ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλονιάς & Ιθάκης και η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει διημερίδα με θέμα : «Το φαινόμενο του Εκφοβισμού και της Βίας στα Σχολεία (Bullying )».



Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 18:00 μ.μ και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 9:30 π.μ, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας. Στη Διημερίδα θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις και εργαστήρια από ερευνητές και ειδικούς Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Το απόγευμα της πρώτης ημέρας (Παρασκευή 10/12, 18:00 μ.μ), θα είναι αφιερωμένο στους μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Νομού, οι οποίοι μέσω μουσικής, κίνησης και ζωγραφικής θα προσεγγίσουν το πρόβλημα, με συντελεστές: τη Ναταλία Καπατσούλια, εικονογράφο παιδικών βιβλίων, την Ιωάννα Κρητικού, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και την Κάτια Τρουμπούκη, χοροθεραπεύτρια.
Την επομένη, οι εισηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν θα απευθύνονται σε Εκπαιδευτικούς, Ειδικούς Ψυχικής Υγείας και Υγείας και Γονείς.
Οι εισηγητές θα είναι :
Ο κ. Ιωάννης Τσιάντης, MD, DPM, FRC Psych., Αναπλ. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ε.Ψ.Υ.Π.Ε., Ψυχαναλυτικός Ψυχοθεραπευτής, Πρόεδρος Ιατρικών Ειδικοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κλάδος Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής (UEMS).
Ο κ. Γεράσιμος Κολαΐτης Επικ. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Γ. Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" και Πρόεδρος Δ.Σ Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.
Η κ. Βασιλική Ν. Λεβεντάκου M.Sc., Οικονομολόγος - Στατιστικός, Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Εκπαιδευτικός Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων.
Ο κ. Θεολόγος Χατζηπέμος, M.Sc., Ειδικός Παιδαγωγός και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.
Η κ. Μαίρη Κρητικού, υπεύθυνη επικοινωνίας Ε.Ψ.Υ.Π.Ε., θα παρουσιάσει τη μικρού μήκους ταινία “τα Μπλε Γυαλιά” του Γιάννη Κουφονίκου.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ