ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΕΚΙ Κεφαλλονιά 1 Δεκέμβρης του σωτηρίου έτους 2011 Κόντες Αντζουλος Νταβιτσέντζας



 Μετα  απο ένα χρόνο συνεχούς πολιτικής απαξίωσης  ως πρώτος Δήμαρχος Κεφαλονιάς, ο κ Παρίσης  βρήκε επι τέλους τη δικαίωση  για το έργο του με την εκλογή του κ Μιχαλάτου στο ΕΒΕΚΙ.
¨Οπως λέει και η παροιμία!
Από ολότελα καλή και η Παναγιώταινα.
Οι ενορχηστρωμένες κραυγές θριάμβου των παρατρεχάμενων του Δημάρχου προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια.
Και επειδή όλοι δηλώνουμε οτι κατέχουμε την αλήθεια ακούστε και τη δική μου.
Έχουμε λοιπόν ένα Δήμαρχο που μετά απο ένα χρόνο θητείας κατάφερε

  1. Να οδηγήσει σε παραίτηση τον Δημήτρη Πυλαρινό από τη θέση του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υποθέσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Νοεμβρίου 2011.
  2. Να οδηγήσει σε παραίτηση απο τη θέση του Γραμματέα του Δήμου το Γούλιο Κατσούνη.
  3. Να εκλέξει με δεύτερη ψηφοφορία το συνήγορο του πολίτη Μάκη Αλυσανδράτο αφού μερικοί δικοί του σύμβουλοι  τον καταψήφισαν στην πρώτη ψηφοφορία.
  4. Να διαγράψει το Νέστωρα Βεντούρα  αφού του φέρθηκε με αγοραίο τρόπο.
  5. Να διαφωνήσει με τον Βασίλη Ρουχωτά από τη πρώτη στιγμή της εκλογής του ως Δημάρχου και να τον απομακρύνει απο την θέση του Αντιδημάρχου.
  6. Να οδηγήσει στην αποχώρηση απο την παράταξη του τον τοπικό σύμβουλο Πεσσάδας Π Δόριζα.
  7. Να εκχωρήσει τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ στο Θ Μιχαλάτο για να συνεχίσει το έργο που είχε αρχίσει στη ΔΕΥΑ Λειβαθούς (Οι κακές γλώσσες λένε οτι κάτι ξέρει επ αυτού και  ο Σάββας).
  8. Να φορτώσει στο Δήμο Κεφαλλονιάς τα χρέη του φίλου του Θεόφιλου που ανέρχονται συνολικά σε περισσότερα απο 4.000.000 ευρώ που εκ του διαχειριστικού αποτελέσματος είναι  μακράν ο χειρότερος απο τους  Δήμαρχους των πρώην Δήμων.
  9. Να σκηνοθετήσει ειδικό δικαστήριο για το Ζαπάντη και να μήν έχει κάνει το ίδιο για τη διαχείριση του Θεόφιλού, του Δήμου Αργοστολίου, του φίλου του όπως τον αποκαλεί Μ. Κοτσιλίνη κτλ.
  10. Να φροντίσει να αλλάξει τη (δύστυχη) ληξίαρχο του Πόρου με τη γυναίκα δημοτικού του συμβούλου.
  11. Να μήν υπάρχει ούτε ένα έργο δικό του σε εξέλιξη.
  12. Να έχει διαλύσει διοικητικά όλη τη περιφέρεια της Κεφαλλονιάς μαζεύοντας και την τελευταία κουτσοπηρεσία στο Αργοστόλι.
  13. Να  μην έχει ακόμη κατορθώσει να νοικιάσει ένα κτίριο για να στεγάσει τις τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου.
  14. Να έχει συγκαλέσει ως κατεπείγοντα τα μισά  Δημοτικά συμβούλια  για αστεία θέματα.
  15. Να προσφέρει θέαμα στο κοινό με τις μονομαχίες Ανουσάκη -Θεοφιλάτου Κωνσταντάκη -Νιφοράτου,  Ανουσάκη- Παπαδάτου.
  16.  Κ.Τ.Λ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΗΜΕΡΩΘΟΎΜΕ ΑΡΑΔΙΆΖΟΝΤΑΣ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
¨Οταν λοιπόν έχεις παράξεις τέτοιο έργο, είναι λογικό και ανακουφιστικό  συνάμα (κάτι σαν το γιαούρτι AΚΤIVIA) , να νοιώθεις οτι κατατροπώνεις τη Στεφάτου το Λουκέρη  και όλους εκειούς τσου ρέμπελους που στην έπεσαν στη ΝΟΔΕ  λίγο πρίν τις εκλογές στο ΕΒΕΚΙ, με την εκλογή του Θεόφιλου που όπως λένε τα τσακάλια σου, στήριξες με τόσο πάθος και μαεστρία.
Επιτέλους και σύ  μετά από τόσες κατραπακιές που τρως επί ένα ολόκληρο χρόνο κέρδισες και μια "τοκιά" και γι αυτό έβαλες όλα τα μέσα να αλλάζουν μπας και ξεχάσουμε όσα έχεις κάμει και όσα δεν έχεις κάμει.
Αμ δέ !
Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.
Πάμε λοιπόν και στις εκλογές του ΕΒΕΚΙ
Πεντε χιλιάδες πεντακόσια μέλη έχει χοντρά χοντρά αυτό το ίδρυμα.
Με ιδιαίτερη φροντίδα ο πρόεδρος και οι περί αυτών    φρόντισαν να ψηφίσουν  σκάρσο 1400, δηλαδη το 25% του συνόλου των μελών του επιμελητηρίου!
Και όπως έγραψε και ο Σπυράκης στο Kefalonia News, χωρίς να διαψευσθεί αρμοδίως, όλος ο Δήμος και όχι μόνο, είχε τεθεί στη διάθεση του ανερχόμενου πολιτικού ανδρός κ Θ Μιχαλάτου
 Αυτό λοιπόν το αστέρι δεν θα έπρεπε κατά το Δήμαρχο μας  να   μας λείψει από το ΕΒΕΚΙ.
Και έτσι  όλο το μέγαρο, δηλαδή  εσωτερικοί συνεργάτες, εξωτερικοί συνεργάτες, πλερωτικοί ειδικοί σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι επιχειρήσεων, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι συμβουλίων, υποψήφιοι και υποψήφιες βουλευτάδες έτρεχαν για το μεσσία.
¨Άλλοι έταζαν θέσεις, άλλοι έσβηναν νερό, άλλοι έσβηναν πεζοδρόμια, άλλοι  έβγαζαν για πληρωμή χθεσινά τιμολόγια και άφηναν απλήρωτα τιμολογια προ πενταετίας, άλλοι τόνιζαν με νόημα σε όσους επιχείρησαν να συμπορευτούν με τη Στεφάτου πόσο ολέθρια και κακή για την επαγγελματική τους δραστηριότητα μπορούσε να είναι η συμπόρευση με την Ειρήνη !
Και πάρα κάτω
Νά μικροεργολαβίες, να νερά, να λάδια να ξύδια!
Με όλο αυτό το σύστημα σε πλήρη ανάπτυξη, τόσο έντονα που το πήρε χαμπάρι και ο τελευταίος βοσκός στον Αίνο, (απο κειούς που προστάτευε από τους χαρτογιακάδες της προστασίας του Δρυμού του Αίνου ο Ανουσάκης) ότι ο Δήμαρχος και οι κολλητοί του εστήριζαν το Θεόφιλο, έκαμε ο ¨Αγιος μας και το Αστέρι του Δημάρχου μας  πήρε μια εφτακοσαριά ψήφους.
Κατά τη δική μου αλήθεια λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι έτρεχαν μόνοι και ήλθαν δεύτεροι γιατί μετά από τέτοιο χαμό ταξιμάτων, σβησιμάτων, προσθέσεων, αφαιρέσεων, απειλών υποσχέσεων, απαλλοτριώσεων, δωρεών, ταμάτων  και άλλων ταξιμάτων, δεν κατάφεραν να πείσουν το Σπαθή, τη Στεφάτου και τον Κουμαριώτη να τους ψηφίσουν και εκείνοι.
Αίσχος!
Και τι κάνουμε τώρα!
Βάνουμε όπως προείπαμε το Μπάμπη, το Χρίστο, το Παναή, τον Φωτάκη να σκούζουν γοερά για τη νίκη του συστήματος Παρίση στο ΕΒΕΚΙ !
Σιγά τα ωά !
Στη δική μου αλήθεια, ξαναλέω, τρέχατε, όπως το μεθοδεύσατε, μόνοι και ήλθατε δεύτεροι.
Γιατί με όλο τα χαλασμό που κάνατε, θα έπρεπε να είχατε πάρει όλους τους ψήφους και να είχατε στείλει ισόβια τη Στεφάτου και να είχατε καρατομήσει το Λουκέρη!
Πήρατε όμως 700!
Τι κρίμα!
Και να κλείσουμε με το επιμύθιο.
Και τώρα τί κάνουμε νόνο?
Ο Πετράκης στη ΝΟΔΕ απόφυγε να πεί το όνομα τσι Ρηνούλας για το ΕΒΕΚΙ, και επειδή υπήρξε και αυτός από τους υποστηρικτές του Θεόφιλου για το ΕΒΕΚΙ απο παλαιόθεν αλλά και τώρα, θα θέλει τη βοήθεια και του Θεόφιλού και του Δημάρχου για το βουλευτιλίκι.
 Και ας μη το διαψεύσει ο Πετράκης γιατί ο Πέτρος του στο επιμελητήριο πήρε τέσσαρους ψήφους ενώ ο Βαγγέλης του στις περιφερειακές πήρε 1000 ψήφους και η Ρήνη ξέρει να μετράει.
Τι κάνουμε τώρα  νόνο?
Γιατί ο Πετράκης έχει και νταραβέρια με τον Αντωνάκη και αν δε δώσες τώρα  βοήθεια στον Αλιβιζάτο  χρίσμα για Δήμαρχος δεν έχει.
Σε αυτό βάλε και τις πληροφορίες που λένε οτι ο Μάκης ο Σάββας και η Σόφι προ ΕΒΕΚΙ σουλατσάριζαν στη Συγγρού ψάχνοντας για Δημαρχιακά χρίσματα και σε κακολογούσαν και βγάλε συμπέρασμα.
Μα άν είναι έτσι τότενες εκειός ο Μαγκούφης  ο Παύλάκης που έτρεχε για το Θεόφιλο, και  μήνες τώρα τραπεζώνει το κόσμο στη Κεφαλονιά και το Θιάκι με τη βοήθεια του Δημάρχου μας για να μας σώσει, θα πάρει το άμπωμα του Δημάρχου για βουλευτής ή όχι?
Και η Σοφία μας!
Τι θα κάμεις τη Σοφία μας Δήμαρχε μας?
Θα την βοηθήσεις για βουλευτίνα ή όχι ? Και έχει και μια γλώσσα άμα χρειαστεί για βρίσιμο που τσακίζει κόκαλα και οι φίλοι σου λένε οτι την έχεις δοκιμάσει.!
Και εάν σου προκύψει όπως λένε οι κακές γλώσσες και η επιθυμία του Θεόφιλου για περισσότερα μεγαλεία τι θα κάμεις?
Βέβαια σε όλα τούτα ξεχάσαμε τη παρέα του Λουκέρη απο κειοπισω!
Ένα είναι βέβαιο για δαύτους !
Αλέκο μου εδώ σε παραδέχομαι!
Τσου έμπασες το διάλο μέσα τους !
Μάτι σοβαρό τους είδε στα Κηπούρια έτοιμους να πηδήσουν από το βράχο και λένε οτι επρόλαβε ο Νότης τη τελευταία στιγμή και τσου κράτησε λέγοντας τους κάτι στο αυτί.
Αγαπητοί Συμπατριώτες
Υπάρχει στο επιμύθιο ένα κακό.
Στο ΕΒΕΚΙ δυστυχώς έχουμε μία απο τα ίδια.
Και ένα καλό για να σκεφτόμαστε και να γελάμε!
Τον Αλέκο μας να προσπαθεί να λύσει το γρίφο που του βάλαμε πιο πάνω και να μη μπορεί να βρει άκρη!
Γι αυτό σκούζουν οι δικοί του για νίκη, θρίαμβο, και τέτοια, γιατί τον έχει πιάσει τροματούρα απο το αποτέλεσμα!

Κεφαλλονιά 1 Δεκέμβρης του σωτηρίου έτους 2011

Κόντες Αντζουλος Νταβιτσέντζας

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ