ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σύσκεψη για τα μαθητικά δρομολόγια στην Κεφαλονιά


   Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Κουρή Σωτήρη, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων της μεταφοράς μαθητών στο Νομό, για το νέο σχολικό έτος.

   Στη σύσκεψη ήταν εκπρόσωποι του ΚΤΕΛ Α.Ε., της Κοινοπραξίας Τουριστικών Λεωφορείων Κεφαλληνίας, του Αστικού Μεταφορικού Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Ραδιοταξί Αργοστολίου, μεμονωμένοι αυτοκινητιστές καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Κεφαλλονιάς για την μεταφορά μαθητών, Σαββαόγλου Σάββας.
   Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, στην παρέμβαση του, τόνισε ότι έχουν γίνει από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπει ο Νόμος και έχει εκδοθεί η διαπιστωτική πράξη για το μεταφορικό έργο που εκτελέστηκε κατά το σχολικό έτος 2010-2011 και έχουν υπογραφτεί οι σχετικές συμβάσεις.


Παρατάσεις των περσινών συμβάσεων μέχρι νεωτέρας

   Εν συνεχεία ανέφερε ότι στο πλαίσιο των εγκυκλίων και της σχετικής νομοθεσίας θα γίνουν παρατάσεις συμβάσεων των περσινών δρομολογίων, για τις οποίες έχει ληφθεί σχετική απόφαση στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και απευθείας αναθέσεις με υπογραφή καινούριας σύμβασης για τα νέα δρομολόγια του σχολικού έτους 2011-2012, σύμφωνα με τις τιμές που προκύπτουν από τις σχετικές διακηρύξεις των Δήμων Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
   Στις αιτιάσεις των εκπροσώπων του Αστικού Μεταφορικού Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Ραδιοταξί Αργοστολίου ότι δεν έχει εξοφληθεί μέρος των μελών του το μεταφορικό έργο του 2009-2010, καθώς και ότι δεν είναι γνωστά τα ακριβή δρομολόγια που θα εκτελεσθούν με την έναρξη του σχολικού έτους, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι όσον αφορά την πληρωμή των οφειλών είναι σε πλήρη εξέλιξη και ολοκληρώνεται άμεσα εντός των προσεχών ημερών, ενώ για την ακριβή περιγραφή των δρομολογίων η αρμόδια Υπηρεσία επεξεργάζεται τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της, ώστε να υπάρχει ακριβής αποτύπωση των δρομολογίων των οποίων οι συμβάσεις θα παραταθούν.

Στόχος να γίνουν κανονικά τα δρομολόγια από τη Δευτέρα

«Απώτερος στόχος», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, «είναι να ξεκινήσουν τη Δευτέρα τα περσινά δρομολόγια με τις αναγκαίες τροποποιήσεις και σε κάθε περίπτωση κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας των σχολείων να ρυθμιστούν όλα τα θέματα παράτασης της περσινής σύμβασης και ανάθεσης των νέων δρομολογίων με ταξί.
   Το ΚΤΕΛ Α.Ε. και η Κοινοπραξία Τουριστικών Λεωφορείων Κεφαλληνίας θα εκτελέσει τα δρομολόγια κανονικά».

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ