ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

«Golden Iris»



Την περασμένη Κυριακή 12 Ιουνίου, κατέπλευσε στο λιμάνι του Αργοστολίου,, προερχόμενο από τη Χάιφα και με τελικό προορισμό τη Βαρκελώνη, το κρουαζιερόπλοιο « Golden Iris »

Στο πλοίο επιβιβάστηκαν οι κκ Σπύρος Γαλιατσάτος, πρόεδρος της Ένωσης μας, ο Κος Ευάγγελος Κεκάτος, Αντιδήμαρχος υπεύθυνος Τουρισμό, και ο Κος Μανόλης Βαλέτας, πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, προσκεκλημένοι από τον Hotel Manager Ko Moshe Chayat.

Έγινε ξενάγηση στους χώρους του πλοίου αλλά και εποικοδομητική συζήτηση για το προφίλ και τις απαιτήσεις του Ισραηλινού τουρίστα – επισκέπτη, πράγμα το οποίο είναι από τα πλέον χρήσιμα εργαλεία για τις προοπτικές διασύνδεσης με charter της Ισραηλινής αγοράς με το νησί μας. Δηλαδή κατά πόσον ανταποκρίνεται το «προϊόν» που διαθέτουμε, στις ανάγκες της τουριστικής αυτής αγοράς και ποίες βελτιώσεις επιβάλλεται να γίνουν, πράγμα που θα αποτελέσει τον πρωταρχικό λόγο προσέλκυσης τουριστών από τη Χώρα αυτή.

Συγκινητική υπήρξε η επαφή επί του πλοίου, με επιβαίνοντα τουρίστα από το Ισραήλ, ο οποίος είχε έρθει ως πλήρωμα με τα Ισραηλινά πλοία που προσέτρεξαν το 1953 μετά τον καταστροφικό σεισμό, και προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες των. Ο εν λόγω επιβάτης προσκλήθηκε να φιλοξενηθεί στο νησί, όποτε επιθυμεί, μαζί με την οικογένεια του.

Οι υπεύθυνοι του πλοίου εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους τόσο για την υποδοχή, όσο και για τα μέτρα ασφαλείας και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τις Τοπικές Αρχές.(Λιμεναρχείο, Λιμενικό Ταμείο, κλπ)

Τέλος αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα και παραδοσιακά προϊόντα.

Με αφορμή τον ενθουσιασμό και την ικανοποίηση των υπεύθυνων του πλοίου θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όσους εμπλέκονται γύρω από την εξυπηρέτηση του πλοίου και των επιβατών, με προεξέχουσα τη Λιμενική Αρχή, τον πράκτορα Κο Διονύσιο Έρτσο, Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κο Μανόλη Βαλέτα καθώς και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Κο Ευάγγελο Κεκάτο.

Επίσης τον τ. Πλοίαρχο κο Άγγελο Μπενετάτο, ο οποίος κατά πάγια τακτική προσφέρει σε όλα τα κρουαζιερόπλοια επταήμερο διακοπών στο νησί μας για επιβάτη ο οποίος θα κληρωθεί (το ίδιο έπραξε και σε αυτή την περίπτωση), καθώς και τους Σαμαρίτες και τον Πρόεδρο αυτών κο Μπάμπη Μοσχόπουλο.

Τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε το συμπατριώτη μας κο Σπύρο Βαλλιάνο, Διευθυντή από ετών του γραφείου Ε.Ο.Τ. στο Τελ-Αβίβ, ο οποίος μας άνοιξε και «καλλιέργησε» τις παραπάνω επαφές.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ