|
Σε κλίμα έντασης που προκλήθηκε, κυρίως, από τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα, συνεδρίασε το Σάββατο το μεσημέρι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.
Η συνεδρίαση κράτησε πάνω από 10 ώρες και ξεκίνησε σε μια κατάμεστη από εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και μαθητές, αίθουσα, που ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς των μαθητών προ ημερήσιας διάταξης κάτι που έγινε αποδεκτό.
Ένταση από την «Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια»
Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης δημιουργήθηκε αρκετή ένταση στην αίθουσα, καθώς η κ. Όλγα Τσιλιμπάρη, υπ. Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας με την παράταξη της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς» απαίτησε να αντικαταστήσει την εκλεγείσα αλλά απούσα από τη συνεδρίαση, επικεφαλής της παράταξης, Τώνια Λαχανιώτη και να εισηγηθεί αντ’ αυτής τα θέματα, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό και η κατάσταση έλαβε διαστάσεις εξαιτίας της επιμονής να περάσει το αίτημα.
Η κ. Τσιλιμπάρη αποχώρησε διαμαρτυρόμενη από την αίθουσα, ενώ τα θέματα των λατομείων και του αιολικού πάρκου στον Παντοκράτορα (Κέρκυρα), που πρότεινε η παράταξή της δε συζητήθηκαν τελικά.
Μαθητικά δρομολόγια
Με παρεμβάσεις τους, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, Νίκος Μεταλληνός, εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων αλλά και των μαθητών, περιέγραψαν στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, με λεπτομέρειες, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την μη εκτέλεση σχολικών δρομολογίων και ζήτησαν από το σώμα να δώσει άμεση λύση.
Η απόφαση
Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να κλείσει επ’ αόριστον την Περιφέρεια, αν μέχρι την Παρασκευή δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θ’ αφορά στην αποπληρωμή του χρέους από την εκτέλεση μαθητικών δρομολογίων μέχρι τέλους Δεκεμβρίου του 2010, που για τα Ιόνια Νησιά φτάνει το ποσό των 7.246.000 ευρώ (Κέρκυρα και Κεφαλονιά), αλλά και εκείνων που έχουν γίνει το νέο έτος.
Συγχωνεύσεις καταργήσεις σχολείων
Με αφορμή την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Σκριπερού (Κέρκυρα), καθώς και το προτεινόμενο από τους γονείς που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, ψήφισμα για τη μη κατάργηση του σχολείου, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε, μετά από διαλογική συζήτηση και παρεμβάσεις ακόμη και του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, Μάχου Γαβαλά, να εντάξει σε προηγούμενη απόφασή του, την πρόταση να μη γίνονται συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων χωρίς κοινωνική συναίνεση και επιστημονική τεκμηρίωση.