ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

<< ΜΑΓΓΑΝΟΠΗΓΑΔΟ >> ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΟΥ



Μικρό παιδί σαν ήμουνα και πήγαινα σχολείο οι δάσκαλοι μου μάθαιναν γραμματική ,ορθογραφία, συντακτικό, να παρατηρώ τις λέξεις, να τις αναλύω, να φθάνω στην βαθύτερη έννοια τους.
Κάπως σαν: “στα μικρά-μικρά σε θέλω/στα μικρά -μικρά σε ψάχνω...”

Με την εκκωφαντική απουσία του ορθού λόγου, της σωστής σύνταξης κειμένων στα δελτία τύπου του γραφείου τύπου του Δήμου Κεφαλονιάς, κάποιοι προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τις εντάσεις μας, αλλά, όχι και τις ενστάσεις μας για τα “πέρα βρέχει” δελτία με τους “άγνωστους” συντάκτες και έναν υπεύθυνο γραφείου τύπου ,που εξελίχθηκε σε κάτι σαν τον άνθρωπο χωρίς πρόσωπο.

Αυτή την πρόσκληση για το “γκάρντεν πάρτι” της ενημέρωσης από τον κ. Παρίση για το “παρών και το μέλλον” της Κεφαλονιάς, ομολογώ ότι δεν την κατανοώ πλήρως.
“Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης σας προσκαλεί στην πρώτη συνέντευξη της Δημαρχιακής του θητείας που θα παραχωρήσει την Τρίτη 5/4/2011 και ώρα 7:30 στα ΜΜΕ του νησιού μας στο νέο Δημαρχιακό μέγαρο....
Εάν από το ΜΜΕ που διαθέτετε επιθυμείτε να υπάρχει εκπρόσωπος για την διαδικασία ερωτήσεων παρακαλείσθε να το δηλώσετε στο γραφείο τύπου μέχρι την Τρίτη στις 12μ.μ. στα τη.... στην Κυριακή Νικολαίδου.

Προσωπικά, αδυνατώ να συμμετάσχω στην ηδονή της οδύνης του νέου Δημαρχιακού μεγάρου.
Δεν έχει εγκριθεί η χρήση του ως τέτοιου από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχει γίνει αποδοχή των “δωρεών-χορηγιών” και για να γίνει αυτό και να εξαλειφθεί η αυθαιρεσία, θα πρέπει να το φέρει ο Δήμαρχος προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
¨Έως τώρα: “ δεν λεν κουβέντα, κρατούν κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα..” κατά την αείμνηστη Σωτηρία Μπέλλου.

Αυτή την “διαπίστευση ”του εκπρόσωπου του μέσου, θα μπορούσα να την καταλάβω αν δεν ήταν προαπαιτούμενο το αν θα ρωτήσει η δεν θα ρωτήσει ο εκπρόσωπος του ΜΜΕ.
Δηλαδή εάν κάποιος καλυφθεί από κάποιον άλλον ,η δεν θα έχει ερωτήσεις ,
και του γεννηθούν κατά την ροή της συνέντευξης, θα του απαγορεύσουν να πάρει τον λόγο επειδή δεν θα το δηλώσει από πριν;
¨Όταν ελέγχεται ο νους για το αν θα διατυπώσει ή όχι ερωτήσεις ,δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε απαντήσεις.
Εκτός και αν επιδιώκουν να γνωρίζουν με ποιούς θα έχουν να “κάνουν” για να αναπτύξουν το στρατηγικό τους σχέδιο οι παθιασμένοι με την επικοινωνιακή πινακολάντα.

Δεν παραβλέπω επίσης, ότι οι “Ομάδες εδάφους .αέρος, υποβρύχιων καταδρομών κ.λ.π.” του δήμου διακατέχονται από “μεγαρειακή “έξαρση ,όμως θα πρέπει να τολμήσουν να αλλάξουν κώδικες επικοινωνίας, μήπως και γλυτώσουμε κάποιοι από αυτή τη νέα σκλαβιά.

Το ότι δεν θα παραβρεθώ στην συγκεκριμένη συνέντευξη γιατί μου είναι αδύνατο να φτιασιδώσω την σκέψη μου, ίσως να διευκολύνει κάποιους, αλλά και να είναι τελείως αδιάφορο και για τους κάποιους η και για όλους, όμως το ζητούμενο είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για το παρόν και το μέλλον της Κεφαλονιάς σε σχέση με το παρελθόν, εξάλλου και το τώρα και το μετά από το πριν έρχονται και από αυτό εξαρτώνται και να μην δραπετεύσουν μέσα από τα λόγια οι πράξεις.


Ελευθερία Κουλουριώτου Δημοσιογραφος Ε.ΡΑ.Κ
Υ.Σ Από την Ε.ΡΑ.Κ θα μεταδοθεί η συνέντευξη στο σύνολο της.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ