ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Θέμα: «Εκδηλώσεις στην μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου»

Aθήνα, 10 Ιουνίου 2011
Συντρόφισσες, Σύντροφοι,
Φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από το θάνατο του αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και μεγάλου ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης, Ανδρέα Παπανδρέου.
Καθώς, σήμερα, βιώνουμε μια από της κρισιμότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας, φέρνουμε στη μνήμη μας τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον οραματιστή, ο οποίος ξεκίνησε το μεγάλο εγχείρημα της Αλλαγής. Αν η δική του θέληση και αποφασιστικότητα έφερε σε πέρας το εγχείρημα που καθόρισε την Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση, είναι  τα ίδια χαρακτηριστικά που μας εμπνέουν και σήμερα.  Και αποτελεί την πρόκληση για όλους μας να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Γιατί η Ελλάδα πρέπει να προσαρμόζεται στις μεταβολές στην Ευρώπη, στην παγκόσμια σκηνή. Γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα σε θέση να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις, να ξεπερνά τις δυσκολίες, να  πρωταγωνιστεί, να είναι αποτελεσματική.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου πίστεψε και στηρίχτηκε στο Λαϊκό Κίνημα και κατόρθωσε να εμπνεύσει στο λαό μας οράματα και αξίες και να καταστήσει τη χώρα μας Εθνικά υπερήφανη και υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη.
Το ΠΑΣΟΚ καλείται να σταθεί ακόμη μια φορά στο ύψος των νέων και πρωτόγνωρων μεταπολιτευτικά περιστάσεων .
Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου  ιδρύθηκε από το λαό, λειτούργησε για το λαό και την πατρίδα και σήμερα η ιστορία το καλεί με τον Πρόεδρο του, τον Γιώργο Α.Παπανδρέου  να δώσει την πιο δύσκολη μάχη, τον πιο δύσκολο αγώνα για να διασφαλίσει σε  κάθε Έλληνα πολίτη και πάλι προοπτική στο αύριο, για να αποφύγει η χώρα μας τις ολέθριες συνέπειες .
Σε αυτόν τον αγώνα καλούμαστε όλοι να δώσουμε το δικό μας παρών.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θέλω να σας καλέσω να οργανώσετε εκδηλώσεις στην μνήμη του ιδρυτή του Κινήματος μας στο διάστημα 20 – 26 Ιουνίου 2011. 

                                                                                                  Με συντροφικούς χαιρετισμούς

                                                                                                         Μιχάλης Καρχιμάκης

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ