ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΕ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΑΣΤΑΚΟ




Ο προγραμματισμός του Ε.Σ.Π.Α. ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο Περιφερειάρχης Ιόνιων Νησιών κ. Σπύρος Σπύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Χρήστος-Ηρακλής Σκούρτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας κ. Σωτήρης Κουρής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ζακύνθου κ. Κώστας Τσιριγώτης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της αιρετής Περιφέρειας.
Στην διάρκεια της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε αναλυτική περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στα Ιόνια Νησιά αναφορικά με τις εντάξεις έργων, την απορρόφηση κονδυλίων του Ε.Σ.Π.Α. και άλλες εκκρεμότητες. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη το επόμενο διάστημα προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά ανά νομό η πορεία υλοποίησης των έργων που έχουν ενταχθεί, η αξιολόγηση των μελετών που έχουν κατατεθεί, η δημοπράτηση έργων και η προσεχής αναθεώρηση του Ε.Σ.Π.Α.
Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση σε θετικό κλίμα, από την οποία διαφάνηκε η αμοιβαία διάθεση για συνεργασία και η προσήλωση στο στόχο της εξασφάλισης προοπτικών ανάπτυξης για τα Ιόνια Νησιά.
Το πρωί ο κ. Αποστολόπουλος παραβρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας των υπαλλήλων της Περιφέρειας παρουσία του Μητροπολίτη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριου, του αιρετού Περιφερειάρχη κ. Σπύρου Σπύρου, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γιώργου Καλούδη και του πρώην Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών κ. Κώστα Γεωργαλίδη.
Σήμερα, Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος μετέβη μαζί με υπηρεσιακό κλιμάκιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Δυτικής Ελλάδας στον Αστακό, όπου εξέτασε την πορεία αποπεράτωσης έργων του Ε.Σ.Π.Α. σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Πυθαγόρα Σαμαρά.
Αύριο, Τετάρτη 2 Φεβρουάριου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος θα παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Καλαμάτα προς τιμή της Πολιούχου Υπαπαντής του Χριστού. Ο κ. Αποστολόπουλος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος στο ξενοδοχείο Elite στις 13:30.
Το απόγευμα ο κ. Αποστολόπουλος θα μεταβεί στην Αθήνα όπου υπάρχουν προγραμματισμένες συσκέψεις με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννη Μαγκριώτη. Θα εξεταστούν θέματα που αφορούν την Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ