ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις!


Πραγματικός ξεσηκωμός των εργαζόμενων και του λαού, στις συγκεντρώσεις όλης της χώρας. Συγκλονιστική σε όγκο και πυκνότητα η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα. Αντίστοιχες μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις. Από νωρίς το πρωί, γέμισαν οι πλατείες με κόσμο. Μέσα στους εργαζόμενους, στη νεολαία, σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα, η απόρριψη της κυβερνητικής πολιτικής, του μνημονίου, η αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος εντείνεται. Αυτό εκφράστηκε και με την επιτυχία της Γενικής Απεργίας και με τη μαζική περικύκλωση της Βουλής από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών. Στο Σύνταγμα, ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται από τις 7 το πρωί, είτε απευθείας στην πλατεία, είτε μέσα από προσυγκεντρώσεις στον Ευαγγελισμό και το Καλλιμάρμαρο, με στόχο να περικυκλώσει τη Βουλή. Στις 10.30 ξεκίνησε στο Μουσείο – Πατησίων, η απεργιακή συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Η πορεία ξεκίνησε στις 11.30 και μετατράπηκε σ’ ένα ογκώδες συλλαλητήριο, το οποίο λίγο πριν τις 12.30 έμπαινε στην πλατεία Συντάγματος. Το ΠΑΜΕ βρισκόταν στην κάτω πλευρά του Συντάγματος, και μέσω Φιλελλήνων λίγο μετά τη 1 κατευθύνθηκε προς τις στήλες του Ολυμπίου Διός.
Σ’ ολόκληρο το Σύνταγμα, ενοποιήθηκαν οι χιλιάδες κόσμου, που από νωρίς ήταν εκεί, με την πορεία των συνδικάτων και ομοσπονδιών.  Μαζική η παρουσία της επιτροπής Σωματείων – Κινήσεων – Συνελεύσεων «Δεν χρωστάμε – Δεν πουλάμε – Δεν πληρώνουμε!», η οποία κρέμασε πανό στο Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων, στην γωνία  Όθωνος και Αμαλίας. Για αρκετή ώρα, η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων ενάντια στους διαδηλωτές, οι οποίοι όμως, παρέμιναν μαζικά στο Σύνταγμα. Ομάδες βίας προκαλούσαν μπροστά στη βουλή παρά τις διαμαρτυρίες των διαδηλωτών, φτάνοντας στο σημείο να επιτεθούν σε αγωνιστές της αριστεράς. Στις 15.00, η αστυνομία έκανε επίθεση με χημικά στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος αξιοποιώντας τη δράση «κουκουλοφόρων» που δρούν στην υπηρεσία του συστήματος . Ο κόσμος παρέμεινε με παλμό στην πλατεία, παρά την αποπνυκτική ατμόσφαιρα. Η προβοκάτσια που στήσανε δε  πέρασε.  Συνεχίζουμε τις συνελεύσεις-συζητήσεις στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Κλιμακώνουμε στις 23-24/6 κατά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε και με απεργία 48ωρη κατά την απόπειρα ψήφισης του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος».
Αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης για να φύγει η κυβέρνηση
και κάθε επίδοξος διαχειριστής.
Έξω από την ΟΝΕ την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Διαγραφή του χρέους.  Τα δάνεια τα έχουμε ξεπληρώσει με το παραπάνω. Μέτωπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις-επανακρατικοποίηση όλων των επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο. Να περάσουν οι τράπεζες στο δημόσιο με κοινωνικό έλεγχο. Μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, να επιστρέψουν οι Έλληνες φαντάροι από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές. Έξω από το ΝΑΤΟ. Φορολόγηση με 45% του κεφαλαίου-απαλλοτρίωση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, όχι στην ελαστική εργασία. ποινικοποίηση της ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς-απαγόρευση απολύσεων-προστασία των ανέργων. Σύνταξη στα 30 και 25 χρόνια δουλειάς για άντρες και γυναίκες αντίστοιχα-προστασία της μητρότητας. Ποιοτική και πραγματικά δημόσια χωρίς επιχειρήσεις παιδεία –υγεία. Αξιοπρεπείς τιμές στα αγροτικά προϊόντα. Παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τους πρωτοβάθμιους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και με σεβασμό στο περιβάλλον.
Να ραγίσει η αστική κυριαρχία και να ανοίξει ο δρόμος της κοινωνίας των ελεύθερα συνεταιρισμένων παραγωγών της σοσιαλιστικής οργάνωσης της παραγωγής , της εργατικής εξουσίας
και της κομμουνιστικής προοπτικής.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
                                                                                                               συμμετέχουν στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ