ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Θέμα : Συμμετοχή Δήμου Κεφαλονιάς στη «Συμβολική Διαμαρτυρία» της ΚΕΔΕ για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα






Η Δημοτική Αρχή της Κεφαλονιάς, εκπροσωπούμενη από τον

Α/Δήμαρχο Πολιτισμού κ.Ευάγγελο Κεκάτο συμμετείχε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 στη συμβολική εκδήλωση «Διαμαρτυρίας» στο Μουσείο της Ακρόπολης , που οργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο κ.Κεκάτος μετέφερε «Μήνυμα Υποστήριξης» του Δημάρχου Κεφαλονιάς και Προέδρου της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων κ.Αλέξανδρου Παρίση για την εξαιρετική πρωτοβουλία πολιτισμού της ΚΕΔΕ.

Ο Δήμος Κεφαλονιάς ως Ομηρικό Νησί, θεωρεί τη δημιουργία «Αμφικτιονίας Αρχαίων Δήμων» με έδρα τον Μαραθώνα, ένα σημαντικό υποστηρικτικό πολιτιστικό θεσμό για την ανάπτυξη συνεργασιών και προώθησης θεμάτων Πολιτιστικής κληρονομιάς μεταξύ των Δήμων της Χώρας.

Την Εκδήλωση Διαμαρτυρίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, η Περιφερειάρχης Αττικής κ.Ρένα Δούρου, ο επικεφαλής των Διεθνών Δημόσιων Σχέσεων της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Μαραθώνος κ.Ηλίας Ψινάκης, η τ.Υπουργός κ.Ντόρα Μπακογιάννη και πλήθος Εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πολιτικών και Πολιτιστικών Φορέων.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία επελέγη συμβολικά, διότι είναι η μέρα επιστροφής μέρους των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, όπου είχαν δανειστεί στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Τα αναμμένα κεριά που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι συμβόλιζαν την «ειρήνη, τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη των λαών».

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ