ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ήταν παιδικό του όνειρο να υπηρετήσει στην Πυροσβεστική



Στενός φίλος και συνάδελφος του άτυχου πυροσβέστη μιλά στο protothema.gr - Ήταν παιδικό του όνειρο να υπηρετήσει στην Πυροσβεστική

Λύπη. Πόνος. Δάκρυα. Ένα σενάριο ζωής που τελείωσε πρόωρα και μάλιστα με ένα άσχημο και τραγικό φινάλε για τον ηρωϊκό 33χρονο πυροσβέστη Ματθαίο Μάντζιο, βυθίζοντας την οικογένεια, την αρραβωνιαστικιά του, τους φίλους και συναδέλφους του σε βαθύ πένθος. Έπεσε στον καθήκον.


Ακούγεται τόσο κοινό -σχεδόν στεγνό- αλλά είναι έτσι ακριβώς. Αυτό θα πει φίλος του και συνάδελφος ο Θοδωρής που δε βρίσκει ακόμη κουράγιο να πει κάτι παραπάνω για την απώλεια του φίλου του. Σκέφτεται τα γέλια και τα αστεία που κάνανε μέχρι πριν λίγες μέρες. Σκέφτεται πόσο επικίνδυνο είναι τελικά αυτό το επάγγελμα. Σκέφτεται πώς μπορεί μία στιγμή να αλλάξει τα πάντα. Αλλά τα πάντα. Ο Ματθαίος έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει τη ζωή μίας γυναίκας η οποία είχε εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο. Ο Ματθαίος όμως σήμερα δε ζει. Η βάση του 5ου Πυροσβεστικού Σώματος της Καλλιθέας έχασε ένα καταπληκτικό πυροσβέστη και ένα ξεχωριστό φίλο θα πουν οι συνάδελφοί του.

«Ετοιμαζόταν να παντρευτεί»

Ο Θοδωρής, ο Αλέξανδρος, ο Φάνης, ο Αποστόλης, ο Πέτρος και τα άλλα παιδιά οι συνάδελφοί του, τα φιλαράκια του προσπαθούν ακόμη να κατανοήσουν πώς μία άτυχη στιγμή κόστισε τη ζωή του γελαστού παιδιού του 5ου Πυροσβεστικού Σώματος στην Καλλιθέα. «Ετοιμαζόταν να παντρευτεί, ετοιμαζόταν να ζήσει ένα όμορφο ταξίδι και να κάνει το όνειρό του για οικογένεια πραγματικότητα. Η Μαρία -έτσι λένε την αρραβωνιαστικιά του- ήταν για εκείνον ο έρωτας που τον καθόρισε. Ήταν μαζί για πολύ καιρό, μένανε μαζί ως κανονικό ζευγάρι δε μας προκάλεσε εντύπωση ότι μπήκαν αμέσως στη λογική του να παντρευτούν άλλωστε ταίριαζαν καταπληκτικά», θα πει ένας εκ των φίλων του άτυχου νεαρού πυροσβέστη ο οποίος θα συμπληρώσει με βουρκωμένα τα μάτια του: «Η Μαρία όταν το έμαθε κατέρρευσε. Μα το φαντάζεστε; Να ετοιμάζεσαι να ανοίξεις σπίτι, να παντρευτείς σε λίγο καιρό και ξαφνικά να μαθαίνεις ότι ο άνθρωπός σου έχει φύγει από τη ζωή; Και τους γονείς; Να μάθουν ότι το παλικάρι τους δε ζει; Πώς να βρεις τη δύναμη να τους ανακοινώσεις; κάτι τέτοιο; Πώς; Και τι να πεις; Ο γιος σας δε ζει πια; Επειδή έπεσε στο καθήκον;».

«Χάσαμε το φιλαράκι μας»

Για μία τραγική απώλεια θα κάνει λόγο ο Αλέξανδρος Αρβανίτης συνάδελφος και φυσικά φίλος του Ματθαίου μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr. «Είμαστε μουδιασμένοι, παγωμένοι, δε μπορούμε ακόμη να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι μαζί μας πια. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι γεμάτα ένταση και είναι -φαντάζομαι- απολύτως λογικό. Χάσαμε ένα φίλο, όλοι φιλαράκια είμαστε εδώ μέσα. Όλοι είμαστε ο ένας για τον άλλο, δε μπορείτε να καταλάβετε για τη σχέση μιλάμε. Και ξαφνικά εκεί που είσαι μια χαρά γελάς, συζητάς, ακούς το φιλαράκι σου να λέει διάφορα για ποδόσφαιρο μπάσκετ για τα σχέδιά του που αφορούσαν στον επικείμενο γάμο του εκεί η γραμμή επικοινωνίας τελειώνει. Πήγε να σώσει μία γυναίκα έχασε τη ζωή του πάνω στο καθήκον. Δεν ξέρω τι να πω, τα συμπεράσματα δικά σας».

Παιδικό του όνειρο να γίνει πυροσβέστης

Ο Ματθαίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Γόνος μεσοαστικής οικογένειας είχε πολύ ευτυχισμένα παιδικά χρόνια και διακρίνονταν πάντα για τον αυθορμητισμό του και την επικοινωνιακή του ικανότητα. Δημοφιλής σε παρέες, αγαπούσε και τιμούσε τους φίλους του και από μικρός ονειρευόταν να γίνει πυροσβέστης. Οι γονείς του όπως και η αδελφή του θα τον στηρίξουν από την αρχή στην απόφασή του να κατέβει γύρω στα 20 του χρόνια από τη Λάρισα στην Αθήνα για να αναζητήσει το δικό του όνειρο και να κυνηγήσει τη δική του ζωή. Τα καταφέρνει. Μπαίνει στο Πυροσβεστικό Σώμα και ξεκινάει μία καριέρα γεμάτη περιπέτεια για εκείνον. Ικανός επαγγελματίας από τους καλύτερους πυροσβέστες διαγράφει μία πορεία σημαντική. Γνωρίζει πριν λίγα χρόνια τον έρωτα της ζωής του. Είναι η Μαρία. Ο έρωτας θα είναι κεραυνοβόλος και για τους δυο. Πολύ σύντομα αποφασίζουν να μείνουν μαζί. Πριν λίγο καιρό μάλιστα είχαν επισημοποιήσει σε τέτοιο βαθμό τη σχέση τους που μετά από έναν αρραβώνα ετοιμαζόταν να περάσουν το κατώφλι της εκκλησίας. Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβαν. Η Μαρία θα είναι από τους πρώτους που θα ακούσουν την είδηση του χαμού του. Το σοκ αναπόφευκτο. Εκείνη καταρρέει. Βρίσκει τη δύναμη ωστόσο να σταθεί στο πλευρό της οικογένειας. Για εκείνον.

Το τελευταίο αντίο θα βρει τη δύναμη να του το πει τόσο εκείνη όσο και η οικογένειά του αύριο στις 4 το απόγευμα στο κοιμητήριο του χωριού Κούκα στη Λάρισα. Αντίο σε ένα ξεχωριστό παλικάρι που όλοι θα το θυμούνται με συγκίνηση πάντα.

protothema.gr

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ