ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο το βράδυ το Ιόνιο Κάντρο Τεχνών και Πολιτισμού



Το οποίο ευελπιστούν να γίνει το κατ’ εξοχήν ίδρυμα των Τεχνών στα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.
Είναι ένα υπέροχο κτίριο με πολλές αίθουσες, διαθέτει αμφιθέατρο και ξενώνες. Στον επάνω όροφο η θέα στη Λειβαθώ είναι καταπληκτική.
Το Κέντρο έχει έδρα τον οικισμό Μεταξάτα της Λειβαθούς, επί του επαρχιακού δρόμου της Λακύθρας. Απέχει τρία λεπτά από το αεροδρόμιο του νησιού και πέντε λεπτά από την πρωτεύουσα του νησιού το Αργοστόλι.
Στους κυρίους  σκοπούς του Ιδρύματος περιλαμβάνονται η προστασία, η καλλιέργεια και η προώθηση των Τεχνών και του Πολιτισμού, όπως τονίστηκε στις ομιλίες αλλά και όπως το γράφει το καλαίσθητο φυλλάδιο του Ιδρύματος.
Το κτιριακό συγκρότημα σε 800m2 , με σχεδιασμό και εξοπλισμό που καθιστούν τον χώρο κατάλληλο για
· Εκθέσεις έργων τέχνης
· Φιλοξενία μουσειακών συλλογών
· Εκθέσεις αγαθών σχετικών με τις τέχνες
· Παρουσιάσεις λογοτεχνικών και επιστημονικών έργων
· Μουσικές παραστάσεις
· Θεατρικές παραστάσεις
· Χορευτικές παραστ’ασεις Κινημετογραφικές προβολές
· Video art
· Οργάνωση σεμιναρίων τεχνών
· Οργάνωση φεστιβάλ τεχνών
· Οργάνωση συνεδρίων.
· Παρέχεται η δυνατότητα διοργάνωσης τελετών, επαγγελματικών και κοινωνικών συναντήσεων, δεξιώσεων, ειδικών εκδηλώσεων.
· Παρέχεται η δυνατότητα υλοποίησης εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών προσγραμμάτων, η δυνατότητα φιλοξενίας και παραμονής εκπαιδευτικών, μελετητών, σπουδαστών, καλλιτεχνών, επιστημόνων
· Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και ασφαλείς σε παιδιά και ΑΜΕΑ
Το σπουδαιότερο είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν από το Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού. Σκοπό έχει να φέρει σε επαφή τους νέους με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό από όλα τα πεδία των τεχνών.
Απευθύνεται στις εκπαιδευτικές Αρχές των νησιών και δέχεται εκπαιδευτικούς, μαθητές και σπουδαστές όλων των βαθμίδων σε μορφή απλής επίσκεψης ή σε μορφή εκπαιδευτικής επίσκεψης, κατά τη διάρκεια της οποίας προσφέρεται μάθημα και εξειδικευμένες πληροφορίες για την Τέχνη.
Όπως καταλαβαίνετε αλλάζουν τα δεδομένα των χώρων και αιθουσών που διαθέτουμε για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Η κ. Σοφία Γκαγκάδη που εμπνεύστηκε τη δημιουργία αυτού του Κέντρου Τεχνών και Πολιτισμού ήταν αρκετά συγκινημένη με όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων και των ομιλιών. Να σημειώσουμε ότι άλλη μια φορά απουσίαζε η πολιτική και πνευματική ηγεσία του τόπου, ιδιαίτερα της Λειβαθούς. Την βοήθησε για τη δημιουργία αυτού του Κέντρου ο Γιώργος Κουμουνδούρος όταν ήταν διευθυντής στην Αναπτυξιακή εταιρεία. 

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ