ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Συζητήθηκε το θέμα του Κοργιαλενείου Ιδρύματος περί επίσχεσης εργασίας, καταβολής δεδουλευμένων και ασφαλιστικών εισφορών στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το θέμα το έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση και κατάφερε να περάσει στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο εκτός ημερήσιας διάταξης και να συζητηθεί διεξοδικά.

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ   ΣΚΑΕΙ  ΓΙΑ ΣΑΣ  ΟΤΑΝ  ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ  ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ  ΤΑ  ΠΗΓΕ  ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

 
ΜΗΝ  ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ  κ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ  ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ  ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ  Η ΜΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ

ΝΑ ΠΑΚΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ  ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΝΤΡΟΠΗ!!!!
ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ  ΜΟΝΟ .                        ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ 


Έχει γίνει γνωστό ότι το Κοργιαλένειο Ίδρυμα αντιμετωπίζει σοβαρότατες οικονομικές δυσκολίες με συνέπεια αδυναμία καταβολής της μισθοδοσίας του προσωπικού, αδυναμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ και αδυναμία εξόφλησης προμηθευτών, ΔΕΚΟ κλπ.

Οι ταμειακές δυσκολίες του Κοργιαλενείου Ιδρύματος άρχισαν από το 2003 και κορυφώθηκαν τελευταία με την μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων για 8 περίπου μήνες και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ από τα μέσα του 2010.

Δεν φαίνεται να υπάρχει με τις μέχρι τώρα ενέργειες του Κοργιαλενείου Διοικητικού Συμβουλίου προοπτική οικονομικής ανάκαμψης του Κοργιαλενείου Ιδρύματος.

Θα πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό ότι κανένας μας δεν εργάζεται εθελοντικά αλλά βιοποριζόμαστε από αυτή τη δουλειά.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια το Συμβούλιο είχε γνώση των προβλημάτων αυτών αλλά παρ’ όλα αυτά δεν βρέθηκε καμία απολύτως ουσιαστική λύση.

Το πρόβλημα πλέον γιγαντώθηκε τόσο ώστε να απομένουν δύο μόνο λύσεις:

Η πρώτη να κλείσουμε οριστικά

Η δεύτερη να αναζητήσουμε μία μόνιμη και σταθερή λύση που δεν είναι άλλη από τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Γι’ αυτό καλούμε:

Το Δημοτικό Συμβούλιο να εξετάσει το θέμα και να βοηθήσει ώστε να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα οριστικά και μόνιμα

Αναγκαστήκαμε να προβούμε σε επίσχεση εργασίας από τις 3 Αυγούστου και θα συνεχίσουμε μέχρις ότου καταβληθούν στο ακέραιο τα δεδουλευμένα μας και οι ασφαλιστικές μας εισφορές.

Τα αιτήματά μας είναι:

Α) Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων και των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ

Β) Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για ν’ αποκτήσει το Κοργιαλένειο Ιδρυμα δηλαδή η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη και το Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο δημόσιο χαρακτήρα και εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή εργασιακή σχέση.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ