ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ‘’ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ’’




Με οργή και αγανάκτηση, στα πρόθυρα εγκεφαλικού, παρακολουθούμε την κολοκυθιά που παίζεται μεταξύ των πολιτικών μας, όλων χωρίς εξαίρεση ενόχων, είτε προσωπικά είτε μέσω των πολιτικών σχηματισμών που συμμετέχουν, για το κατάντημα της χώρας, έστω και αν η ενοχή δεν μοιράζεται εξίσου. Και μέρος της κολοκυθιάς ήταν και η αρχική εξαίρεση των συνταξιούχων από την μείωση του αφορολόγητου των 12000 ευρώ που αντικαταστάθηκε όμως από την «φαεινής έμπνευσης» έκτακτη – ημιμόνιμη εισφορά 1-4% και αύξηση του ΛΑΦΚΑ, στην οποία μας συμπεριέλαβαν. Οι αρμόδιοι , έως την ψήφιση του εκτελεστικού νόμου, ζητούν προτάσεις. Αφού σημειώσουμε πως δεν θα χρειαζόταν κανένα από αυτά τα παράλογα, άδικα, ανήθικα και κόντρα στις προτροπές των Ευρωπαίων μέτρα. Αν υπήρξε η ικανότητα και η θέληση να αναγκαστούν να πληρώσουν πρώτα αυτοί που έφταιξαν, που έφαγαν μέχρι σκασμού, κι’όχι να παραμένουν απλοί θεατές του σφαγιασμού των αθώων , οχυρωμένοι πίσω από ανέντιμες νομικίστικες φιοριτούρες, ζητάμε να ισχύσει για τους συνταξιούχους ναυτικούς τουλάχιστον η εξαίρεση από κάθε έκτακτη εισφορά ή οιονδήποτε είδους χαράτσι. Μια ζωή στο περιθώριο, ούτε δικαίωμα ψήφου δεν είχαμε στη πράξη , όταν ακόμη και οι φυλακισμένοι το είχαν, μας εξαιρούσαν κι’απ’ τον κοινό κανόνα της σχέσης σύνταξης-μισθού στο 80%, όταν της «νομενκλατούρας», των φίλων και των κολλητών έφθανε το 110-118%, σ’εμάς ήταν 45-60%. Και μάλιστα σε εποχές παχέων αγελάδων , όταν ταξιδεύαμε 120.000 ναυτικοί και το «πλούσιο» ταμείο μας χορηγούσε αφειδώς «θαλασσοδάνεια», διατηρούσε τα αποθεματικά του άτοκα στην Τράπεζα της Ελλάδος, αγόραζε πανάκριβα ακίνητα που διάφορα τσιμπούρια νεμόταν, αρκετά τώρα εγκαταλειμμένα, όποιος ήθελε έμπαινε κι’άρπαζε, αφού είχαν προηγηθεί και τρείς κατασχέσεις των αποθεματικών του, μία στην κατοχή και δύο πρίν. Εδώ και κάπου 10 χρόνια νομοθετήθηκε και για τις δικές μας συντάξεις η σχέση 70%, ουδέποτε όμως εφαρμόστηκε στην πράξη. Τελευταία δε, για να μην γκρινιάζουμε πως μας εξαιρούν , «κόψανε» από τον Οίκο Ναύτη 1000 γιατρούς και 450 φάρμακα από την λίστα συνταγογράφησης. Και έπεται συνέχεια με τις επικουρικές συντάξεις.

Υποθέτουμε πως σ’αυτό το ελάχιστο που ζητάμε, θα έχουμε την συμπαράσταση του βουλευτή μας κ.Σπύρου Μοσχόπουλου, γιού ναυτικού, από τον οποίο ζητάμε να κάνει τις σχετικές παραστάσεις.

Είναι παρανοϊκό και ύποπτο, οι ξένοι δανειστές να προτρέπουν συνεχώς «όχι άλλα βάρη στους μισθοσυντήρητους και τους συνταξιούχους» και «φυλακίστε , διαπομπέψτε τους φοροφυγάδες, δημοσιεύσετε λίστες με ονόματα» και τα αρμόδια κουμάντα να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Ποιους λόγους έχουν ;

Το Δ.Σ.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ