ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για το Πολυτεχνείο στην Πλατεία Καμπάνας.













ΑΣ  ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ  ΤΟΝ  ΠΕΤΡΟ  ΠΕΤΡΑΤΟ 









Σήμερα παραμονη  του Πολυτεχνειου  στις 6,30  το απογευμα  στην πλατεία της Καμπάνας                       έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου   για το Πολυτεχνείο , παρουσία του Νομάρχη  κ Γεωργάτου Διονυσίου  ,του Δημάρχου Αργοστολίου Γιώργου Τσιλιμίδου, του Πρόεδρου της ΤΕΔΚ-ΚΙ  κ Μάρκου  Κοτσιλινη  του Πρόεδρου  του ΔΣ κ Πεφανη  Σπύρου ,του Αντιδημάρχου  κ Κουναδη  Αλέκου  ,του Αντιδημάρχου  κ Κοψαχείλη  Παναγή ,του κ Σαβαογλου  Σάββα  καθώς  και   άλλων πολιτικών παραγόντων του τόπου. Μίλησε για τα αποκαλυπτήρια ο Πέτρος Πετράτος, και ο  Γαλιατσατος  Νίκος  τα δε  Αποκαλυπτήρια  έκανε  ο  Ιατρός  Λικιαρδοπουλος  Σπύρος  .

Το ιστορικό των αποκαλυπτηρίων  Το 2008, με τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, εκδόθηκε το βιβλίο «Κεφαλονίτες και Ιθακήσιοι στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973», με το οποίο έγινε μια πρώτη προσπάθεια και καταγράφτηκαν μαρτυρίες Κεφαλλονιτών και Ιθακησίων, που συμμετείχαν σ’ εκείνα τα γεγονότα, και συγκεντρώθηκαν σχετικά δημοσιευμένα κείμενα (πολιτικά, λογοτεχνικά κ.λπ.), που γράφτηκαν από Κεφαλονίτες και Ιθακήσιους.
Όσα χρήματα από τη διακίνηση του βιβλίου έμειναν μετά από την εξόφληση των διαφόρων εξόδων, διατέθηκαν (και φυσικά δεν ήταν αρκετά) για το στήσιμο μνημείου τιμητικού για το Πολυτεχνείο. Ο Δήμος Αργοστολίου παραχώρησε το χώρο στην πλατεία Καμπάνας και ο γλύπτης Μεμάς Καλογηράτος φιλοτέχνησε το μνημείο.

Ας Ακούσουμε  τι μου  Δήλωσε     ο  κ Πετρατος  Πέτρος      και  Γαλιατσατος  Νίκος


ΑΣ  ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ   ΤΙ ΕΙΠΕ  Ο ΠΕΤΡΑΤΟΣ  ΠΕΤΡΟΣ
ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ  ΤΟΝ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ ΝΙΚΟ

       


             
        

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ