ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Πολιτικές τσάρκες στο Λιθόστρωτο...!!!

Πολιτικές τσάρκες στο Λιθόστρωτο...!!!    ΠΗΓΗ   my kefalonia
Αποστολέας kefalos on 30/10/10 23:30 
Πολιτικά
Σάββατο σήμερα και μέσα στην ηλιόλουστη μέρα βρήκαμε στους δρόμους, όχι για να ζητήσουμε την ψήφο σας, αλλά για την άποψή σας, προκειμένου να ετοιμάζουμε σιγά σιγά το επόμενο τεύχος του kefalonitis magazine. Στην πορεία μας στο Λιθόστρωτο συναντήσαμε αρκετές ομάδες υποψηφίων, που βγήκαν για τις καθιερωμένες χαιρετούρες, αυτές που θα μας θυμίσουν ότι τελικά μας γνωρίζουν, παρότι εδώ και 4 χρόνια είχαμε την “λανθασμένη” εντύπωση ότι δεν μας ξέρουν.

Αφού έντεχνα γλιτώσαμε από τα πολλά, είχαμε σημαντική δουλειά να κάνουμε, καταλήξαμε με τους εμπόρους που μας υποδέχτηκαν με εξαιρετική χαρά, αναλύοντας τα προβλήματά τους, αυτά που θα γράφει το επόμενο τεύχος ως ιδέες που οι νεοεκλεγέντες καλούνται να εφαρμόσουν.

Αρνητική εντύπωση πάντως, πέραν από τις ξεπερασμένες και υποκριτικές χαιρετούρες μας έκαναν τα ακόλουθα:

- Ο τόπος γέμισε με χαρτιά με τις φάτσες των υποψηφίων. Οι περισσότεροι μάλιστα τύπωσαν τη φάτσα τους μπρος – πίσω, λες και θέλουν μέσα από μια καλοστημένη φωτογραφία να κρύψουν το βασικότερο. Ποιοι είναι και τι θέλουν να κάνουν αν εκλεγούν. Κανένα βιογραφικό, ίσως να μην έχουν κάτι αξιόλογο να γράψουν, καμία πρόταση, ιδέα, πρόγραμμα. Το σχόλιο προς την συνεργάτιδα που βρισκόταν δίπλα μου και με συνόδευε στην εργασία μου: Η καλύτερη χρήση όλων αυτών των χαρτιών είναι να πάνε στην ανακύκλωση... Τα χαρτιά σκορπισμένα παντού και ο σεβασμός για το περιβάλλον στα... χαρτιά!!!

- Οι έμποροι έδειχναν κουρασμένοι από όλη αυτή την υποκρισία και αισθανθήκαμε την ανάγκη σε πολλούς από αυτούς να τους χτυπήσουμε φιλικά την πλάτη για να τους εμψυχώσουμε. Τόσα χρόνια μας στηρίζουν, καλύπτοντας τα έξοδα εκτύπωσης και σχεδιασμού του εντύπου και φυσικά αν δεν στηρίξεις τον τόπο σου, δεν θα στηριχθείς. Κάποιοι άλλοι όμως ζητούν στήριξη από τους επαγγελματίες, χωρίς να ενδιαφέρονται για το τι περιμένουν αυτοί από τους υποψηφίους.
Κανένα πρόγραμμα. Με δυσκολία βρήκαμε των υποψήφιων δημάρχων, καθώς κάποιοι το έκρυβαν καλά... απόρρητο μυστικό, ενώ διαβάζοντας κάποιο από αυτά αισθανθήκαμε ότι κάπου τα έχουμε ξανακούσει. Αλήθεια, δεν έγιναν αυτά τόσα χρόνια; Δεν μπορεί...

- Αναρωτιέμαι γιατί πριν την κατάρτιση προγράμματος δεν βγαίνουν μια περιοδεία για να τους τα πει ο κόσμος, να τα καταγράψουν και μετά να βγάλουν το πρόγραμμα; Σε κάθε θέμα πρέπει να αποφασίζει ο ειδικός και στην περίπτωση αυτή οι δημότες πρέπει να έχουν λόγο!!!

- Αλήθεια, ποιος είναι ο λόγος του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου; Αν δεν έχει δικό του πρόγραμμα, μήπως είναι καταναγκασμένος να λέει μόνιμα ναι; Και τότε γιατί είναι τόσοι οι υποψήφιοι και όχι καμιά 30αρια, αν όλοι τους είναι μόνο για να λένε ναι; Κανένας δεν μας είπε γιατί να τον προτιμήσουν από τον άλλο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, τι θα κάνει στην περιοχή του.

- Οι νέοι έχουν ιδέες, γνωρίζουν την τεχνολογία και μπορούν για κάτι καλύτερο. Οι νέοι από τους συνδυασμούς επελέγησαν με βάση το τι ιδέες έχουν ή αν έχουν μεγάλη οικογένεια και αν σέρνουν πολλούς ψήφους, όπως έγινε και με μεγαλύτερους; Μήπως έτσι διαιωνίζουμε το θεσμό με τους κομματάρχες;

- Τέλος, τι τις θέλουμε τις παράγκες στην πλατεία; Αφού όλες είναι κλειστές. Κανένας δεν έχει πλέον τη διάθεση να πάει σε υπαίθρια προεκλογικά κέντρα. Πάνε αυτές οι εποχές. Καταργήστε τις επιτέλους, ως μια, έστω και υποκριτική, ένδειξη πολιτισμού!!!

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ