ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΕ 2 ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Σήμερα Δευτέρα 16/5/2011 κατατέθηκε Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων από την Δημοκρατική Αριστερά (βουλευτές: Φώτης Κουβέλης &Νίκος Τσούκαλης), προς την Υπουργό Παιδείας για την κατάργηση εισακτέων σε τρία τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Στην ερώτηση τεκμηριώνεται ότι δεν υπάρχουν τα ποσοτικά στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απόφαση της Υπουργού και η οποία προϊδεάζει για μελλοντική κατάργηση των Τμημάτων.
Στην Ερώτηση επιπλέον, αναπτύσσονται ποιοτικά στοιχεία υψηλής χρηματοδότησης και έρευνας στο Τμήμα Βιολογικής Γεωργίας και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Αργοστόλι, καθώς και στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Ληξούρι, που φαίνεται ότι δεν συνυπολογίστηκαν καθόλου στη σχετική απόφαση, προκειμένου να ικανοποιηθεί η αριθμητική του Μνημονίου.
Επισημαίνεται η παραίτηση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής καθηγητή Ν. Μαραβέγια, και η σπουδαιότητα της σύστασης υπερκομματικής επιτροπής στην Κεφαλονιά για την αντιμετώπιση του θέματος
Υπογραμμίζονται, περαιτέρω, οι αντιφάσεις που δημιουργούνται ανάμεσα στην περικοπή εξόδων και στην ελάχιστη χρηματοδότηση της σίτισης των φοιτητών, ενώ από την άλλη μεριά εξαγγέλλεται η δημιουργία Καλοκαιρινών Σχολείων (summer schools) στο ΤΕΙ με χρηματοδότηση εκατομμυρίων και διατηρείται πολυτελές κτίριο στο Αργοστόλι για την έδρα του Ιδρύματος.
Η Υπουργός καλείται να ανακαλέσει την απόφασή της, να προχωρήσει στην αναβάθμιση των ΤΕΙ, καθώς επίσης και στην κατάργηση των χρηματοδοτικών ανισοτήτων, προς όφελος όλων.
“Επισυνάπτεται η Ερώτηση προς την κ. Υπουργό Παιδείας” ΝΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ