ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

1η Διεθνή Περιφερειακή Διάσκεψη Οικονομικής Συνεργασίας (Tel Aviv 5-9-2011)


1η Διεθνή Περιφερειακή Διάσκεψη Οικονομικής Συνεργασίας (Ισραηλ)


με τον πρωην πρωθυπουργό κο Ολμετ



      Επέστρεψε χτες από το Τελ Αβιβ η ομάδα επιχειρηματιών που αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στην πρώτη Περιφερειακή Διάσκεψη Οικονομικής Συνεργασίας που οργάνωσε το αντίστοιχο υπουργείο του Ισραήλ και έγινε την Δευτέρα στο ξενοδοχείο Intercontinental David.
με τον υπουργό κο SIlvan Shalom




 Η δεκαπενταμελής ελληνική αποστολή αποτελείτο από ξενοδόχους , εφοπλιστές , νομικούς συμβούλους ,κατασκευαστές ,προέδρους εταιρειών μέσων μαζικής μεταφοράςκαι άλλους.
     Στην αποστολή είχε επιλεγεί να συμμετέχει και ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Τραυλός ο οποίος εκπροσωπούσε τους νέους επιστήμονες που ασχολούνται με  καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες.
με τον Πατριάρχη Θεόφιλο



Παρών ήταν και ο πρόεδρος του Ισραήλ κος Simon Perez ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι "η οικονομική συνεργασία μεταξύ των χωρών είναι η πατφόρμα πάνω στην οποία θα στηριχτεί και η σταθερότητα της Μέσης Ανατολής" καθώς και ότι "όσο η Παλαιστινακή ηγεσία είναι χωρισμένη (Χαμας-Φαταχ) είναι αδύνατη μια τελική συμφωνία ότι και αν κάνει το Ισραήλ". 
Επίσης παρών ήταν και  ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Toni Blair, ειδικός απεσταλμένος για την Μέση Ανατολή. 


Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, ο Αντιπρόεδρος κος Σιλβάν Σαλόμ βράβευσε τον κο Μπλερ ως ένδειξη εκτίμησης για την ακούραστη εργασία του ώστε να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης και στην  ασφάλεια στη Μέση Ανατολή ενώ δήλωσε ότι αν και ο Τόνι Μπλερ ασχολείται με τη Μέση Ανατολή ως σύνολο,η προσοχή του είναι κατά κύριο λόγο αφιερωμένη στην αραβο-ισραηλινή σύγκρουση. 

Ο Τόνι Μπλερ υποστήριξε ότι αποτελεί "προνόμιο" η προσπάθεια που κάνει για την την προώθηση της ειρήνης και τόνισε ότι η λύση θα έρθει με  Επιστροφή στις απευθείας διαπραγματεύσεις."Η ειρήνη είναι προς το συμφέρον όλων"κατέληξε.

 Στις συνομιλίες που είχε ο κος Τραυλός ξεχώρισαν αυτές με τον οικοδεσπότη του συνεδρίου , αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Ισραήλ και υπουργό περιφερειακής ανάπτυξης  κο Silvan Shalom, με τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ κοEhud Olmert  αλλά και με  τον  Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ