ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ κ ΜΙΧΑΛΑΤΟ ΘΕΟΦΙΛΟ

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2012 

Θ. Μιχαλάτος: «800 νέες θέσεις εργασίας από τις αεροπορικές αφίξεις και 50000 τουρίστες  »


 Συνέντευξη στον Ionian Galaxy και τον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, παραχώρησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, του επιμελητηρίου και δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά, Θεόφιλος Μιχαλάτος.

 
 -Για τις αεροπορικές αφίξεις του ερχόμενου καλοκαιριού


«Οι προσπάθειες για να έρθει η Easy Jet στο νησί ήταν  τεράστιες. Το καλοκαίρι όμως θα έχουμε διψήφιο πρόσημο στις αφίξεις. Οι αφίξεις τουριστών που θα έχει το καλοκαίρι η Κεφαλονιά θα επιφέρουν 800 νέες θέσεις εργασίες».

ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ κ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ ΣΠΥΡΟ ,ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ κ ΑΤΣΑΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ ΛΥΚΟΥΔΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΟΤΙ ΕΦΕΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΕ 50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ 800 ΘΕΣΗΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ . ΑΥΤΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΟΥ  ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟΝ ΙΟΝΙΑΝ GALAXY  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΟ STUDIO . ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ κ ΔΟΥΝΑ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥ   ΤΙ ΤΑ ΕΙΧΑ ΖΗΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΛΛΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΛΟΤ  ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

31 πτήσεις από Μεγ. Βρετανία ( Αερ. εταιρίες : Thomson , Thomas Cook, Monarch, Easy Jet,Tor Air, )

6 πτήσεις από Ιταλία ( Ryanair, Easy Jet)

5 πτήσεις από Ολλανδία ( Transavia)

5 πτήσεις από Ελβετία (Fly Hello)

3 πτήσεις από Αυστρία (Austrian Airlines)

3 πτήσεις από Τσεχία (Holiday Czech Airlines, Travel Service)

2 πτήσεις από Σουηδία (SAS, JetTime)

2 πτήσεις από Γερμανία (Ryanair)

2 πτήσεις από Νορβηγία (Novair)

1 πτήση από Σλοβακία (Central Charter Airlines)

1 πτήση
από Ουγγαρία (Malev) Σύνολο Πτήσεων 61 την Εβδομάδα



Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυόμαστε γιατί φέτος πρέπει να δείξουμε μια άλλη εικόνα , διότι οι τουρίστες έρχονται για πρώτη φορά και με άλλη κουλτούρα και νοοτροπίες και που αυτή θα μεταφέρουν τις πρώτες εντυπώσεις στα μέρη τους

Γιαυτό ας ετοιμαστούμε όλοι γιατί ούτε 30 ημέρες δεν έχουν μείνει από την πρώτη άφιξη των Τουριστών και είμαστε ακόμη στο μηδέν , τώρα εάν άλλη μια φορά πούμε ΩΧ ΑΔΕΛΦΕ θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας και της καταστροφής και ερήμωσης των Νησιών μας

Έχω βαρεθεί να τα λέω και να τα γράφω εδώ και 30 χρόνια αλλα πιστεύω ότι ήρθε η ώρα και η συγκυρίες να ανακάμψουμε και να μην χάσουμε αυτήν την ευκαιρία γιατί άλλη δεν θα υπάρχει

Με αγάπη για αυτόν τον Άγιο τόπο που ζούμε και που πρέπει να κρατήσουμε τα Νησιά μας και τα Παιδιά μας εδώ στον Τόπο τους που τους Ανήκει και όχι να τα ξενιτέψουμε .

Σάκης Βουτος Δημοσιογραφος

Στην συνέχεια της Συνέντευξης τον ρώτησα

-    Για το δίκτυο ύδρευσης στο Αργοστόλι

«Θα υπάρχει καινούργιο δίκτυο, χωρίς διαρροές και χωρίς αμίαντο. Παράλληλα θα γίνει πρόταση στο ΥΠΕΧΩΔΕ για μονάδα επεξεργασίας νερού που θα κάνει αποσκλήρυνση για να είναι και πόσιμο. Η αντικατάσταση της ύδρευσης θα ξεκινήσει σε ένα περίπου μήνα, μόλις υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο».


-    Για τον βιολογικό καθαρισμό

«Ο Βιολογικός καθαρισμός Αργοστολίου λειτουργεί με προσωπικό της ΔΕΥΑΚ και μέχρι στιγμής είναι μια χαρά. Επίσης έχει υποβληθεί αίτηση στο ΥΠΕΚΑ για βιολογικό στη Λειβαθώ, καθώς στην περιοχή υπάρχει και προμελέτη γι’ αυτό το ενδεχόμενο».

-    Για την ποιότητα του νερού στην Κεφαλονιά

«Η ποιότητα του νερού είναι καλή και την παρακολουθούμε με μετρήσεις σε όλη την Κεφαλονιά».

-    Για τους μεγαλοκαταναλωτές που χρωστούν στη ΔΕΥΑΚ

«Υπάρχουν χρέη στη ΔΕΥΑΚ από τους μεγαλοκαταναλωτές. Θα είμαστε όμως σκληροί γιατί πρέπει να έχουμε χρήματα για να βοηθήσουμε τα μικρά νοικοκυριά. Για τους μεγαλοκαταναλωτές που χρωστούν θα τους έρχεται ειδοποιητήριο για να διακανονίσουν τα χρέη τους, αλλιώς θα τους κόβεται το νερό. Αυτή τη στιγμή υπάρχει οφειλή στη ΔΕΥΑΚ ύψους  1.500.000 ευρώ.
Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό της ΔΕΥΑΚ γιατί παρά το γεγονός ότι έχουν μείνει οι μισοί, δίνουν καθημερινά τη μάχη για να μην υπάρχουν προβλήματα στην ύδρευση. Έχουμε πάντως καταγράψει όλα τα προβλήματα ύδρευσης που υπάρχουν στην Κεφαλονιά και το καλοκαίρι θα είμαστε απολύτως έτοιμοι».

-    Για τη δημοτική αρχή

«Η δημοτική αρχή έχει βάλει μια τάξη. Ελπίδα Υπάρχει καθώς η δημοτική αρχή βρίσκει λύσεις και προχωράει. Εμείς αποφασίσαμε ως συνδυασμός να βάλουμε πλάτη ώστε να πετύχει η δημοτική αρχή για να έχει αποτελέσματα ο τόπος. Δυστυχώς όμως ο κάθε ένας που μετέχει στο δημοτικό συμβούλιο έχει άλλα στο μυαλό του. Η κοινωνία όμως έχει άλλα προβλήματα και δεν τη νοιάζει ποιος τσακώνεται με ποιόν. Πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε. Ήμουν εναντίον του Καλλικράτη και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Τα κόμματα απέτυχαν».

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ