ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Θέμα: «Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία της Ε.Σ.ΑμεΑ. και των Φορέων – Μελών αυτής Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 10 το πρωϊ, στο Υπουργείο Οικονομικών» με αίτημα: Πάρτε μέτρα τώρα, σαφή και διακριτά για την εξαίρεση των ΑμεΑ από τα νέα σκληρά και εξοντωτικά οικονομικά μέτρα»


Κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης,
Η ανακοίνωση των νέων σκληρών οικονομικών μέτρων αποτελεί βαρύτατο πλήγμα για όλη την κοινωνία για όλες τις κοινωνικές ομάδες για τους νέους, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους χαμηλοσυνταξιούχους για κάθε πολίτη της χώρας μας. Όμως η ισχύς των μέτρων για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις προμηνύει την εξόντωσή τους.
Ο διάχυτος φόβος των ατόμων με αναπηρία που μετατρέπεται δικαίως σε αγανάκτηση είναι αντικειμενικός. Η καθημερινότητα για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους δεν είναι μόνο δύσκολη, αλλά βάρβαρη και εξοντωτική. Η μακροχρόνια ανεργία είναι διαχρονική για αυτή την ευπαθή κοινωνική ομάδα. Τα προνοιακά τους επιδόματα παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλά παρ’ όλες τις αυξήσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια. Το ύψος των αναπηρικών συντάξεων είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Αυτοί οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν για να καλύψουν τις ανάγκες της επιβίωσής τους, και πολύ περισσότερο τις πρόσθετες ανάγκες της αναπηρίας τους. Για αυτούς τους πολίτες η συρρίκνωση του δημοσίου τομέα σημαίνει αύξηση των δαπανών για την κάλυψη των προσθετών αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία τους. Σε αυτούς τους πολίτες δεν επιτρέπεται να επιβληθεί πλέον ούτε ένα νέο μέτρο, γιατί αυτό θα σημάνει την εξόντωσή τους.
Ζητούμε την εξαίρεσή όλων των ατόμων με αναπηρία και ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών που έχουν στην προστασία τους άτομα με βαριά αναπηρία, από όλα τα νέα μέτρα. Να ληφθούν συγκεκριμένα κα διακριτά μέτρα όπως:
α. Να εξαιρεθούν από το μέτρο μείωσης του αφορολόγητου ορίου και να διατηρηθεί οποιαδήποτε ευνοϊκή ρύθμιση ίσχυε έως και σήμερα για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους,
β. Να εξαιρεθούν πλήρως από το άδικο σκληρό και βάρβαρο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας οι εργαζόμενοι με αναπηρία, γονείς/κηδεμόνες σύζυγοι και αδέλφια ατόμων με βαριά αναπηρία ανεξαρτήτως εάν έχουν προσληφθεί μέσω προστατευτικών ρυθμίσεων για την απασχόληση ευπαθών κοινωνικά ομάδων (ν. 1648/86, ν. 2643/98), ή μέσω άλλων διαδικασιών.
γ. Να εξαιρεθούν από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας οι Υποστηρικτικές δομές του ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με βαριές αναπηρίες και όλες οι δομές του Προνοιακού Συστήματος. Δεν εννοείται να ζητείται από φορείς διαχρονικά υποστελεχωμένους να δώσουν αριθμό πλεονάζοντος προσωπικού.
Ανεργία, φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός απειλούν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Η Ε.Σ.ΑμεΑ. δεν έχει κατορθώσει να σας συναντήσει έως και σήμερα. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει αποτυπώσει με επανειλημμένες επιστολές της τη δεινή οικονομική θέση, στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και έχει ζητήσει την άμεση λήψη διακριτών μέτρων προστασίας τους. Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων θεωρούμε αναγκαία την συνάντηση εκπροσώπων μας μαζί σας για να σας παραθέσουμε αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευπαθής ομάδα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
Κύριε Υπουργέ,
Η Ε.Σ.ΑμεΑ. τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, τα μέλη των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία που εδρεύουν στην Αττική διοργανώνουν νέα Κινητοποίηση- Διαμαρτυρία την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 10 το πρωϊ.

Είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε έξω από το Υπουργείο, έως ότου αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.ΑμεΑ. συναντηθεί με εσάς. Αυτές τις στιγμές πρέπει τα άτομα με αναπηρία να νιώσουν στοιχειώδη ασφάλεια με συγκεκριμένα και διακριτά μέτρα προστασίας τους.

Με αυτή την συγκέντρωση-διαμαρτυρία μεταφέρουμε δυνατότερα το μήνυμα που έρχεται από τα άτομα με αναπηρία όλης της χώρας και τις οικογένειές τους: Προστατέψτε τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους από την ανεργία, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό. Απαιτούμε άμεσα και διακριτά μέτρα για την πλήρη εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους από δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα. Απαιτούμε να ληφθεί ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας για την πιο ευπαθή κοινωνικά ομάδα αυτής της χώρας.

Με την προσδοκία ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα να σας συναντήσουμε και να σας εκθέσουμε το μέγεθος των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αναπηρικός χώρος.

Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Διαμαρτυρία Ε.Σ.ΑμεΑ. 28/9, υπ. Οικονομικών: Μέχρι να μας δεχθεί ο υπουργός!

Η Ε.Σ.ΑμεΑ., τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, τα μέλη των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία που εδρεύουν στην Αττική διοργανώνουν και πάλι Κινητοποίηση - Διαμαρτυρία την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στις 10 το πρωί. Η προηγούμενη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στις 19/9, χωρίς ο υπουργός να συναντηθεί με τους εκπροσώπους.

Αυτή τη φορά η Συνομοσπονδία και οι φορείς της δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν έξω από το Υπουργείο, έως ότου αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.ΑμεΑ. συναντηθεί με τον Ε. Βενιζέλο. Αυτές τις στιγμές πρέπει τα άτομα με αναπηρία να νιώσουν στοιχειώδη ασφάλεια με συγκεκριμένα και διακριτά μέτρα προστασίας τους.

Με αυτή την συγκέντρωση-διαμαρτυρία μεταφέρεται δυνατότερα το μήνυμα που έρχεται από τα άτομα με αναπηρία όλης της χώρας και τις οικογένειές τους:
Προστατέψτε τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους από την ανεργία, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό. Απαιτούμε άμεσα και διακριτά μέτρα για την πλήρη εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους από δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα. Απαιτούμε να ληφθεί ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας για την πιο ευπαθή κοινωνικά ομάδα αυτής της χώρας.

Η επιστολή της ΕΣΑμεΑ στον υπουργό Οικονομικών επισυνάπτεται.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ