ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, η 3η Δεκεμβρίου



Η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, η 3η Δεκεμβρίου, αποτελεί όχι μόνον μια ημέρα ευαισθητοποίησης για όσους συνανθρώπους μας δίνουν τη δική τους μάχη, αλλά και μια ευκαιρία να εκφράσουμε την βούληση μας να συμβάλλουμε στην ισότιμη συμμετοχή και πλήρη ένταξη τους στα κοινωνικά δρώμενα.

Τα ΑμεΑ έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους ανθρώπους και στην εργασία και στη παιδεία και στη φιλία και στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ΑμεΑ που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να είναι δημιουργικά, μεθοδικά, λαμβάνοντας μέρος σε ποικίλες δραστηριότητες και παίζουν σημαντικό ρόλο στο κοινωνικό τους περιβάλλον. Διεκδικούν από τη σχέση τους με τους άλλους την ισοτιμία και τον σεβασμό.
Ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι αυτός που τους θέτει στο περιθώριο.
Λέμε ΟΧΙ στην περιθωριοποίηση αυτών των Ατόμων
Λέμε ΝΑΙ στην ομαλή ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο.
Πολιτική μας βούληση αλλά και καθημερινή μας έγνοια είναι να δημιουργήσουμε μια κοινωνία δίκαιη, ανθρώπινη, μια κοινωνία αλληλεγγύης, μακριά από το ρατσισμό και τους αποκλεισμούς οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας.
Σε αυτό το πλαίσιο σκοπεύουμε να εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε την ισότητα, την αυτονομία όλων των ανθρώπων αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία και την ανάγκη προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ