ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ




Κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες η Περιφερει­ακή Δ/νση Εκπ/σης Ιονίων Νήσων ενημερώνει ότι φέτος έχει υλοποιήσει την πρώτη της εκπαιδευτική προτεραιότητα, δηλαδή, την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
Όλοι οι μαθητές έχουν το ίδιο δικαίωμα στη γνώση. Βασικός στόχος και μέριμνα της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Ιονίων Νήσων ήταν η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας στο εκπαιδευτικό υλικό, ανάλογα με την αναπηρία ή τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κάθε μαθητή.
Στο πλαίσιο αυτό, για πρώτη φορά λειτουργεί φέτος Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήρι Δ/θμιας Εκπ/σης στη Λευκάδα και στην Κεφαλληνία, ενώ, στην Κέρκυρα ιδρύθηκε, στελεχώθηκε και θα λειτουργήσει από 01-01-2011 Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο.
Παράλληλα, λειτουργούν ήδη σε όλη την Περιφέρεια 38 Τμήματα Ένταξης.
Ως Περιφερειακή Δ/νση αισθανόμαστε υπερήφανοι εφόσον έχουμε καλύψει όλες τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς και σε ειδικό επιστημονικό προσωπικό (ψυχολό­γους, κοινωνικούς λειτουργούς και λογοθεραπευτές) σε όλες τις σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας εκπ/σης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς και στα Κέντρα Διάγνωσης (ΚΕΔΔΥ).
Η προσπάθειά μας, όμως, δεν σταματάει εδώ. Ήδη έχουμε προχωρήσει στην καταγραφή των αναγκών σε ειδικό εξοπλισμό, τις έχουμε πιστοποιήσει και τις έχουμε υποβάλλει στο Υπ. Παιδείας, έτσι ώστε όλες οι σχολικές μονάδες να εξοπλιστούν το συντομότερο με τον απαραίτητο εξειδικευμένο εξοπλισμό.
Βασική προτεραιότητά μας ως Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης είναι και θα παραμείνει η πλήρης κάλυψη των αναγκών της Ειδικής Αγωγής και δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειές μας και τον αγώνα μας μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, θεωρώντας χρέος μας την προσφορά μας προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠ/ΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Τηλέμαχος Γαβαλάς

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ