ΑΓΡΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΡΟΜΠΟΛΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Κάτω από τους πρόποδες του Αίνου και κοντά στον Άγιο Γεράσιμο πραγματοποιήθηκε Ημερίδα στον όμορφο χώρο του Συνεταιρισμού Ρομπόλας
Θέμα μα τι άλλο η Ιστορία του Κρασιού της Ρομπόλας και των Παραγωγών του Υπέροχου αυτού οίνου που εφρενη καρδία όπως έλεγαν και οι παλαιή
Την Εκδήλωση Προλόγισε και χαιρέτισε τους καλεσμένους του ο Πρόεδρος του
Συνεταιρισμού κ Λαλης Γεράσιμος
Φυσικά από επισήμους δεν υπήρχε κανείς καρέκλες άδειες τώρα το κρασί και το μέλλον του θα δούμε η θα πάμε να μαζέψουμε ψήφους ; έτσι δεν χάσαμε και την Φέτα και τόσα αλλα με αυτά θα ασχοληθούμε τώρα !!!!
Να πάμε τώρα στην ημερίδα ξανά ο κ Νίκος Παναγιωτακης δ/ντης Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε σε εικόνα και εξήγησε για την καλλιέργεια της Ρομπόλας και άλλων ποικιλιών στους αμπελώνες Κεφαλλήνιας & Ιθάκης
Στην συνέχεια ο δεύτερος εισηγητής κ Α Γερακης από το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ αναφέρθηκε για της προοπτικές της Παγκόσμιας αμπελοκαλλιέργειας καθώς και την αγορά του κρασιού
Ο τρίτος εισηγητής κ Γ Νεόφυτος Γεωπόνος Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε το πώς πρέπει να εγκαταστήσουμε ένα αμπελώνα το κλάδεμα του καρποφορία και τον στόχο καλής παραγωγής και ποιότητος
Συνεχίζοντας ο τέταρτος εισηγητής κ Μπαζιγος Κ δ/ντης του Συνεταιρισμού αναφέρθηκε για της προοπτικές που έχει η Ρομπόλα και την Εξέλιξη της
Συνεχίζοντας ο πέμπτος εισηγητής κ Κ Νοδαρας Οινολόγος του Συνεταιρισμού αναφέρθηκε για τα Ποιοτικά Χαρακτηριστικά του ΟΠΑΠ οίνου Ρομπόλα Κεφαλληνίας
Συνέχισε με την εισήγηση του ο κ Μπενετατος Δ Υπεύθυνος Γεωργικών Δραστηριοτήτων του ΤΕΙ με θέμα η Γεωργική Σχολή Π Βαλλιανου και ο Ρόλος της στα Γεωργικά τεκταινόμενα
Και έκλισε ο τελευταίος εισηγητής κ Γ Δαναλατος Γεωπόνος του Συνεταιρισμού με θέμα Ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία του αμπελώνα καθώς και ο σχεδιασμός για ένα καλύτερο αύριο
Ακολουθησαν ερωτήσεις και στην συνέχεια οι παρευρισκόμενη έκαναν ΟΙΝΟΓΕΥΣΙΑ στα κρασιά του Συνεταιρισμού για να πουν την Γνώμη τους
Ήταν μια πολλοί επιτυχημένη Ημερίδα όπου έδωσε στους παρευρισκόμενους το μήνυμα ότι πρέπει να συμβουλευόμαστε πάντα τους επιστήμονες για να έχουμε καλή σοδιά και καλή ποιότητα
Ας ακούσουμε τι είπε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ Λαλης Γεράσιμος
ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ
Ρεπορτάζ Σάκης Βουτος Δημοσιογράφος