ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015



Άλλος ένας πετυχημένος αγώνας δρόμου, ο 2ος της Θηναίας γης πέρασε στην ιστορία



Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετεχόντων, μικρών και μεγάλων διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στον Αγκώνα Θηναίας ο «2ος αγώνας δρόμου Θηναίας γης 2015» που ήταν μια συνδιοργάνωση της Τ.Κ. Αγκώνα και της ΚΕΔΗΚΕ του Δήμου Κεφαλονιάς.
Η ζέστη και η υγρασία που επικρατούσε στην περιοχή δεν εμπόδισε τους αθλητές να βάλουν τα δυνατά τους και να χαρούν με τη συμμετοχή τους. Άλλωστε το τοπίο και η ομορφιά της περιοχής τους προδιέθετε για κάτι τέτοιο.
Η οργανωτική επιτροπή και η τοπική κοινότητα Αγκώνα με τον πρόεδρο της κ. Σπύρο Τουμασάτο έκαναν τα πάντα για την επιτυχία της εκδήλωσης και σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα δικαιώθηκαν για αυτό.
Οι συμμετοχή ήταν και πάλι μεγάλη σε όλες τις κατηγορίες.
Ο αγώνας ήταν συνολικής απόστασης 7.100 μ. με την εκκίνηση να δίνεται από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας στον Αγκώνα και τους συμμετέχοντες αφού διήνυσαν μια διαδρομή μέχρι την Παναγία Καρδακάτων επέστρεψαν και τερμάτισαν στον ίδιο χώρο της αφετηρίας.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 7 μ.μ. με αγώνες λιλιπούτειων αθλητών σε ειδικές διαδρομές για αυτούς και με τις κατηγορίες:
Διαδρομή 50 μ
Έως 5 ετών κορίτσια
Έως 5 ετών αγόρια
Διαδρομή 200 μ
-6-7 ετών αγόρια
–6-7 ετών κορίτσια
–8-10 ετών αγόρια
-8-10 ετών κορίτσια
Διαδρομή 250
11-13 ετών αγόρια
11-13 ετών κορίτσια
Αμέσως μετά δόθηκε η εκκίνηση του μεγάλου αγώνα των 7.100 μ. και τις παρακάτω κατηγορίες:
14-18 ετών κορίτσια
14-18 ετών αγόρια
19- 30 ετών αγόρια
19-30 ετών κορίτσια
31-40 ετών γυναίκες
31-40 ετών άνδρες
41-50 ετών γυναίκες
41-50 ετών άνδρες
51-60 γυναίκες
51-60 άνδρες
61 + γυναίκες
61+ άνδρες
Στον τερματισμό προσφέρθηκαν τοπικά γλυκά, χυμοί και νερά σε όλους.
Πριν την έναρξη του δρόμου των 7.100 μ., πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά και ένας αγώνας σφαιροβολίας ανδρών-γυναικών με βάρος 4 κιλών για τις γυναίκες και 6 για τους άνδρες.
Αμέσως μετά τον τερματισμό των αθλητών, για ακόμη μια φορά πραγματοποιήθηκε ο πολύ ενδιαφέρον και συναρπαστικός αγώνας της διελκυστίνδας στον οποίο πραγματικά και φέτος έπεσαν "κορμιά" και συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των ηλικιών, άνδρες, γυναίκες και παιδάκια!


Τέλος έγιναν οι απονομές στους τρεις πρώτους νικητές ενώ δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.
Πρώτος στην γενική κατάταξη στους άνδρες ο Σπ. Γρίβας 1ος και ακολούθησαν οι Θωμ, Δρακόπουλος 2ος και Γεωργ. Μπενάτος 3ος, ενώ αντίστοιχα στις γυναίκες η Ελ. Μαυριδοπούλου 1η και ακολούθησαν οι Ανδρ. Βασιλάτου 2η και Βαν. Σαμόλη 3η.
Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Αγγ. Κωνσταντάκης, ο οποίος έλαβε μέρος στο αγώνισμα της σφαιροβολίας και σε αυτό της διελκυστίνδας, ο Δ.Σ. του Δήμου Κεφαλονιάς κ. Παναγής Βανδώρος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Σπύρος Τουμασάτος, ενώ την παρουσίαση παράλληλα με τη συμμετοχή της στον αγώνα, έκανε φέτος με εξίσου εντυπωσιακό τρόπο η Βάνια Σαμόλη.
Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους για αυτή την καταπληκτική διοργάνωση... και του χρόνου!!!Να τονίσουμε και την σημαντική βοήθεια του γυμναστή Διονύση Μεταξά ο οποίος συντόνιζε τα αθλήματα εκτός δρόμων.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ