Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011
Ολοκλήρωση των Διαδικασιών Γ΄ Τακτικής Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής
Πραγματοποίηθηκε σήμερα 13 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Κήπου της Ρηγίλλης η Γ’ Τακτική Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ με θέματα Ημερήσιας Διάταξης την πολιτική Επικαιρότητα, την οικονομική κρίση και τα εργασιακά, ζητήματα Παιδείας και απολογισμό της μέχρι τώρα δράσης.
Πριν την έναρξη των διαδικασιών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντα πρ. Προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ.
Η διαδικασία συνεχίστηκε με συζήτηση γύρω από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης ενώ τα μέλη του Εκτελεστικου Γραφείου έκαναν αναλυτικό απολογισμό της δράσης των τελευταίων δέκα μηνών. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην επερχόμενη παρουσίαση της Πρότασης Παιδείας που δημιουργήθηκε μέσω της διαδικτυακής δράσης paideia2020 , ένα εγχείρημα που θα θέσει τις βάσεις για για τις νέες προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
Βασικά σημεία της ομιλίας του Προέδρου Ανδρέα Παπαμιμίκου:
«[...]Ζητάω δουλειά. Σκληρή δουλειά και αποτέλεσμα. Δράσεις και πολιτικές, που θα μας ανεβάσουν ξανά στα μάτια του κόσμου και θα μας προσφέρουν το κύρος και τη δυνατότητα ουσιαστικότερης παρέμβασης στις εξελίξεις. Άλλωστε ζούμε σε εποχές που η ενασχόληση με τα κοινά, αποτελεί περισσότερο στίγμα, παρά αυτονόητη υποχρέωση. [...] Είμαστε η παράταξη που έδωσε μάχες για να επικρατήσουν οι φιλελεύθερες ιδέες στα ακαδημαϊκά ιδρύματα μεταπολιτευτικά, και είμαστε αυτοί που θα βοηθήσουν με ιδέες και προτάσεις το Πανεπιστήμιο να αναπνεύσει ξανά, απαλλάσσοντας το μια και καλή από την ανομία [...] Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την κ. Διαμαντοπούλου να παραδώσει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, ώστε να καταντήσουν ως άλλες υπερχρεωμένες ΔΕΚΟ έτοιμες για κλείσιμο. [...] Με τρεις φράσεις λοιπόν. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλάζει νοοτροπία – πολιτικοποιείται – οργανώνεται. [...] Μέσα από σκληρή δουλειά, συμμετοχικότητα και σκέψη μπορεί η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να αποτελέσουν τη φωνή της κοινωνίας απέναντι στα καθημερινά προβλήματα. Να γίνουμε όλοι μαζί η γενιά εκείνη που θα αφήσει πίσω της μια σοβαρή παρακαταθήκη, και πάνω από όλα θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Σας καλώ λοιπόν να βγούμε μπροστά».