ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Ιονίων του ΠΑΣΟΚ και τα συμπεράσματα της.
     
Η προγραμματισμένη για 26 Αυγούστου Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των Ιονίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Λευκάδα στέφθηκε με  επιτυχία.
Η συμμετοχή στη συνδιάσκεψη αλλά και στον ουσιαστικό διάλογο που διεξήχθη   και κράτησε με αμείωτο ενδιαφέρον  και πέραν της 12ης μεταμεσονύχτιας ώρας, αποδεικνύει  ότι:
·       Η κοινωνία  μας  πιστεύει στην συμμετοχή, στηρίζει και συμμετέχει στον διάλογο όταν αυτός  είναι ουσιαστικός, πραγματικός και δεν γίνεται ούτε για να συγκαλύψει  και να νομιμοποίηση την ανομία, ούτε για ωραιοποιήσει την πολιτική κρίση, την πολιτική παρακμή, ούτε για  να δικαιολογήσει τις αδυναμίες του πολιτικού συστήματος, των πολιτικών και της πολιτικής.  
·       Η απαίτηση για την εδραίωση ενός κράτους και μιας περιφέρειας όπου λειτουργεί ο νόμος , όπου αποδίδεται η δικαιοσύνη, όπου οι καταχραστές του δημοσίου πλούτου και της εμπιστοσύνης της κοινωνίας,  τιμωρούνται ποινικά και ηθικά  ήταν κυρίαρχη στην συνδιάσκεψη.


Η συνδιάσκεψη κατέδειξε  ότι:
·       Πέρα από την οργή, την αγανάκτηση, την  απογοήτευση,  η κοινωνία μας, οι προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου, έχουν συνείδηση του γεγονότος ότι, όσο βαθύτερη είναι η κρίση, τόσο ουσιαστικότερη και αποφασιστικότερη,  τόσο μεθοδικότερη,  πρέπει να είναι η συμμετοχή.
·       Ούτε ο μαξιμαλισμός  σε αναπτυξιακούς στόχους, ιδέες και προτάσεις ούτε ο συντηρητισμός  αποτελούν  μέσα εξόδου από την κρίση.
·       Μόνο ο επιστημονικά τεκμηριωμένος πολιτικός λόγος, η διαφάνεια, η λογοδοσία, ο συμμετοχικός προγραμματισμός, το αδιάβλητο  πολιτικό ήθος,  η κατάργηση του πολέμου όλοι εναντίον όλων εντός και μεταξύ των κομμάτων αποτελούν  αναγκαίες προϋποθέσεις  για την έξοδο.
·       Η  καταγγελία δεν αρκεί για την απομάκρυνση των εμπόρων από τον Ναό της Δημοκρατίας.
·       Η  διαπλοκή η διαφθορά  η αναξιοκρατία δεν ξορκίζονται με ηθικολογική αρθρογραφία και ηθικολογικές αποφάσεις κεντρικών επιτροπών των κομμάτων εξουσίας η των κομμάτων της αμφισβήτησης.  
·       Δεν είναι θεμιτό,  είναι καταστροφικά υποκριτικό, να καταδικάζονται (διαφθορά, διαπλοκή, ανομία) μόνον στο επίπεδο της κεντρικής πολιτικής σκηνής και  ν’ αποσιωπούνται,  και να συγκαλύπτονται σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
·       Η αναγέννηση της πολιτικής,  της συμμετοχής,  των θεσμών , του κράτους, απαιτεί και προϋποθέτει  ΠΡΑΞΗ στην καθημερινή ζωή, αφοσίωση στους σκοπούς  αλλά και τα αναγκαία μέσα.
·       Η πίστη ότι ο λαός μας κλείνει μέσα του αστείρευτες δυνάμεις δημιουργι-κής ανατροπής και αλλαγής,  ότι η έξοδος από την κρίση είναι δυνατή,  ΗΤΑΝ  ΔΙΑΧΥΤΗ στην συνδιάσκεψη.
·       Η πεποίθηση ότι η 3η του Σεπτέμβρη πρέπει να είναι η νέα αναγεννητική αφετηρία  για  καθολική δημιουργική  κινητοποίηση (οικονομικής, πνευματικής, πολιτιστικής ηγεσίας, κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων)  σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο  και σε καμιά περίπτωση, μια  συνδιάσκεψη πολιτικής εκτόνωσης η ρουτίνας,   ήταν επίσης καθολική.

Η συνδιάσκεψη, της Λευκάδας  αποτέλεσε μια ακόμα ευκαιρία για την επανα-επιβεβαίωση της βούλησης των Ιονίων   να συνεχίσουν  την παράδοσή τους, παραμένοντας εθνική πρωτοπορία  στον πνευματικό, κοινωνικό και πολιτικό στίβο, να καταστήσουν ,την Ιστορική Περιφέρεια τους ,δυναμικό πρωταγωνιστή στις Εθνι-κές εξελίξεις  αλλά και στην διαπεριφερειακή αναπτυξιακή συνεργασία και τον διαπολιτισμικό διάλογο στην Αδριατική και το Ιόνιο.

 Το κλιμάκιο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ  το κυβερνητικό κλιμάκιο και οι βουλευτές του Ιονίου που παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην συνδιάσκεψη τοποθετήθηκαν τελευταίοι συμμεριζόμενοι πλήρως τους προβληματισμούς των συμμετεχόντων αλλά και την απαίτηση τους για :
·       Ένα αναγεννημένο δίκαιο, δημοκρατικό, ευνομούμενο, αξιοκρατούμενο ΚΡΑΤΟΣ και μια αξιοσέβαστη, από εχθρούς και φίλους, και κυρίως από τα παιδιά της ΠΑΤΡΙΔΑ.
·       Ένα κοινωνικό και πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, αντάξιο της ιστορίας του,  των εθνικών κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών που το γέννησαν, και των συνθηκών  που  αντιμετωπίζει  σήμερα  η Ελλάδα,  η Ευρώπη,   ο  ΚΟΣΜΟΣ.
·       Ένα ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή για μια Ευρώπη Ισονομίας,  Ισηγορίας,  
                                Ισοπολιτείας  λαών  και  πολιτισμών.




Για την Περιφερειακή Επιτροπή
 Ιονίων Νήσων ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ο Γραμματέας
Γ. Σκλαβούνος

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ