ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

<< ΜΑΓΓΑΝΟΠΗΓΑΔΟ >> ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΟΥ





¨Άρχισα να ακούω, να παρατηρώ λέξεις, χροιές φωνών.
Να ακούω τους κραδασμούς.
¨Άνοιξα Μπαμπινιώτη.
Ζήτησα στο φύλακα-άγγελο μου να με βοηθήσει να μην χάσω τελείως τον έλεγχό μου,
πήρα βαθιές ανάσες να φύγει η ένταση...
 Και τώρα πως θα με εντυπωσιάζουν οι ταινίες καταστροφής στα multiplex;

Μετά τον “σεισμό” που προκάλεσε η συνέντευξη του Δημάρχου Παρίση ενώπιον των διαπιστευμένων, διαπιστωμένων(;) και “δηλωμένων” δημοσιογράφων, δεν υπάρχει τίποτε πιο συγκλονιστικό για να ταράξει τους “κύκλους” μου.
Έχω γίνει ερείπιο και ταρακουνιέμαι σαν την Τζένιφερ  Λόπεζ και τον Ρίκι Μάρτιν μαζί, σε  Latin  σεισμικό ντουέτο.
Τι Lavida  Locca, εδώ μιλάμε για La  terra trema.


Προλογίζοντας η σύμβουλος((σε ποιον τομέα; η είναι παντός καιρού;) του δημάρχου κ.Νικολαίδου, λανσάρισε την βάτα που ξηλώσαμε ,(σαν τα δέντρα που πληγώσαμε), ισορροπώντας ώμους με περιφέρεια και αποτίνοντας φόρο τιμής στην παλιά δυναστεία των 70's (Παπαδόπουλου).
Σχολιάζοντας την περίφημη πρόσκληση, σχετικά με το ποιοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ ,δήλωσαν τελικά υποταγή, με το μπαρδόν, ότι θα παραβρεθούν στην συνέντευξη και θα ερωτήσουν ήθελα να πώ, τους ενημέρωσε ότι θα τους επιτραπούν δύο ερωτήσεις,-μεγάλη μου βγήκε η πρόταση- αλλά μετά την αντίδραση του Βούτου, ο Δήμαρχος επέτρεψε στον “λαό” να ομιλήσει τρείς,, με το: “ορίστε κάντο τρείς ρε...να τελειώνουμε”!
Επανήλθε η κ. Νικολαίδου  ,τονίζοντας ότι:” ο μέσος όρος που μπορεί ένας άνθρωπος να παρακολουθήσει και χωρίς να αποπροσανατολισθεί και να διατηρήσει το ενδιαφέρον του, είναι 45 λεπτά,-δηλαδή, όσο ο αρχικός χρόνος παρουσίασης του Δημάρχου, ο οποίος έφτασε τα 50 κάτι- και ότι αυτό είναι επιστημονικά και παγκοσμίως γνωστό.
Γι αυτό και καλέστηκαν τα ΜΜΕ να ενημερώσουν από την προηγούμενη ποιοί θα κάνουν ερωτήσεις για να στήσει την κλεψύδρα (;) και μετά παρουσιαστείτε μόνοι σας  στο briefing; Και αν μόνο 45 λεπτά δύναται κάποιος να παρακολουθήσει κάτι και στην προκειμένη περίπτωση την 50λεπτη παρουσίαση του θέματος της συνέντευξης από τον δήμαρχο, προς τι οι ερωταπαντήσεις στην συνέχεια, από την στιγμή που δεν θα τύγχαναν του ενδιαφέροντος και της προσοχής των πολιτών;
Ξέρετε τι είναι, να συμμετέχετε σε μια συνέντευξη και να σας λένε απροκάλυπτα, ότι ο χρόνος  ο οποίος σας αναλογεί και στον οποίο θα ρωτήσετε θα είναι αδιάφορος και πληκτικός;
Ποιές σπουδές έχει στο βιογραφικό της η σύμβουλος Νικολαίδου;
Γιατί θα έπρεπε να γνωρίζει από την στιγμή που ρερητόρευσε το ρερητορευμένον ρο,  ότι το αντικείμενο, η ρητορική δεινότητα, η άριστη γνώση της προφερόμενης γλώσσας, η πλοκή, κ.λ.π. είναι αυτά που κρατούν ζωηρό το ενδιαφέρον και όχι ο χρόνος.
Αχ! δεν ξαναβόσκω άλλες βουβάλες Μηλιώκα!!!

¨Όσο για την θερμή παράκληση εκ μέρους της, οι ερωτήσεις να έχουν σχέση με το Θέμα που θα ανέπτυσσε ο Δήμαρχος Θέμα, ήταν το “παρόν και το μέλλον της Κεφαλονιάς”, δεν ήταν “ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Κεφαλλονιάς σε σχέση με τα οικονομικά των προηγούμενων δήμων”!
Λοιπόν, φιλόξενος λαός είμαστε, γι αυτό προτείνω να καλέσουμε την ¨Ομπρα Γουίνφρει ,να συνεργαστεί με την κ.Νικολαίδου να πάρει συνέντευξη από τον κ .Παρίση για την “Βασίλισσα World τουρισμού” που θα αναδειχθεί στην Κεφαλονιά  αρχές Ιουλίου,για την οικονομική κρίση του δήμου, για την τσιπούρα ιχθυοτροφείου και το λαυράκι με κρούστα αλατιού.
Να μείνει η ¨Ομπρα σαν τη γυναίκα του Λοτ στήλη άλατος και να  ενημερώσει με σαφήνεια  και αντικειμενικότητα ,που δεν διαθέτουν οι ντόπιοι δημοσιογράφοι τους Κεφαλονίτες και όλο τον πλανήτη.

Όσο για την ενημέρωση του Δημάρχου:
“Πάλιν θα αποτολμήσω επαφήν με τους γιατρούς.
Ασθενήν έχουμε, εις τον γύψο τον βάλαμε τον δοκιμάζομε εάν μπορεί να περπατά  με τον γύψο, σπάζομεν τον αρχικό γύψο και ενδεχομένως περιορίζομε τον καινούργιο εκεί που χρειάζεται, ενδεχομένως το δημοψήφισμα (συνέντευξη)θα είναι μία ευγενική θεώρησης των ικανοτήτων του ασθενούς, ας προσευχηθούμε να μην χρειάζεται ξανά γύψο ,εάν χρειάζεται θα του τον βάλομεν και το μόνο που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι να σας καλέσω να δείτε και εσείς το πόδι χωρίς γύψο”.
 Καλά τα πήγε με την ανάγνωση, με τα κεράσματα όμως:
Το προσφερόμενο φρούτο, ήταν  μόνο Φραντζη Ζαπαντί μπανάνες σινιέ.
¨οταν αναφέρεσαι σε “προίκες”, τότε αναφέρεσαι σε όλους τους “γονικούς παρόχους”.
Δηλαδή οκ. Ο Φραντζής κληρονόμησε στον Μιχαλάτο το βαρύ χρέος, στους  Ανδρέα Ζαπάντη, Μανώλη Βαλέτα,  Κατερίνα Κουταλά, Γιώργο Τσιλιμιδό, ποίοι ;
Την Νόπη Αλεξανδροπούλου  τον Μάρκο Κοτσιλίνη  και τον Σπύρο Ματιάτο τους αφήνω απ έξω.
Την πρώτη γιατί πήρε στα χέρια της πολύ μικρότερο χρέος, τον δεύτερο γιατί εκλεγόταν ο ίδιος επί σειρά τετραετιών στην Πύλαρο, και τον τρίτο, γιατί έχει καταγραφεί ως αιωνόβιος Κοινοτάρχης των Ομαλών και το χρέος του είναι μηδαμινό.
Και βέβαια, έχουν  πολύ μεγάλη και βαρύνουσα  σημασία και η πληθυσμιακή κατάσταση  και τα γεωγραφικά όρια των πρώην δήμων, σε σχέση με τα οικονομικά τους στοιχεία

¨Όμως ας κάνουμε λογαριασμό, μια και επιτέλους σκάσανε οι φακές , βγήκαν τα μαμούνια, πήρε κάθε μαμούνι από μια φακι στην πλάτη και μπήκαν στο “ταμείο” του Δημήτρη Πυλαρινού.

Π. Δήμος Αργοστολίου:  “Κλαίει η  μάνα μου στο μνήμα...”,              8.556.883,82  δίσκοι
       =/=  Παλικής:            “Άνοιξε πέτρα...”                                          4.587.979,20 δίσκοι                           
       =/= Λειβαθόύς:        “Είμαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης..” 7.331.659,78 δίσκοι
       =/= Ελλειού Πρόνων “Ξύπνα Θανάση....”                                     4.709.919,66  δίσκοι
       =/= Σάμης                  “'Καταιγίδα..”                                              1529.425,23   δίσκοι
       =/= Πυλάρου:             “Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα...”                      1.368.196,90 δίσκοι
       =/= Κοινότητα Ομαλών “Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω...”         46.730,70 δίσκοι
Δήμος Κεφαλονιάς:
”Πολύ μακράν με φέρανε σε δυο βουνά από πίσω, δεν φτάνει το χεράκι μου να αποχαιρετίσω...”  42.094.853,70 δίσκοι.
Το έφτιαξα το καρέ της “μπιρίμπας”,αλλά έχω έναν προβληματισμό με τα  4.500.000 αποπερατωμένα του Δήμου Ελλειού Πρόνων(όχι ότι δεν έχω κι άλλους σχετικούς με την “μαγειρικήν”, αλλά  λίγο λίγο, νάχουμε)!!

Και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι Ιονέσκο συζητήσεις γύρω από την συνέντευξη “αστραπή χωρίς βροντή” του Δημάρχου και τους αμπίρ-βαμπίρ προηγούμενους δημάρχους, εγώ τσιμπάω από αυτή την συνέντευξη τα εξής:
το πόσα πλήρωναν σε ενοίκια οι πρώην δήμαρχοι για να στεγάσουν τις υπηρεσίες τους.
Οι περισσότεροι π. Δήμοι έχουν ως δωρεές οικόπεδα, σπίτια, καταστήματα κ.λ.π.
Αν τα αξιοποιούσαν τόσα χρόνια, όχι μόνον δεν θα ρήμαζαν, αλλά θα στέγαζαν και τις υπηρεσίες τους και θα είχαν και έσοδα από αυτά και δεν γνωρίζουμε και για κάποιες τέτοιες δωρεές αν πουλήθηκαν, με ποιές διαδικασίες ,από ποιούς και σε ποιούς περιήλθαννννν!!
.
-το ότι όλοι οι “προηγούμενοι” σύμφωνα με τον ίδιο τον Παρίση, έσπρωξαν σε διάφορα έργα με απευθείας αναθέσεις τρακωσαριές λίγο πριν τις εκλογές και δεν έδωσαν ως όφειλαν τα ανταποδοτικά τέλη στην Διαδημοτική Επιχείρηση  Καθαριότητας, γι αυτό φεσώθηκες με 1.700.000 περίπου...(όλοι;)

-ενημερώθηκα επιτέλους για τους κωδικούς “μποστάνια”.
-η αναφορά στους πολιτικά έμπειρους, ήταν κοστούμι για τον Μάρκο Κοτσιλίνη και την ατελείωτη μελέτη  της Αγίας Ευφημίας-βοήθεια μας,
-Πείσθηκα(τι να σας πώ!) ότι όλα είναι “μέλι γάλα” με όλους τους Αντιδημάρχους..
-χάθηκα μέσα στις μελέτες των 200.000 για την αποχέτευση της Παλικής και στο”εμείς δεν φωνάζουμε μπροστά στις τηλεοράσεις για να φαινόμαστε ότι ενδιαφερόμαστε..”
-μπλέχτηκα με τα απέραστα τιμολόγια, στα ΚΑΠΗ των 140 πού ήταν 3...καλέ που;
καλέ ποιοί;
Γιατί δεν δώσατε όλα τα prada στον λαό;
... μια σύγχυση που πήρα...

                                                Ελευθερία Κουλουριώτου Δημοσιογραφος ΕΡ.Α-Κ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ