ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ Σωτήρης Κουρής: Ο έλεγχος έγινε αυτεπάγγελτα για τη διαπίστωση παράνομης καταβολής επιδόματος στους υπαλλήλους της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών


ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
  












Αυτό αναφέρει ο Σωτήρης Κουρής, Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, σε απάντηση που έδωσε στον τέως Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Ανδρόνικο Βαλλιανάτο, σχετικά με τη δήλωσή του στην οποία αναφέρει ότι η διαπίστωση της παράνομης καταβολής του επίμαχου επιδόματος στους υπαλλήλους της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών, έγινε από έλεγχο των μισθοδοτικών καταστάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

   «Η δήλωση του κ. Βαλλιανάτου», τονίζει ο κ. Κουρής, «ως προς το μέρος αυτό είναι ολωσδιόλου αναληθής και ανακριβής καθώς η διαπίστωση αυτή έγινε αποκλειστικά από αυτεπάγγελτο έλεγχο που διενήργησε η προϊσταμένη αρχή της αρμόδιας για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων Υπηρεσίας της Π.Ε. Κεφαλληνίας με την ανάληψη των καθηκόντων της».

    «Δεν αμφισβητείται το γεγονός», διευκρινίζει ο Αντιπεριφερειάρχης, «ότι η μη εφαρμογή της σχετικής με το θέμα νομοθεσίας, ανάγεται από το 2004 και ειδικά στην τότε προϊσταμένη και εκκαθαρίστρια αποδοχών της μισθοδοσίας των υπαλλήλων, όμως σε αντίστοιχη περίπτωση κάθε διάδοχη αρχή, είτε πολιτική είτε υπηρεσιακή, οφείλει εκ του νόμου να παρακολουθεί και να ελέγχει την πιστή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, ώστε να θεραπεύονται τυχόν προγενέστερες πλημμέλειες ή παραλείψεις, καθώς η διαχρονική άγνοια νόμου επί ενός θέματος δεν αποτελεί άλλοθι, αλλά απεναντίας πειθαρχικό και ενδεχομένως και ποινικό αδίκημα».

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ