ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ e-mail

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ E-mail voutos@hol.gr και voutospress@yahoo.gr

Περιμένουμε τις Παρεμβάσεις σας Γιατί ο Ενεργός Πολίτης είναι για ένα Καλύτερο Αύριο των Παιδιών μας


Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΣ Πειραιάς 27/07/2015 Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Αρ. Πρωτ: 40 Κον ΥπουργόΚοινοποίηση: 1. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτο
2. Δήμαρχο κον Παρίση
Κύριε Υπουργέ,
Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού και τώρα περισσότερο από ποτέ λόγω της τουριστικής κίνησης έχει κορυφωθεί η υποβάθμιση της θαλάσσιας συγκοινωνίας των νησιών μας Κεφαλονιάς & Ιθάκης, αφού για να φθάσει κάποιος στην Ιθάκη κάνει το γύρο της Πελοποννήσου και για να βρεθεί κάποιος από την Κεφαλονιά στην Πάτρα που υπάρχουν όλες οι υπηρεσίες : υγείας, δικαιοσύνης, επικοινωνιών, ασφάλειας, παιδείας είναι αναγκασμένος να πάει μέσω Κυλλήνης.

Κατά την παρουσία σας στην εκδήλωση κοπής της πίτας του συλλόγου μας στον Πειραϊκό Σύνδεσμο ,σας είχε γνωστοποιηθεί μέσω του Προέδρου μας η αναγκαιό-τητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ και μας είχατε διαβεβαι-ώσει ότι κατόπιν συνεννόησης με τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη που παρευρίσκονταν στην ίδια εκδήλωση έχετε και εσείς την ίδια άποψη και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσκληση ενδιαφέροντος προκειμένου να λυθεί το θέμα με τη δρομολόγηση πλοίου.

Σε συνέπεια της πιο πάνω δήλωσή σας είχατε απευθύνει και πρόσκληση ενδιαφέροντος η οποία απέβει άκαρπη μέχρι τη λήξη της 21/05/2015.

Ύστερα και από τη δημοσίευση της ανοιχτής επιστολής σας θα θέλαμε να σας τονίσουμε με την παρούσα ότι απαιτούμε την άμεση δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πάτρα- Σάμη-Ιθάκη που για 50 και πλέον χρόνια εξυπηρετούσε τα νησιά μας , ήταν κερδοφόρα , χωρίς κρατική επιδότηση και η κατάργησή της τα δύο τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους και την τοπική οικονομία.
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νομού μας με την Πάτρα είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας και επιβίωσης για τους κατοίκους, ιδιαίτερα σήμερα σε περίοδο κρίσης και είμαστε βέβαιοι ότι η τελική απόφασή σας θα είναι στη κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του συμφέροντος των Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων.

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Μαριολένη Νεοφύτου Νέστορας Παπαθεοδωράτος

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ