέντρα Πολιτισμού ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ στο Παγκράτι, με παρόντες λογοτέχνες, καλλιτέχνες και εκδότες. Στην ατμοσφαιρική εκδήλωση αρχικά μίλησε αναλυτικά ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς, ο οποίος ανέφερε: "σε κάθε ποιητική ενότητα, με θαυμαστό τρόπο, παρακολουθούμε την κίνηση που αιχμαλωτίζει το κυρίαρχο πνεύμα, που αποτελεί επίτευγμα λαξευμένο από τις ταλαντώσεις των συνειρμών της λυρικής σκιαγράφησης. Διαβάζοντας κάθε ποίημα ξεχωριστά βλέπουμε να ορθώνεται και να ριζώνει μπροστά μας ένας πίνακας".

Στη συνέχεια η νομικός Αθηνών και λογοτέχνιδα Χριστίνα Φλώρου διάβασε με εσωτερικότητα και λιτή εκφορά του λόγου επιλεγμένα ποιήματα, με αναφορές στην κοινωνικοπολιτική κατάσταση της εποχής μας.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η ομιλία του γνωστού Αλβανού λογοτέχνη και μεταφραστή Alush Avduli που ανέφερε: " Χωρίς την ποίηση η πραγματικότητα θα ήταν ένα τεράστιο κενό. Κώστα Ευαγγελάτε, ο χρυσός θόλος των πραγμάτων είναι το τελειωθέν πνεύμα. Είναι αναγκαίο να θέτεις αινίγματα στη σκέψη, η σκέψη πάντοτε προτείνει λύσεις. Η ψυχή του ποιητή απαγγέλλει φως, στο μέγα ποίημα που είναι το σώμα." και στη συνέχεια διάβασε στην αλβανική γλώσσα το ποίημα Εγκάρσια πτήση, που μετέφρασε και έχει δημοσιευτεί σε έντυπα, με εξαιρετικές κριτικές.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία ποιημάτων από τον Κώστα Ευαγγελάτο.
" Πλώρη γλυκιάς αστροφεγγιάς. Χαράματα σαλπάρεις δίχως τύψεις ".
kentavrosbooks.weebly.com

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ