ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Το Ιόνιο εμπνέει τους Αυστραλούς





Το Ιόνιο πέλαγος υπήρξε πάντοτε χώρος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους αλλά και
θέατρο σημαντικών γεγονότων, που συχνά έκριναν τη μοίρα του Ελληνισμού.
Φυσική γέφυρα επικοινωνίας της Ηπειρωτικής Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη και
κατεξοχήν με την Ιταλική Χερσόνησο, τα νησιά του Ιονίου Πελάγους, περισσότερο
γνωστά ως Επτάνησα, αναδείχτηκαν σε εστία υψηλού πολιτισμού.

 Με τον τουρισμό ως κύρια οικονομική δραστηριότητα των νησιών μας, η επιτροπή Τουρισμού και Πολιτισμού  της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κρίνοντας αναγκαία τη διασφάλιση των κεκτημένων και συγχρόνως  την ποιοτική ανάδειξη στοιχείων που βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση ώστε το «προϊόν» να ελκύει όχι μόνο νέες αγορές αλλά και να αντιπροσωπεύει και τις νέες τάσεις που διαμορφώνονται σήμερα στην παγκόσμια τουριστική αγορά προχώρησε στην υλοποίηση της μεγαλύτερης  δράσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα τελευταία 30 χρόνια
Με τίτλο «Το Ιόνιο εμπνέει τους Αυστραλούς» η επτανησιακή αποστολή  με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας και Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού και Πολιτισμού, Χρήστο Σκούρτη,  την Περιφερειακή Σύμβουλο και μέλος της επιτροπής, Τζόγια Γρουζή και τον Δρ Λαυρέντη Βασιλειάδη, στέλεχος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της ΠΙΝ  συμμετείχε σε ένα road show που διήρκεσε από τις 15 μέχρι τις 25 Μαρτίου στις πόλεις Μελβούρνη και Σίδνευ και ήταν μια εκστρατεία η οποία εδραζόταν στους εξής άξονες:
Τουρισμός,  Πολιτισμός, Αθλητισμός, Πρωτογενή παραγωγή και Τοπικά Προϊόντα και Διασύνδεση με την ομογένεια. Πιο αναλυτικά:
 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ : Κύριος στόχος  ήταν οι 650.000 Αυστραλοί τουρίστες ετησίως, οι οποίοι επισκέπτονται τη γειτονική Ιταλία και συνεχίζουν σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.  Τώρα με τις πολλές απευθείας αεροπορικές πτήσεις από την Ιταλία προς τα Επτάνησα, τη Ζάκυνθο, τη Κεφαλονιά και τη Κέρκυρα, είναι ευκαιρία να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για σπαστές διακοπές ώστε να επισκέπτονται και τον τουριστικό μας προορισμό.
 Επίσης προβολή της ΠΙΝ και δια μέσου αυτής αύξηση του μεριδίου των 150,000 τουριστών από την Αυστραλία που επισκέπτονται την Ελλάδα και κυρίως κατευθύνονται προς Αθήνα-Αιγαίο-Τουρκία.
 Οι Αυστραλοί ταξιδεύουν με έναν διαφορετικό τρόπο (40-50 ημέρες), συμμετέχουν πολύ σε κρουαζιέρες και αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να προσεγγίσουμε με προσοχή.
 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ:
-Διάδοση  του Επτανησιακού πολιτισμού  μέσω των ανταλλαγών με πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της Αυστραλίας.
-Δημιουργία επτανησιακής χορωδίας στη Μελβούρνη
-Δικτύωση των Φεστιβάλ και εκπαιδευτικές ανταλλαγές μέσω των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των Ιονίων  με  τα Πανεπιστήμια της Αυστραλίας.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ:
-Ενδυνάμωση των σχέσεων με την Αυστραλοελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ για την προσέλκυση αθλητικού τουρισμού.
-Φιλοξενία αθλητικών ομάδων και ανταλλαγή φιλοξενίας μαθητών.
 ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ:
- Παρουσίαση  και  προώθηση των τοπικών προϊόντων στην αγορά της Αυστραλίας και δημιουργία επιχειρηματικού διαύλου με εισαγωγείς για τη διάθεση των προϊόντων.
ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ:
-Ενίσχυση των δεσμών μεταξύ ΠΙΝ  και Επτανησιακών Ομογενειακών οργανώσεων.
-Δημιουργία αμφίδρομης πληροφόρησης και επικοινωνίας με τα ΜΜΕ της ομογένειας και της Αυστραλίας με σκοπό την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του Ιονίου.
-Στήριξη της ομογένειας για την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Αυστραλία

 Με πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο τύπο, η κοινωνία της Μελβούρνης έχει ενημερωθεί για την παρουσία των Ιόνιων Νησιών και το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται είναι πολύ μεγάλο.
 Η αποστολή της Περιφέρειας έφτασε στην Μελβούρνη το απόγευμα της Παρασκευής 16 Μαρτίου όπου επισκέφτηκε στην οικία της την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Μελβούρνη κα Λιανίδου Ελένη ύστερα από πρόσκληση της, σε δεξίωση προς τιμήν της πρέσβειρας της Αυστραλίας στην Αθήνα κας Jenny Bloomfield.

Στις 17/3,  στα εγκαίνια της  Διεθνής τουριστικής έκθεσης της Μελβούρνης « Holiday and Travel Show» όπου παρευρέθηκε σύσσωμη η αποστολή της ΠΙΝ , οι Αυστραλοί και οι ομογενείς της Αυστραλίας επεφύλασσαν στην αποστολή θερμή υποδοχή.  Για πρώτη φορά η  έκθεση έχει ελληνική συμμετοχή. To διήμερο 17 και 18 Μαρτίου η έκθεση κατακλύστηκε από χιλιάδες Αυστραλούς και ξένους τουρίστες   καθώς  συνέπεσε η διοργάνωση  με την πρώτη διοργάνωση Gran Prix Formula 1 για το 2012.  Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε με περίπτερο, με την συγχρηματοδότηση του Εμπορικού Ελληνοαυστραλιανού Επιμελητηρίου (HACCI).  Η χορηγία αυτή σηματοδοτεί και την έναρξη συνεργασίας με τα Επιμελητήρια των Ιονίων Νήσων για την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του κ. Σκούρτη και της κας Γρουζή με τον κ. Γιώργο Πάγκαλη, πρόεδρο της Ένωσης Κερκυραίων Μελβούρνης, τον κ. Νίκο Χατζόγλου, πρόεδρο της Αυστραλοελληνικής ομοσπονδίας κρίκετ όπου συζητήθηκαν τρόποι προσέλκυσης αυστραλών τουριστών στα Ιόνια Νησιά με κύριο κίνητρο το κρίκετ.
 Με την κα Jaqueline Preketes, η οποία είναι εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τουρισμού Ανατολικής Μεσογείου (Eastern Mediterranean Tourism Association)με σκοπό την προώθηση της ιδέας για σπαστές διακοπές των Αυστραλών στην Ελλάδα και την Ιταλία.  Η εκπρόσωπος του Συνδέσμου βρήκε την ιδέα εξαιρετική και συμφωνήθηκε να επισκεφθούν το καλοκαίρι τα Ιόνια Νησιά για συναντήσεις με τοπικούς πράκτορες ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνέργειες.
Παράλληλα, η κα Γρουζή  κατά τη διάρκεια σεμιναρίων με τίτλο: "Οι Γεύσεις του Κόσμου"  παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της Μεσογειακής διατροφής.
Επιπλέον, τόσο ο κ. Σκούρτης όσο και η κα Γρουζή μίλησαν σε τοπικά ΜΜΕ όπου προώθησαν τα Ιόνια Νησιά ως έναν ελκυστικό προορισμό διακοπών. Πιο συγκεκριμένα μίλησαν στον Πολυεθνικό Σταμό SBS όπου εκπέμπει σε όλη την Αυστραλία, στις τοπικές ομογενειακές εφημερίδες "ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" και τα "ΝΕΑ", και στους ομογενειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς "3XY" και "3ZZZ".
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την προβολή του ελληνικού τουρισμού με τίτλο « ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ».

Η καμπάνια διεξάγεται τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα μέσα από όλες τις έντυπες εκδόσεις του ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και του αγγλόφωνου NEOS KOSMOS  ENGLISH EDITION  καθώς και μέσω της δίγλωσση ηλεκτρονικής έκδοσης www.neoskosmos.com.au

18/3. Τελευταία μέρα της έκθεσης όπου υπήρξε μεγάλη και εντυπωσιακή προσέλευση κοινού στην έκθεση και ιδιαίτερα στο περίπτερο της ΠΙΝ. Το περίπτερο  επισκέφθηκαν ο πρόεδρος του Αυστραλοελληνικού Επιμελητηρίου Μελβούρνης κ. Νίκος Μυλωνάς όπου είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον κ. Σκούρτη και την κα Γρουζή και στη συνέχεια παράθεσε επαγγελματικό δείπνο με την συμμετοχή επαγγελματιών-εισαγωγέων. Σκοπός της συνάντησης ήταν η προώθηση των τοπικών προϊόντων των Ιονίων Νήσων στην αγορά της Αυστραλίας.
Ο Βουλευτής Βικτώριας, πρώην Υπουργός Τουρισμού και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, κύριος Γιάννης Πανταζόπουλος.
Ο κύριος Τόνυ Τσουρδαλάκης, Διευθυντής του Φεστιβάλ Αντίποδες,
Ο τουριστικός πράκτορας κύριος Πίτερ Καλιακούδης όπως επίσης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επτανησίων Μελβούρνης, κ. Σπύρος Τσιλιμιδός.
 Επίσης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση όπου παραδοσιακό συγκρότημα από παιδιά των ομογενών της Μελβούρνης χόρεψαν παραδοσιακούς επτανησιακούς και ελληνικούς χορούς. Τέλος, η κα Γρουζή μίλησε τηλεφωνικά σε εκπομπή του ομογενειακού ραδιοφωνικού σταθμού "3XY”.

Η ανταλλαγή απόψεων, με στόχο την προσέλκυση τουριστών, ήταν το αντικείμενο της συνεργασίας που είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Χρήστος Σκούρτης και η Περιφερειακή Σύμβουλος και Μέλος της Επιτροπής Τουρισμού, Τζόγια Γρουζή, με την Ελληνίδα Πρόξενο στη Μελβούρνη, Ελένη Λιανίδου την Δευτέρα 19 Μαρτίου. 
    Σύμφωνα με την κ. Λιανίδου, η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να προβάλλει τα νησιά στη μακρινή Αυστραλία, είναι θετική, τόνισε δε πως για να υπάρξουν αποτελέσματα θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες και να συνεχίσουν σταθερά και τα προσεχή χρόνια, ενώ δήλωσε ότι το Προξενείο θα σταθεί αρωγός σε αυτή την πρωτοποριακή, όπως τη χαρακτήρισε, κίνηση της Π.Ι.Ν.  
 
Στη συνέχεια η αποστολή μετέβηκε στο ραδιοφωνικό πολυπολιτισμικό σταθμό SBS όπου στα πλαίσια της Ελληνικής Εκπομπής ο κ. Σκούρτης και η κα Γρουζή μίλησαν για την πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια για διείσδυση σε μια νέα τουριστική αγορά με υψηλή αγοραστική δύναμη και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης καθώς και την παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην έκθεση  του Σύδνεϋ,  για τις υπόλοιπες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες.
Εκδήλωση με τους απόδημους Κεφαλλονίτες

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε  Ημερίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επτανησίων στο κτίριο της Ένωσης Κεφαλλήνων «Ο Κέφαλος», όπου παρευρέθηκαν πολλοί εξέχοντες παράγοντες της Ομογένειας και επιχειρηματίες, όπως η κα Λιανίδου Ελένη, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, ο κ. Andrew Katos, βουλευτής Μελβούρνης, ο κ. Νίκος Μυλωνάς, πρόεδρος του Αυστραλοελληνικού Επιμελητηρίου.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επτανησίων Μελβούρνης, κ. Σπύρος Τσιλιμιδός.
αφού απεύθυνε γενικό χαιρετισμό παρουσίασε το πρόγραμμα της ημερίδας και τους ομιλητές.
 Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Σκούρτης εξήγησε το σκεπτικό γύρω από την πρωτοβουλία της ΠΙΝ να ξεκινήσει μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αυστραλία και τέλος ευχαρίστησε την ομογένεια για τη βοήθεια που έχει προσφέρει για την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας. Κατόπιν, η κα Γρουζή μίλησε για τη Μεσογειακή Δίαιτα και την κουζίνα του Ιονίου, ενώ ο κ. Βασιλειάδης ανέπτυξε τις επενδυτικές προοπτικές που δημιουργούνται στα Ιόνια Νησιά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Επίσης, η κα Λιανίδου, Γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της γιορτής που θα γίνει στο Προξενείο για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα είναι τιμώμενη περιφέρεια ως μια ένδειξη αναγνώρισης εκ μέρους της Πολιτείας της προσπάθειας που κάνει στην Αυστραλία. Τέλος, κατά τη διάρκεια της εισήγησης του (Ionian Bridge to Australia, how we can keep walking) ο κ.  Μυλωνάς, πρόεδρος του Αυστραλοελληνικού επιμελητηρίου Μελβούρνης, δεσμεύτηκε για την υποστήριξη του στην προσπάθεια εισαγωγής προϊόντων από τα Ιόνια Νησιά όπως επίσης και στην προσπάθεια δημιουργίας ελκυστικών τουριστικών πακέτων προς το Ιόνιο, γνωστού όντως, όπως ανέφερε, ότι οι Αυστραλοί ταξιδεύουν για διακοπές 40 ημέρες το χρόνο.
Τέλος, η κυρία Γρουζή μετέφερε πρόσκληση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων στον πρόεδρο του Cephalonian Society of Victoria κύριο Σπύρο Τσιλιμιδό για συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις των αποδήμων που θα λάβουν χώρα στην Κεφαλονιά τον Ιούλιο του 2012.

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012 η αποστολή είχε συνάντηση εργασίας με τον κύριο Φώτη Καπετόπουλο ειδικό σύμβουλο του Υπουργείου Πολιτισμού της Βικτώρια, τον τουριστικό πράκτορα κύριο Πήτερ Καλιακούδη και δείπνο εργασίας με τον Βουλευτή κύριο  Γιάννη Πανταζόπουλο. 
  
Στις 21/3/2012 πραγματοποιήθηκε , στο εστιατόριο Philhelline,  η παρουσίαση των επτανησιακών προϊόντων σε εισαγωγείς της Μελβούρνης. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και έντονο ήταν το ενδιαφέρον των εισαγωγέων για την προώθηση των προϊόντων αυτών στην αγορά της Μελβούρνης και της Αυστραλίας ευρύτερα. Το συμπέρασμα που προέκυψε από τις συζητήσεις του κ. Σκούρτη και της κας Γρουζή με τους εισαγωγείς είναι ότι μέχρι το Σεπτέμβριο τουλάχιστον ένα προϊόν από αυτά που παρουσιάσθηκαν θα εισάγεται στην Αυστραλία. Παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 22/3/2012 στα εστιατόρια «JIMS» και «THE BUSH INN» της Μελβούρνης.
Επίσης στις 22/3/2012, η αποστολή της ΠΙΝ, επισκέφθηκε τα γραφεία της ομογενειακής εφημερίδας «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ». Εκεί πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κυρίου Σκούρτη και της κυρίας Γρουζή με τον εκδότη της εφημερίδας, κ. Σωτήρη Χατζημανώλη, καθώς και με τους επικεφαλείς δημοσιογράφους. Έγινε συζήτηση εφ’  όλης της ύλης τόσο για τα αποτελέσματα των εκδηλώσεων που πραγματοποίησε η ΠΙΝ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών στη Μελβούρνη, όσο και για τη γενικότερη κατάσταση και τις προοπτικές του τουρισμού στα Ιόνια Νησιά. Συμφωνήθηκε να υπάρξει στενότερη συνεργασία με συχνές αναφορές και αφιερώματα της εφημερίδας στα Ιόνια Νησιά. Ο κ. Χατζημανώλης υποσχέθηκε να δημοσιεύει συχνά ενημερωτικά δελτία της περιφέρειας μας γενικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα τουριστικού και πολιτιστικού.

                  Τουριστική  έκθεση « Holiday and Travel Show» στο  ΣΥΔΝΕΥ

Στις 23.03.2012, η αντιπροσωπία της ΠΙΝ αναχώρησε για το Σύδνεϋ προκειμένου να συμμετάσχει στην τουριστική έκθεση « Holiday and Travel Show »όπου ξεκινάει το Σάββατο 24/3/2012. Στις 23/3/2012 η αποστολή της ΠΙΝ ήταν προσκεκλημένη στην προξενική κατοικία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, κ. Βασίλειου Τόλιου, όπου διοργανώθηκε εκδήλωση με αφορμή την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 2012.
Στις 24/3/2012 που άνοιξε τις πύλες της η έκθεση του Σύδνεϋ Holiday & Travel Show, η ΠΙΝ είναι η μοναδική περιφέρεια από την Ελλάδα που φιλοξενήθηκε στο χώρο του ΕΟΤ με δικό της περίπτερο. Το περίπτερο της ΠΙΝ επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, ο Κυβερνητικός Βουλευτής και Υπουργός  της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Αυστραλίας, κ. Σουρής, ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κοραντής, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Χριστόπουλος και ο Γενικός  Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, κ. Τόλιος.
Επίσης, η περιφερειακή σύμβουλος, κ. Τζόγια Γρουζή σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα που είχε κλείσει ο ΕΟΤ παρουσίασε τα Ιόνια Νησιά ως τουριστικό προορισμό.
Τέλος, ο κ. Σκούρτης, με τη κ. Γρουζή πραγματοποίησαν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες για την προώθηση του τουρισμού στα Ιόνια Νησιά και την υλοποίηση  της ιδέας των σπαστών διακοπών στην Ιταλία και τα Ιόνια Νησιά. Μεταξύ άλλων συναντήθηκαν με τη Γενική Διευθύντρια του γραφείου Greece & Mediterranean Travel Centre, κα Halina Kubica,  τη Γενική Διευθύντρια του γραφείου Aegean Tours, κα Sylvia Giannakoulis και τη Δ/ντρια του Jetset Travel κα Helen Georgas.
Στις 25/3/2012 ο κ. Σκούρτης και η κα Γρουζή είχαν συνάντηση με το Γενικό Δ/ντή του τουριστικού γραφείου Chat Tours, κ. Tony Brazenell   και το Γενικό Δ/ντή του τουριστικού γραφείου Sun Island Tours, κ. John Polyviou  με τον ίδιο σκοπό. Και οι δύο τουριστικοί πράκτορες βρήκαν την ιδέα εξαιρετική και συμφωνήθηκε να υπάρξει πολύ σύντομα νεώτερη επικοινωνία με συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς των τουριστικών γραφείων.
Στη συνέχεια, για άλλη μια φορά, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα που είχε κλείσει ο ΕΟΤ παρουσιάστηκαν από τα μέλη της αποστολής τα προϊόντα και τα πλεονεκτήματα των Ιόνιων Νησιών ως τουριστικού προορισμού.

                 Δηλώσεις για προβολή της ΠΙΝ στην Αυστραλία

   Ο Γιάννης Πανταζόπουλος, Βουλευτής της Βικτώρια και πρώην Υπουργός Τουρισμού, τόνισε ότι συνεχάρη την Περιφέρεια Ιονίων Νησιών γι’ αυτή την πρωτοβουλία που ανέλαβε και κυρίως για την οργάνωση που είχε ως στόχο την προβολή της Επτανήσου αλλά και της Ελλάδας.
  Επίσης, η Ελένη Λιανίδου, Γενική Πρόξενος της χώρας μας στην Αυστραλία, έδωσε συγχαρητήρια στην ΠΙΝ για την πρωτοβουλία να συνδυαστεί η τουριστική προβολή με την προβολή των τοπικών προϊόντων. Η κ. Λιανίδου τόνισε ότι: «Στην προσπάθεια της Ελλάδος να βγει από την οικονομική κρίση χρειάζονται θετικές ενέργειες, όπως αυτή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, οι οποίες πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και για τις άλλες περιοχές της Ελλάδος».
   Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, Αλέξης Χριστόπουλος, είπε ότι: «Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Έκθεση του Σίδνευ μας κάνει περήφανους, γιατί αναδεικνύει το δημιουργικό κομμάτι του Ελληνισμού το οποίο στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα έχει τη δύναμη και τη διορατικότητα να σχεδιάζει το μέλλον».
  Και τέλος, η Χριστίνα Καλογερά, Διευθύντρια του ΕΟΤ στο Σίδνευ, συνεχάρη την ΠΙΝ γι’ αυτή την πρωτοβουλία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στην ΠΙΝ για την παρουσία της στην έκθεση του Σίδνευ σε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά. Η παρουσίαση της ιδέας της ΠΙΝ για σπαστά πακέτα διακοπών σε Ιταλία και Ιόνιο βρήκε θερμή υποδοχή από την πλειοψηφία των Αυστραλών τουριστικών πρακτόρων και είμαι σίγουρη ότι θα υλοποιηθεί σύντομα».
 Συνεχίζονται μέχρι σήμερα διθυραμβικά σχόλια  στον ημερήσιο τύπο της Αυστραλίας για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων νήσων να παρουσιάσει ένα τόσο μεγαλεπήβολο σχέδιο τουριστικής προβολής των Ιονίων Νήσων.
Στις 28 Μαρτίου 2012 η ομογενειακή εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» με τίτλο:
ΒΑΘΕΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ , γράφει μεταξύ άλλων:
«Όσοι βρέθηκαν την προηγούμενη Δευτέρα στο Σπίτι των Κεφαλλήνων, έχουν έστω και μια φορά στη ζωή τους σκαρφαλώσει στα βράχια, έχουν καταδυθεί στα τυρκουάζ νερά του Ιονίου και μετά έχουν ξαπλώσει στη λευκή άμμο για να στεγνώσουν κάτω από τον καυτό αυγουστιάτικο ήλιο της μεσογείου.
Όσοι βρέθηκαν στο Σπίτι των Κεφαλλήνων στην εκδήλωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είχαν την τύχη να καταδυθούν στη γαλάζια θάλασσα των παιδικών τους χρόνων και να στεγνώσουν στη ζεστασιά του γλυκού νόστου».

Τα δεδομένα γύρω μας αλλάζουν. Ο συνεχής αγώνας για αξιοπρεπή επιβίωση καλείται να προσαρμοστεί στους νέους κανόνες όπως αυτοί διαμορφώνονται σήμερα στην τουριστική βιομηχανία. Η ανάπτυξη του τουρισμού δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Στόχος είναι η ανάπτυξη του να συμβάλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής αναφοράς και μέσα από ένα προσεκτικά σχεδιασμένο πλάνο δράσης να αξιοποιηθούν το φυσικό περιβάλλον και η πολιτιστική κληρονομιά του. Όπως επίσης και η τουριστική προβολή δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο περιστασιακής δραστηριότητας των τοπικών φορέων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Οι ενέργειες προβολής πρέπει να γίνονται με συνεργασία και προγραμματισμό όλων των φορέων.
Η αποστολή της Περιφέρειας στην Αυστραλία ήταν απόλυτα επιτυχής.
Τα αποτελέσματα θα φανούν στο  μέλλον και θα εξαρτηθούν όχι μόνο από την επιμονή και την συνέχιση των προσπαθειών μας αλλά και από την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό υπηρεσιών και φορέων.

 ΤΖΟΓΙΑ ΓΡΟΥΖΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ