ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει ιστοσελίδα αφιερωμένη στα παιδιά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε πριν λίγες μέρες μια ειδική ιστοσελίδα, την «Γωνιά του Παιδιού» (http://europa.eu/kids-corner/index_el.htm), αφιερωμένη στα παιδιά και τους νέους.
Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες για τα δικαιώματα των παιδιών αλλά και παιχνίδια, κουίζ και πληροφορίες για την ΕΕ και τα κράτη μέλη της. Η Γωνιά του Παιδιού είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται κατανοητή από τα παιδιά.
Τα παιδιά μπορούν να μάθουν εύκολα γεγονότα και δεδομένα γύρω από την ΕΕ, την ιστορία της και τα κράτη μέλη μέσα από παιχνίδια και κουίζ στις 22 γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παρόλο που γίνονται πολλές συζητήσεις στα ΜΜΕ για την Ευρώπη και το μέλλον της, δεν είναι πάντα εύκολο να κατανοήσει κανείς γιατί, και πώς, λαμβάνονται κάποιες αποφάσεις. Είναι σαφές ότι αποφάσεις που λαμβάνονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα όλων των Ευρωπαίων πολιτών – νέων και μεγαλύτερων. Γι’ αυτό η γνώση και επιμόρφωση γύρω από την ΕΕ πρέπει να απευθύνεται σε όλους, και όχι μόνο στους ενήλικες. Είναι εξίσου σημαντικό οι νέοι άνθρωποι να κατανοήσουν τι είναι η ΕΕ και πώς λειτουργεί.
Έτσι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε στην ημερήσια διάταξη για τα Δικαιώματα του Παιδιού να δημιουργήσει ένα σημείο εισόδου στην ιστοσελίδα Europa αποκλειστικά για παιδιά.
Η Γωνιά του Παιδιού προσφέρει:
- Ένα «τμήμα παιχνιδιών και κουίζ» όπου τα παιδιά μπορούν να μάθουν περισσότερα για την Ευρώπη διασκεδάζοντας
- Ένα τμήμα με πληροφορίες για την ΕΕ
- Ένα τμήμα για τα δικαιώματα του παιδιού που περιλαμβάνει παιχνίδια και πληροφορίες σχεδιασμένες για δύο ξεχωριστές ηλικιακές ομάδες. Παιδιά και Έφηβοι μπορούν να μάθουν για τα δικαιώματά τους: παραδείγματος χάριν, για το δικαίωμα τους να ακούγεται η γνώμη τους και να πληροφορούνται, έτσι ώστε να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση του δικού τους μέλλοντος.
Η Γωνιά του Παιδιού συνδέεται και ενσωματώνει την ήδη υφιστάμενη ιστοσελίδα «Η Γωνιά των Εκπαιδευτικών», που περιέχει υλικό που βοηθάει τους εκπαιδευτικούς να εξηγήσουν το πώς ιδρύθηκε η ΕΕ και πώς λειτουργεί.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι στη διάθεση του κοινού για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες (Κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Ισόγειο, Σαμάρα 13, τηλ. Επικοινωνίας; 26613 62183, Υπεύθυνη: Π. Γεωργίου.        

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ