ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης «Ε . Α . Σ . Κ . Ι .» Union of Agricultural Cooperatives’ of Kefalonia & Ithaca Αριθμ. Πρωτ. 753 / 18.7.2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από την προσωπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτηρίου Κουρή απεστάλη σήμερα (18.7.11) προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωση η οποία εμφανίζεται να προέρχεται από τρίτο, ιδιώτη, την ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ., χωρίς να υπογράφεται από κανέναν.

Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εκτός από οικοδεσπότης της ιδιωτικής Κοινοπραξίας, στην οποία παραχώρησε δημόσια κτίρια και δημόσιο εξοπλισμό ανέλαβε και εκπρόσωπος τύπου της, μπροστά στην παταγώδη αποτυχία των σχεδιασμών σε βάρος των Κεφαλλήνων και Θιακών αγροτών και κτηνοτρόφων, ωστόσο του εφιστούμε την προσοχή :

1.Δεν έχει καμία αρμοδιότητα να φιλοξενεί αμειβόμενους «ξενόφερτους» ιδιώτες σε δημόσια κτήρια ούτε να τους παραχωρεί δημόσιο εξοπλισμό. Έτσι προσπαθεί να λύσει την ντόπια ανεργία;

2. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να επιχειρεί να εκφοβίζει τους αγρότες – κτηνοτρόφους με ψευδείς ανακοινώσεις. Αντίθετα, κινδυνεύει να κατηγορηθεί και για διασπορά ψευδών ειδήσεων διότι αναφέρει δωρεάν παροχή υπηρεσιών ενώ η πραγματικότητα είναι : α) Για κάθε αίτηση η «ξενόφερτη» ιδιωτική Κοινοπραξία θα λάβει από το Κράτος 28 ευρώ και β) Εξαπατά τον αγρότη - κτηνοτρόφο οδηγώντας τον στην υπογραφή ΑΝΕΚΚΛΗΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ που σημαίνει απλά ότι η Τράπεζα θα του αφαιρέσει από την επιδότηση σημαντικό ποσό πριν ακόμη πάρει τα χρήματα στα χέρια του.

3. Όσες δηλώσεις κατατεθούν στην «ξενόφερτη» ιδιωτική Κοινοπραξία που φιλοξενεί στο κτήριο της Περιφέρειας είναι ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ με βάση τον ΚΑΝ (ΕΟΚ) 73/2009 τον οποίο όφειλε να γνωρίζει.

4. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης εν’ όψει των παραπάνω υποχρεώθηκε και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποδοθούν και οι ποινικές ευθύνες σε κάθε υπεύθυνο.


Οι ηθικές ευθύνες ήδη έχουν αποδοθεί από τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών
Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Ανδρέας Π. Καλαφάτης
Πρόεδρος

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ