ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 9 2011

Έληξε η συνεδρίαση τoυ Περιφερειακού Συμβουλίου με την ψηφοφορία για την εκλογή Περιφερειακών Συμβούλων ως εκπροσώπων στη γενική συνέλευση της ΕΝ.ΠΕ (ένωση Περιφερειών).
ΨΗΦΙΣΑΝ 39 ΑΠΟ 41 
Έλαβον Η ΝΕΑ ΙΟΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 20 ψήφους
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 9
ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 3 και
ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ 6 ψήφοι.

Εκλέχτηκαν δύο από την πλειοψηφία και ο κ. Καλούδης από τη μειοψηφία.
Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας εξέδωσαν ψήφισμα ζητώντας την τροποποίηση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος ώστε να υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση στην ένωση Περιφερειών και όχι το σύστημα που ισχύει και δίνει συντριπτική παρουσίαση της πλειοψηφίας.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης καταναλώθηκε στα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης όπως:
-         η διακοπή δρομολογίων στα νησιά μας  πριν την λήξη της τουριστικής περιόδου επιφέροντας τεράστιες απώλειες  της κίνησης των τουριστών. Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να απαιτήσει από το αρμόδιο Υπουργείο  τη διερεύνηση άμεσης λύσης προκειμένου να επανέλθει η ομαλή κίνηση.
-         Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα στηρίξει τους πολίτες ακόμη και με νομικές διαδικασίες εάν δύναται προκειμένου να μην διακοπή η ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών που δεν θα έχουν τη δύναμη να εξοφλήσουν το «χαράτσι» που θα επιβληθεί.

Από τα θέματα ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία «το ειδικό πλαίσιο Χωροταξικού σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες» Τοποθετήθηκαν εκτός των Συμβούλων και του Α/χη κ. Κουρή ο πρόεδρος του συλλόγου Κοντογουράδων κ. Ζησιμάτος που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τις εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας και εκπρόσωπος των εργαζομένων. Το θέμα ψηφίστηκε από τους κ. Γεωργάτο και Γαλιατσάτο. Δεν ψηφίστηκε από τον κ. Μπεριάτο.

Τα υπόλοιπα θέματα θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση.

Επίσης συνεχίστηκε η χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Τουρισμού – Αθλητισμού- Πολιτισμού και Νέας Γενιάς.
 Ρεπορταζ  Σακης  Βουτος  Δημοσιογραφος

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ