ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ ΣΤΑ "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ 2011"





Αthens Fine Arts FestivalΦεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας"Δρώμενα Τέχνης 2011"


O ΠΑΝΑΓΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ ΣΤΑ "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ 2011"
ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...



Καλεσμένος του γνωστού και διακεκριμένου επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού, που επιμελείται τη μεγαλειώδη καλλιτεχνική διοργάνωση στην Αθήνα τα περίφημα "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ" είναι ο ταλαντούχος Κεφαλονίτης καλλιτέχνης Παναγής Αντύπας.
Συγκεκριμένα, ο Παναγής Αντύπας αποδέκτηκε την πρόσκληση του Μιχαήλ Ρωμανού που επιμελείται την έκθεση που διοργανώνει το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, να εκθέσει δουλειά του στο δεύτερο μέρος των "ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΗΣ" που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011, στις 8.30μμ, στο Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου (Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια) με τη συμμετοχή μιας πολύ αξιόλογης ομάδας καλλιτεχνών αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και άλλων αναγνωρισμένων εργαστηρίων τέχνης.
Το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας (Athens Fine Arts Festival), που φέτος διανύει τον τέταρτο χρόνο επιτυχημένης παρουσίας του, προσφέροντας μια σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνίας της τέχνης με το φιλότεχνο κοινό, συνεχίζει τις καλλιτεχνικές δράσεις του, παρουσιάζοντας τη δεύτερη από μια σειρά καλοκαιρινών εκθέσεων στην Αθήνα καθώς ολοκληρώθηκε πρόσφατα η πρώτη έκθεση που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στον "Φλοίσβο" του Π.Φαλήρου.
Στα "Δρώμενα Τέχνης" συμμετέχουν νέοι κυρίως καλλιτέχνες, που έχουν να παρουσιάσουν μια αξιόλογη εικαστική πρόταση που αφορά τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την καλλιτεχνική φωτογραφία, το ψηφιδωτό, το κολλάζ και τις εικαστικές εγκαταστάσεις και λαμβάνουν χώρα σε επιλεγμένες γκαλερί και αίθουσες τέχνης των Αθηνών ενώ οι διαδοχικές εκθέσεις που αποτελούν τον κορμό της μεγάλης σπονδυλωτής έκθεσης, χαράσσουν μία ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή στο φιλότεχνο κοινό.

Σε κάθε χώρο τέχνης παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά έργα των καλλιτεχνών ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται ψηφιακά, για ένα χρόνο, από το δημοφιλή ιστότοπο προώθησης πολιτιστικών γεγονότων του Φεστιβάλ "Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού": http://dromenatechnis.blogspot.com

H σπονδυλωτή αυτή έκθεση είναι η εξέλιξη της εικαστικής έκθεσης "Αντιπαραθέσεις στην σύγχρονη Ελληνική τέχνη", που διοργανώθηκε τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία, σε έντεκα γκαλερί και αίθουσες τέχνης του Ιστορικού Κέντρου των Αθηνών, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας ενώ σημαντική θεωρείται η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και το αμείωτο ενδιαφέρον για την πρωτοποριακή σπονδυλωτή έκθεση "Δρώμενα Τέχνης" από τους καλλιτέχνες, κυρίως της νέας γενιάς.



Λίγα λόγια για τον Παναγή Αντύπα
Ο Παναγής Αντύπας γεννήθηκε στην Κεφαλονιά, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα.
Kίνητρο για την δημιουργία των έργων του είναι η ανάγκη για σχολιασμό ή και καυτηριασμό των προσλαμβανομένων εικόνων και καταστάσεων της καθημερινότητας που αποδίδει με έναν δικό του τρόπο που έχει σαν πηγή το collage. Έχει δυο ατομικές εκθέσεις στο ενεργητικό του και συμμετοχή σε αρκετές ομαδικές. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ