ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

<< ΜΑΓΓΑΝΟΠΗΓΑΔΟ >> ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΟΥ



Η αλήθεια δεν αλλοιώνεται κι όταν ακόμα οι άνθρωποι την αγνοούν, την ξεχνούν ή την διασύρουν.
Για δεύτερη φορά “έσπρωξε” προς συζήτηση το θέμα του Δημοτικού ραδιοφώνου Λειβαθούς ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου και μάλιστα προς την εκπνοή του.
Γνωστή η μέθοδος.
Όσο πιο αργά συζητείται ένα θέμα ,τόσο λιγότερες οι αντιδράσεις...
Όμως αντιδράσεις υπήρξαν ήδη , αυτές ήταν εξάλλου και ο λόγος που το απέσυρε από την ημερήσια διάταξη του 1ου (δύο σε ένα) δημοτικού Συμβουλίου.
Παρόλα όμως τα μηνύματα που είχε λάβει ,επιχείρησε ξανά χρεώνοντας αυτή την φορά τον κ.Κεκκάτο ως εισηγητή, ως υπεύθυνο Αντιδήμαρχο την Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς ,να το επαναφέρει και μάλιστα ως “Επιχείρηση Ειδικού Σκοπού!!!”
Στους ειδικούς σκοπούς εντάσσεται και η αποκατάσταση κάποιων γνωστών και μη εξαιρετέων.
¨Ομως άγνοια νόμων κανόνων και κανονισμών δεν συγχωρείται και μπορεί να έχει υπερβεί νόμους και κανονισμούς ήδη ο κ.Παρίσης προκαλώντας την γενική θυμηδία, όμως δεν θα ΄εβαζαν στον τορβά  το κεφάλι τους και άλλοι, δίνοντας του μια κόμη ευκαιρία να “περάσει” τους “ειδικούς σκοπούς του”.
Αναγκάστηκε λοιπόν να το ξανά-αποσύρει.
Κατ' εμέ θα έπρεπε να συζητηθεί και να ειπωθούν τα πάντα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα “άπαντα” που αφορούν στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Λειβαθούς.
Πόσα δαπανήθηκαν για να στηθεί αυτός ο σταθμός, πόσα τα λειτουργικά του έξοδα ,ποιά τα έσοδα του, ποιά η ωφέλεια της λειτουργίας του , και πάνω απ΄όλα, γιατί δεν διασφάλισαν αυτήν την επιχείρηση που αφορά στους δημότες της Λειβαθούς, νομιμοποιώντας την.
Λειτουργούσε τόσα χρόνια, χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης το οποίο έχει παραγγείλει ήδη το κλείσιμο του στο ΕΕΤΤ, την αρμόδια Αρχή του Υπουργείου Επικοινωνιών και Μεταφορών.
Το ραδιόφωνο της Λειβαθους είναι μια από της ποιο καραμπινάτες αυθαιρεσίες σε Δημοτικό επίπεδο λειτουργώντας το μάλιστα με 2 συχνότητες σε διαφορετικά σημεία εκπομπής και με παροχή ρεύματος εξ ουρανού  , και ένας Θεός ακόμη ξέρει πόσα άλλα !!!!!!!!!
Τελικά, πόσο υπεύθυνος μπορεί να χαρακτηριστεί ένας Δήμαρχος, όταν δαπανά δημόσιο χρήμα και δεν διασφαλίζει την προστασία και την βιωσιμότητα των όσων επιχειρεί;
Αναρωτιέμαι εάν οι παρατάξεις του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και κάποιοι από τους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης θα μπούν στην διαδικασία να αναρωτηθούν γιατί αποσύρεται για δεύτερη φορά το συγκεκριμένο θέμα.
Επιβάλλεται να ζητήσουν εξηγήσεις.
Εάν δεν το πράξουν, τότε υπάρχει πρόβλημα και ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα.
Επιβάλλεται επίσης να ζητήσουν εξηγήσεις γιατί δεν έχει “κλείσει ταμείο”ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος για τα οικονομικά του Δήμου ο κ. Δ.Πυλαρινός, ενώ η προτεινόμενη ημερομηνία παρήλθε ήδη από τις 3 Ιανουαρίου. Το παραδέχθηκε δημόσια ότι αιτία είναι τα δάνεια της Λειβαθούς που είναι στο κόκκινο.
Επιβάλλεται να απαντηθεί πως είναι δυνατόν δημοτική υπάλληλος του πρώην Δήμου Λειβαθούς να ελάμβανε το 2008 ως αμοιβή πρακτικογράφου για το τρίμηνο το ποσό των 5.015,82 χωρίς παρακρατήσεις.
Σας παραθέτω το χρηματικό ένταλμα με αριθμ. Παραστατικού 127/2008 δια του λόγου του αληθές!
Και για τον Ραδιοσταθμό Λειβαθούς άλλα 300 ;

Δύναμαι να συμπεράνω από πούθε έρχεται αλλά αδυνατώ να συλλάβω προς τα που οδεύει η λογική του Αλέξανδρου Παρίση.
¨Ομως αυτό το οποίο θα πρέπει να συλλάβει και να κατανοήσει ο ίδιος αλλά και και κάποιοι περι την Ιερουσαλήμ του, είναι ότι όσο προσεκτικά και αν σκεπαστούν κάποιες καταστάσεις από το αληθινό κανείς δεν γλυτώνει.

Ελευθερία  Κουλουριώτου. Δημοσιογράφος     

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ