ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Σωτήρης Κουρής την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010, είχε τις κάτωθι ενημερωτικές συναντήσεις που έχουν σχέση με την ανάληψη των καθηκόντων του:



α. Στις 9.00 το πρωί συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΑΝΕΤΚΙ- ΟΤΑ Α.Ε κ. Σπύρο Βαλλιανάτο, όπου ενημερώθηκε εκτενώς για την πορεία και τις δράσεις της Αναπτυξιακής Εταιρείας. Μετά την ενημέρωση ο κ. Σ. Κουρής ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΑΝΕΤΚΙ, να μην ληφθούν αποφάσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 που να δεσμεύουν την ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ.

Η πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη έγινε αποδεκτή με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρείας, που συνεδρίασε στις 12.00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

β. Στις 11.00 συναντήθηκε με τον Διευθυντή του ΕΚΕΚ-ΤΑΚΙ (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης) κ. Δημήτρη Πανά, όπου ενημερώθηκε για τα λειτουργικά και οικονομικά στοιχεία του κέντρου.

Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και προς την κατεύθυνση της ενοποίησης των ΕΚΕΚ όλων των Νομών της Περιφέρειας.

γ. Στις 12.00 παραβρέθηκε σε ενημερωτική συνάντηση για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα JESSICA (ανάπλαση και επενδύσεις σε περιοχές αστικού χώρου), μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αργοστολίου κ. Γ. Τσιλιμιδού.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο κ. Νομάρχης με την Δ/νση Σχεδιασμού και Προγραμματισμού, ο κ. Δήμαρχος Αργοστολίου με την Δ/ντρια Προγραμματισμού, ο κ. Σάββας Σαββαόγλου ως εκπρόσωπος του νέου Δημάρχου Κεφαλληνίας κ. Α. Παρίση, ο κ. Γ. Τιμοθεάτος εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και από την Ένωση Γεωργικών Συν/σμών ο Πρόεδρος κ. Α. Καλαφάτης και ο Δ/ντής κ. Σπύρος Θεοτοκάτος.

Η ενημέρωση έγινε από τα στελέχη της εταιρείας διερεύνησης του προγράμματος κ. Ν. Παπαδάτο και κ. Α. Αβρανά.

Το πρόγραμμα Jessica στοχεύει στην ανάπτυξη των αστικών περιοχών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και διαπραγματεύεται επενδύσεις και δράσεις, οι οποίες θ’ αποδώσουν αφενός το ανάλογο κοινωνικό όφελος από την δημιουργία τους και αφετέρου με την λειτουργία τους, θα αποδώσουν τα ανάλογα οικονομικά αποτελέσματα στην πηγή χρηματοδότησης.

Ο κ. Κουρής αφού ενημερώθηκε για τις προτάσεις του Δήμου Αργοστολίου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και τις καταληκτικές ημερομηνίες του προγράμματος, ζήτησε πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση επί των σκοπών και στόχων αυτού, προς όλους τους πολίτες, τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και τους φορείς μέσω μιας ανοικτής διακήρυξης.

Επίσης δήλωσε ότι στα πλαίσια της νέας λαϊκής εντολής, θα επανεξεταστούν οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί με τα νέα δεδομένα, την στρατηγική και τον προγραμματισμό της νέας Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής και θα δοθούν οι νέες κατευθύνσεις μέσα στα χρονικά όρια του προγράμματος.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ