ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΘΕΣΕΩΝ Προς: Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κύριο Παύλο Γερουλάνο.

 

Κύριε Υπουργέ,
Κατόπιν της σύντομης συνομιλίας μας στις 4-05-2011, σας παραθέτουμε τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας, και παρακαλούμε όπως αναλάβετε πρωτοβουλία και να δώσετε λύσεις.
Θεωρούμε ως άμεσης προτεραιότητας τα ακόλουθα:

1ον Εισηγούμαστε, στα νησιά με πληθυσμό έως 3000 κατοίκους να χορηγείται κατά εξαίρεση Ειδικό Σήμα Λειτουργίας στις επιχειρήσεις του κλάδου εντάσσοντάς τες στην κατηγορία των δύο (2) κλειδιών, βάσει του Π.Δ. 337/2000. Αυτή η παράμετρος θα συμβάλει στη διατήρηση και τη νόμιμη λειτουργία των πολύ μικρών επιχειρήσεων καθώς αυτές αδυνατούν να δημιουργήσουν υποδομές τριών ή τεσσάρων κλειδιών και έως σήμερα λειτουργούν παράνομα.
2ον Για την Επιπλωμένη Τουριστική Κατοικία προτείνουμε να δοθεί δικαίωμα σε αυτές τις επιχειρήσεις να μετατραπούν (για όσους το επιθυμούν) σε επιχειρήσεις δύο (2) κλειδιών ενοικιαζομένων διαμερισμάτων με το καθεστώς που ίσχυε για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις και όχι με το καθεστώς των νέων, προκειμένου να αποφύγουν την υποχρεωτική ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε., δεδομένου του μικρού τζίρου και της περιορισμένης εποχικής λειτουργίας τους.
3ον Να δοθεί παράταση καταβολής δόσεων προστίμων της λειτουργικής τακτοποίησης για τρεις (3) επιπλέον μήνες για να μπορέσουν να καταβάλλουν τις υπόλοιπες δόσεις οι πάρα πολλοί συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν οικονομική στενότητα.
4ον Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με Ειδικό Σήμα Λειτουργίας και έχουν προβεί σε πολεοδομική τακτοποίηση αυθαιρέτου τμήματος, να μπορούν να το εντάξουν στη δυναμικότητά τους.
5ον Για τις Κολυμβητικές Δεξαμενές που προορίζονται για ατομική χρήση των πελατών σε μεμονωμένες επιπλωμένες τουριστικές κατοικίες – επαύλεις, να απαλλαγούν εφάπαξ από την υποχρέωση επόπτη ασφαλείας.
6ον Να εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία και να κλείσουν όλες οι παράνομες επιχειρήσεις που στερούνται σήματος άδειας λειτουργίας του ΕΟΤ, ακόμα και στις περιπτώσεις που η εφορία παρανόμως τους έχει χορηγήσει έναρξη επιτηδεύματος.
Η Συνομοσπονδία προτείνει τη σύσταση Σώματος Επιθεωρητών Τουρισμού ως μηχανισμός ελέγχου, ο οποίος θα έχει πολυμορφικό χαρακτήρα και θα καθίσταται αποτελεσματικός για την πάταξη της κάθε μορφής παρανομίας στον τουρισμό και θα επιβάλει τις προβλεπόμενες από το νόμο ποινές.
Για την κατοχύρωση των πελατών που απευθύνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις προτείνουμε στις διαφημιστικές καταχωρήσεις των επιχειρήσεων – έντυπες και ηλεκτρονικές, να αναγράφεται ο αριθμός ΜΗΤΕ που θα πιστοποιεί τη νόμιμη λειτουργίας τους και παράλληλα θα επιτρέπει τον ευκολότερο εντοπισμό των παρανόμων επιχειρήσεων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
7ον Να θεσμοθετηθεί η κατοχύρωση της Επωνυμίας Καταλύματος στις επιχειρήσεις του κλάδου, με την πρόβλεψη της έγκρισης του διακριτικού τίτλου από τη Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες - μέλη της, με τη χρήση του Κεντρικού Πληροφοριακού της Συστήματος. Στο ηλεκτρονικό σύστημα θα δοθεί πρόσβαση στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.
8ον Να αντιμετωπιστεί ριζικά η λαθρομετανάστευση και κάθε τύπου παράνομη δραστηριότητα των μεταναστών που υποβαθμίζουν την τουριστική εικόνα και απωθούν τους τουρίστες. Να ληφθούν άμεσα μέτρα απομάκρυνσής τους από τις τουριστικές περιοχές.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.








ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ