ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΜΑΓΓΑΝΟΠΗΓΑΔΟ με την Δημοσιογραφο Κουλουριωτη Ελευθερια Για το Βημα του Πολιτη


                                               

Θριάμβευσε  η κινδυνολογία και η ανευθυνότητα  την προηγούμενη  εβδομάδα, με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση και πανικός για την μη εκταμίευση της 5ης δόσης και στάση πληρωμών από τον Ιούλιο εάν δεν ομονοούσαν και δεν συγκροτούσαν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
 Ο πυρετός των πολιτικών limit up-down ανέβηκε επικίνδυνα, οι επικεφαλής των κομμάτων έτρωγαν βάναυσα τις σάρκες τους (και συνεχίζουν)...και εμείς , απλοί παρατηρητές προσπαθούσαμε να καταλάβουμε , όχι μόνον την όποια πρόβλεψη, αλλά και τα όποια διαπλεκόμενα.

Ο Γ.Παπανδρέου, την μια μέρα αποχώρησε και την άλλη επέστρεψε, υπογράφοντας στην ουσία το τέλος της διακυβέρνησης του και αποδεικνύοντας πόσο πανικοβλημένος είναι.
Τα περί διαρροών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων Σαμαρά-Παπανδρέου από τη ΝΔ που υποτίθεται ότι νευρίασαν το ΠΑΣΟΚ και ακύρωσαν την εθνική σωτηρία δείχνουν απλώς ότι η πρόταση Παπανδρέου στηριζόταν πράγματι σε γερά θεμέλια.
Θεμέλια του τύπου :τίποτα δεν χτίζεται πάνω στην πέτρα, όλα πάνω στην άμμο χτίζονται,
όμως  το χρέος μας είναι να χτίζουμε σαν να ταν η άμμος πέτρα.

Οι ανασχηματικές καραμπόλες της τελευταίας στιγμής, αποσκοπούσαν στο να σιγάσουν τις εσωτερικές αντιδράσεις και να κατευνάσουν τους αγανακτισμένους πολίτες, κάτι όμως που οι τελευταίοι  δεν μάσησαν, όπως δεν μασάει και η  κατσίκα ταραμά.


Οι τρωικανοί  προς στιγμήν ,κωπηλάτησαν χαλαρά, και όταν είδαν ότι οι κομματικοί “βαλέδες” σήκωσαν ξανά ψηλά  τον γύρο από την ανύπαρκτη φορεσιά του βασιλιά που είναι γυμνός για να συνεχίσει να παρελαύνει, άρχισαν και πάλι το πρόσω ολοταχώς.
Σκοπός και στόχος τους με το πακέτο “μαμούθ” των 180 δις, να διασφαλίσουν την “κατοχική” τους
κυριαρχία στην Ελλάδα και να μετακυλήσουν το πρόβλημα στις ελληνικές τράπεζες.

Οι εκλογές δεν απέχουν πολύ ,η αποτίναξη του ζυγού όμως;
Εάν ψηφισθεί το μεσοπρόθεσμο, θα ακολουθήσουμε την πορεία της καθόδου των Μυρίων προς την θάλαττα...

Ανδρειώνονται οι αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα ως απάντηση στην νέα “κλαρωτή φούστα ”της κυβέρνησης
Ξύπνησε η ευφυΐα του έλληνα που συναρτάται άμεσα με τον ψυχισμό , με το φάσμα της επίγνωσης των ορίων.
Πορείες, διαμαρτυρίες, απεργίες, εξώδικα σε βουλευτές.
Και στην Κεφαλονιά, ετοιμάζουν εξώδικο αρκετοί συμπολίτες μας για τον Βουλευτή κ. Σ .Μοσχόπουλο.
Η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς  , παρά τις ρωγμές της και το ότι ακόμη ψάχνει  για το ποια ευφυΐα θα πρέπει να διαθέτει κανείς για να καταλάβει ότι η αληθινή ασφάλεια είναι το αντίθετο του συμβολαίου ασφάλειας ζωής και το κινητό τηλέφωνο το ανάποδο της αληθινής επικοινωνίας, εξέδωσε ψήφισμα εναντίον των όσων εφαρμόζει η Κυβέρνηση και καλεί τον Βουλευτή, να καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και τον θέτει προ των ευθυνών του για τα όσα επωμίζονται οι πολίτες.

Φαντάζομαι, ότι θα θέσει και τον εαυτό της προ των ευθυνών της για τα δυσβάστακτα ποσά της ανάθεσης των παραλιών( απέβησαν για 2η φορά άγονες οι διεργασίες για αρκετές παραλίες και όσοι είχαν μπει στην διαδικασία, ζητούν να αναθεωρήσει η Δημοτική Αρχή τις τιμές).
Αλήθεια με την άδεια-εύνοια ποιανού σε μία συγκεκριμένη “Λουτρική επιχείρηση “ από τις 7 εάν δεν κάνω λάθος που  υπάρχουν  και δραστηριοποιούνται στην Κεφαλονιά ,εισέρχονται αυτοκίνητα, ενώ δεν επιτρέπεται δια νόμου;
Του Δημάρχου;
Και δεν υπαινίσσομαι την επιχείρηση  που ανήκει στην ΕΤΑ.

Μέρες αδέσποτες σημαδεύουνε γενικά το μέλλον μας  καλοί μου και πετυχαίνουν πρώτα το παρόν.
Και όταν στις μέρες μας σκοντάφτουμε στην αισιοδοξία, προβληματιζόμαστε ακόμη περισσότερο, στεκόμαστε  και ρουφάμε σαν την διψασμένη γη τις σταγόνες της.
Είμαι αισιόδοξος , φτάσαμε στον πάτο κι όταν πιάνεις πάτο, τότε αρχίζει και η επανεκκίνηση
είπε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης  Σταύρος Τραυλός, στην συνέντευξη που πραγματώσαμε την περασμένη Παρασκευή.
¨Ενας νέος άνθρωπος, αεικίνητος , παραγωγικός ,ευρηματικός, που εργάζεται παθιασμένα γι αυτό τον τόπο.
Κι αυτός ο τόπος έχει ανάγκη απο νέους ανθρώπους, που αποδεικνύουν στην πράξη το ενδιαφέρον τους για την πρόοδο του.
Μελετά με τους συνεργάτες του το πρώτο οικολογικό χωριό στα Χιονάτα έχει βραβευθεί για το ECO FORMULA το αυτοκίνητο που λειτουργεί με βιοκαύσιμα, με τους συνεργάτες του εργάζεται για να γυρίσει πρόσωπο στην θάλασσα το Αργοστόλι με ένα master  plan τεκμηριωμένο και πολύ καλά μελετημένο, το ίδιο έπραξε και για το Ληξούρι.

 Στον ένα χρόνο της προεδρίας του στο ΤΕΕ, πάντα με το: “ εμείς οι πολιτικοί μηχανικοί του Νομού μας” να προεξάρχει κάθε ενέργειας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, έχει προσωποποιήσει  πολλαπλώς τον τομέα που υπηρετεί και η τοπική κοινωνία το αναγνωρίζει και το επικροτεί.
Η αναφορά του στον “Ιόνιο Κώδικα”, που δεν έχει ενεργοποιηθεί και θα έλυνε το δασικό πρόβλημα στα νησιά μας ,αποτέλεσε για εμένα αφορμή για περισσότερη έρευνα αλλά και γέννησε και πολλά ερωτηματικά για τους έως τώρα Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νησιού μας.
Με τον Σταύρο τραυλό ,θα επιστρέψουμε, έχει πολλά ακόμη να πεί αλλά και να προσφέρει.
                  
                                                                    Ελευθερία Κουλουριώτου.






ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ