ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΡΑΣΗ 10η: GRAFFITI

 ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ






























Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι δράσεις στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» με την υποστήριξη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας Future Library για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, την βοήθεια της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ, των υπαλλήλων της Βιβλιοθήκης Κάτες Αντωνέλου και Μαρίας Λυκούδη, της Κατερίνας Μαραβέγια και του Σώματος των Εθελοντών Σαμαρειτών.

Η πρώτη μέρα της 10ης Δράσης της Βιβλιοθήκης , με τίτλος Graffiti, έγινε την Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αργοστολίου (ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ). Την πρώτη μέρα της δράσης συμμετείχαν 27 «γκραφιτάδες», από 9-15 ετών όπου χωρίστηκαν σε ομάδες και με θεματολογία που είχαν επεξεργαστεί τις προηγούμενες μέρες διακόσμησαν τους ελεύθερους τοίχους του σχολικού συγκροτήματος 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων καθώς και τον τοίχο στον προαύλιο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου στο Αργοστόλι. Η δεύτερη μέρα της δράσης έγινε την Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012, 27 «γκραφιτάδες», όπως τους αρέσει να τους αποκαλούμε, ηλικίας 9 έως 19 ετών πήραν τα σπρέϊ τους και πραγματικά επιμελήθηκαν καλλιτεχνικά τους ελεύθερους τοίχους του παιδικού κήπου Νάπιερ. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, με αμείωτο ενδιαφέρον, από τις 9 το πρωί έως τις 3 περίπου το μεσημέρι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία καλλιτέχνες και πιο απαιτητικοί στη δουλειά τους δούλεψαν με πραγματικό ζήλο, γι’ αυτό ο πρόεδρος του Δ.Δ. Αργοστολίου κος Λούκας Νιφοράτος μαζί με την κα Κάτε Αντωνέλου της βιβλιοθήκης, κάλυπταν κάθε ανάγκη που προέκυπτε σε όλες τις ομάδες. Ιδιαίτερη στήριξη σε όλες τις καλοκαιρινές δράσεις, εντός και εκτός της Βιβλιοθήκης έχουμε από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και κυρίως από την κα Ροζάννα Μαρίνου και τον κο Χαράλαμπο Μοσχόπουλο, η παρουσία τους και η βοήθειά τους μας έκανε να νοιώσουμε σιγουριά και φυσικά οι παρεμβάσεις και οι συμβουλές τους έδιναν λύσεις σε θέματα που προέκυπταν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι φίλοι «γκραφιτάδες» δεν ήθελαν να τους φωτογραφίσουμε, παρά μόνο

πισώπλατα όπως έλεγαν. Η χαρά, ο ενθουσιασμός, ο παλμός της δράσης άφησε πολλά θετικά συναισθήματα και δόθηκε η δυνατότητα μιας αναμνηστικής φωτογραφίας των μεγαλύτερων σε ηλικία παιδιών.

Αναμένουμε να ανακοινωθεί η τρίτη και τελευταία μέρα της 10ης Δράσης Graffiti για την Βιβλιοθήκη από την ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ όπου οι «γκραφιτάδες» θα πάρουν τα σπρέι για να

διακοσμήσουν τον τοίχο του κολυμβητηρίου.

Την Δευτέρα θα απονεμηθούν αναμνηστικά φυλλάδια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ