ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

                 Α.Σαμαράς: Έκανα τα πάντα για να σχηματιστεί κυβέρνηση 

«Κάποιοι δεν άκουσαν όταν προειδοποιούσα για τον κίνδυνο ακυβερνησίας και τώρα οδηγούν τη χώρα σε περιπέτεια», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, κάνοντας λόγω για αλαζονική συμπεριφορά και ανεύθυνη στάση.

«Απέναντι μας έχουμε όσους υπερασπίζονται ένα ξεπερασμένο χθες και υπονομεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Όσους θέλουν τη διάλυση της αστυνομίας, όσους αποκλείουν λιμάνια, διώχνουν τουρίστες. Όσους επιμένουν στον κρατισμό και τη σπατάλη. Όσους τάζουν λεφτά που δεν υπάρχουν. Ήδη δημιουργούν ανησυχία και φόβο στους πολίτες δίνοντας επιχειρήματα στους εχθρούς της Ελλάδας. Ταυτίζονται τόσο πολύ με τις εμμονές τους που υπονομεύουν την Ελλάδα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η χώρα μας ζει τις πιο κρίσιμες και δύσκολες στιγμές από την μεταπολίτευση. Το παρόν και το μέλλον μας απειλείται. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την παραμονή μας στο ευρώ και την Ευρώπη και την αλλαγή των όρων του μνημονίου που βυθίζει τη χώρα στην ύφεση. Πριν τις εκλογές είχα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας. Έκανα τα πάντα για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Κάποιοι δεν άκουσαν και οδηγούν τη χώρα σε περιπέτεια» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.


Α.Τσίπρας: Να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της   ιστορίας τις δυνάμεις του χθες         

Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να δημιουργηθεί κυβέρνηση που θα σέβεται κατ’ ελάχιστο τη λαϊκή ετυμηγορία, είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ελληνικός λαός στις 6 του Μάη έκανε ένα σημαντικό βήμα. Με την ψήφο του κατέστησε άκυρο το μνημόνιο και καταδίκασε τις δυνάμεις που ευθύνονται. Ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερη εκλογική δύναμη και μπλόκαρε τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα συνέχιζε το μνημόνιο. Για μερικές χιλιάδες ψήφους βρεθήκαμε στη δεύτερη θέση και έτσι δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε πράξη την προεκλογική μας υπόσχεση να σχηματίσουμε κυβέρνηση Αριστεράς που θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα βγάλει τη χώρα από τα ερείπια που αφήνουν οι πολιτικές του μνημονίου» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι έθεσε 5 άξονες προκειμένου να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση που θα σέβεται την λαϊκή επιθυμία.
 «Τα κόμματα του μνημονίου και προσωπικά οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος πιστοί στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους προς την κυρία Μέρκελ και την κυρία Λαγκάρντ αρνήθηκαν» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι το δίλημμα που θέτουν τα δύο κόμματα είναι: μνημόνιο ή εκλογές.

«Πήραμε την απόφαση να μην προδώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες σας. Τα κόμματα του μνημονίου δεν ζητάγανε απλώς να συναινέσουμε. Ζητάγανε να αφήσουμε τη χώρα δίχως ελπίδα. Να βάλουμε και τη δική μας υπογραφή στα μέτρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Δεν τους κάναμε τη χάρη. Οι δυνάμεις του χθες που κατεδάφιζαν την κοινωνία ψάχνουν τώρα μια δεύτερη ευκαιρία επιβίωσης. Επιμένουν να απειλούν και να τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Αν σήμερα μπορούμε να ελπίζουμε ξανά είναι γιατί όλοι μαζί κάναμε ένα σημαντικό βήμα στις 6 του Μάη. Τώρα είναι η ώρα να ολοκληρωθεί αυτό το βήμα. Να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δυνάμεις αυτές. Να σχηματίσουμε κυβέρνηση Αριστεράς. Ώστε να βάλουμε οριστικό τέλος στις πολιτικές που καταστρέφουν τον τόπο. Το χρωστάμε στην ιστορία μας» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.



Ευάγγελος  Βενιζέλος: Επικράτησε η αλαζονεία

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι έθεσαν υπεράνω του εθνικού συμφέροντος την κομματική σκοπιμότητα
«Είναι υποχρέωση του κάθε Έλληνα να διαβάσει τα πρακτικά της σύσκεψης των αρχηγών. Εκεί θα δει τις σκοπιμότητες. Θα δει ότι δυστυχώς ότι επικράτησε αλαζονεία, μικροκομματισμός, τυχοδιωκτισμός. Είναι πολλοί αυτοί που ειδικεύονται στο εμπόριο ψευδαισθήσεων. Η πατρίδα μπορεί να βρει το δρόμο της. Η πατρίδα μπορεί να σωθεί εάν το θελήσουν οι Έλληνες πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις προτάσεις του για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας και υπογράμμισε ότι «κάναμε μεγάλη προσπάθεια σήμερα να πείσουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜΑΡ να προχωρήσουμε σε μία συνεργασία που θα ανακουφίσει το έθνος και θα δώσει ελπίδα στους Έλληνες. Δεν το πετύχαμε».


            Φ.Κουβέλης: Δεν τέθηκε θέμα κυβέρνησης από προσωπικότητες


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι επέμεινε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.
Ο Φώτης Κουβέλης σημείωσε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή ζητούσε τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα αλλά ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε. «Φαίνεται πως από την πρώτη στιγμή κάποιες πολιτικές δυνάμεις είχαν τη δική τους επιλογή. Να προσφύγει η χώρα σε εκλογές. Είχαν την στενή κομματική επιλογή» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Ωστόσο ο Φώτης Κουβέλης διευκρίνισε ότι η πρόταση για κυβέρνηση προσωπικοτήτων δεν τέθηκε καν ως θέμα στη σημερινή σύσκεψη.
     
        Π.Καμμένος: Ο Σαμαράς θέλει εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός 


Με βολές κατά του προέδρου της ΝΔ αλλά και του Ευ.Βενιζέλου ανακοίνωσε το αδιέξοδο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Από την πλευρά των κομμάτων της πολιτικής του μνημονίου δηλαδή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δυστυχώς δεν είχαμε ανταπόκριση» υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος αν και σημείωσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε στα 7 σημεία που έθεσε το κόμμα του εκτός από το θέμα της διαγραφής του χρέους.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι με τη στάση τους έκαναν «ουσιαστικά αδύνατη μία εθνική λύση την οποία θα μπορούσαν να στηρίξουν βουλευτές των κομμάτων που μετέχουν στην νέα σύνθεση της βουλής». «Η απάντηση του κ. Σαμαρά ήταν ουσιαστικά ότι θέλει εκλογές γιατί θέλει να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδος» υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος.



     Α. Παπαρήγα «Προαποφασισμένη η απόφαση»

Απέναντι σε όλους η Γ.Γ. του ΚΚΕ η οποία χαρακτήρισε προαποφασισμένα τα όσα έγιναν μετά την «υποκριτική στάση των κομμάτων» την περίοδο των εντολών. Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι υπάρχουν από την μία πλευρά οι κεντροδεξιές δυνάμεις οι οποίες «κινδυνολογούν και εκβιάζουν» και από την άλλη οι κεντροαριστερές δυνάμεις οι οποίες καλλιεργούν στον λαό «χάρτινες προσδοκίες που θα οδηγήσουν σε ένα λαϊκό ποτάμι οργής».
Σημείωσε επίσης ότι μπορεί να υπάρξει «αλλαγή χορωδίας αλλά το τραγούδι θα έχει τον ίδιο σκοπό. ευρωμονόδρομος»

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ