ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ (3η Δεκεμβρίου) επισημαίνουν ότι η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί ισχυρό εργαλείο αξιολόγησης συγκεκριμένων δράσεων και πολιτικών δεσμεύσεων.

Η 3η Δεκεμβρίου είναι η μέρα που κρίνεται το κατά πόσον κοινωνικές και πολιτικές δεσμεύσεις έχουν αποτυπωθεί στην καθημερινή πραγματικότητα και έχουν συντελέσει στην αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.
Η πολιτεία μας έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους με την κτιριακή υποδομή των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ σε όλη τη χώρα και με την προώθηση ποικίλων προγραμμάτων και δράσεων τα οποία αποσκοπούν στην διευκόλυνση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.
Οι ανάγκες όμως είναι πολλές και επιβάλλεται η πολιτεία να εντείνει τις προσπάθειές της όσο περισσότερο μπορεί και πρέπει να χαράξει μια νέα πολιτική πιο ανθρώπινη για την αναπηρία με κύριους άξονες την ανεργία των ΑμεΑ, τον τομέα Υγείας, τον τομέα Εκπαίδευσης, τον τομέα προσβασιμότητας, τον τομέα Πολιτισμού-Ψυχαγωγία και τέλος τον τομέα της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Φροντίδας.
Πρέπει όλοι εμείς που ασχολούμαστε σε αυτόν τον ευαίσθητο κοινωνικό χώρο να δημιουργούμε με έργα και δράσεις το ανθρώπινο πρόσωπο της πολιτείας και απευθύνουμε μήνυμα της ενεργούς συστράτευσης στο δρόμο της ελπίδας, της ευτυχίας, της εθελοντικής προσφοράς, των ίσων ευκαιριών και των ίσων δυνατοτήτων για τα ΑμεΑ πέρα από κομματικές ή άλλες διαφορές.
Σε αυτόν το αγώνα, τον αγώνα τον καλό, είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων, ο στόχος είναι κοινός και η προσπάθεια συνεχής και πολυμέτωπη.
Είναι ένας δρόμος κοπιαστικός και δύσκολος, ένας δρόμος στον οποίο πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, είναι μια πορεία που τροφοδοτούνε δύναμη και ελπίδα τα χαμόγελα, οι προσδοκίες και τα όνειρα των ΑμεΑ και ιδιαίτερα των παιδιών.
Σε αυτή την πορεία ας έχουμε οδηγό τους στίχους του Ελύτη:
«Ό,τι κάνεις να σου δίνει μια ρυτίδα περισσότερη στο μέτωπο,
μια ρυτίδα λιγότερη στην ψυχή».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ
ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ