ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Δήλωση του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη σχετικά με την ανακοίνωση της εταιρείας LOUIS HELLENIC CRUISES



Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, με τη γνωστοποίηση της απόφασης της Εταιρίας LOUIS HELLENIC CRUISES να αποσύρει τα κρουαζιερόπλοιά της από την ελληνική σημαία, ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, κος Ιωάννης Διαμαντίδης, έκανε την εξής δήλωση:
«Ο Πρόεδρος της Εταιρίας LOUIS HELLENIC CRUISES μετά την πρώτη συνάντησή μας τον Οκτώβριο του 2010, είχε και δεύτερη συνάντηση μαζί μου την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011, όπου με παρακάλεσε να βρεθεί λύση με το πρόβλημα της Εταιρίας του, που προέκυψε από την άρνησή καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών στο ΝΑΤ, θέμα το οποίο βρίσκεται ήδη στα ποινικά δικαστήρια. Αφού άκουσα με προσοχή τις θέσεις της εταιρίας, πρότεινα να ζητηθεί η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό θερμά. Εκ των υστέρων όμως απεδείχθη ότι η εν λόγω Εταιρία είχε ήδη πάρει απόφαση υποστολής της ελληνικής σημαίας από τα κρουαζιερόπλοιά της, εξαπατώντας το Υπουργείο, παρά το γεγονός ότι είχε δηλώσει πως θα περιμένει την απόφαση του ΝΣΚ, προκειμένου να αποφασίσει για τη μελλοντική της στάση.
Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα αποτελεί βασικό πυλώνα της κυβερνητικής πολιτικής. Για το λόγο αυτό, το ΥΘΥΝΑΛ προχώρησε σε όλες τις αναγκαίες νομοθετικές και άλλες ενέργειες, ώστε πολύ σύντομα, ακόμη και μέσα στο 2011, τα λιμάνια και οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν την κρουαζιέρα, αλλά και ολόκληρη η χώρα να έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη. Θεωρώντας ότι η ελληνική σημαία δεν είναι «σημαία ευκαιρίας», αλλά ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας μας σε όλες τις θάλασσες, το ΥΘΥΝΑΛ θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τόσο την ελληνική σημαία όσο και τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ελλήνων ναυτικών. Η προάσπιση των Ταμείων μας που είναι ο μόχθος των εργαζομένων στη θάλασσα δεν διαπραγματεύεται. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Υπουργός ούτε εκβιάζονται, ούτε απειλούνται. Γνώμονάς μας είναι το δημόσιο συμφέρον.
Τέλος, όσον αφορά τις δηλώσεις των εκπροσώπων της παράταξης εκείνης που οδήγησε τη χώρα σε υπανάπτυξη και χρεοκοπία, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν μιλάνε. Εμφανίζονται αμετανόητοι. Κύριος στόχος της πολιτικής μας είναι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας και αυτό θα το πετύχουμε για το καλό της πατρίδας μας, είτε τους αρέσει είτε όχι.» 

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ