ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ: Αθάνατος ! Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΗΡΩΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ

ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ  ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ
ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ   
ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ  , Η ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ , ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ !!!
 3ος ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΠΙΛΟΤΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΩΤΟΥΛΑ.
26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ  ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00 π,μ  ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ  ΣΤΟΝ ΚΑΤΕΛΕΙΟ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΨΉΦΗΣΕΣ  ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ.
ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!

H στιγμή της πτώσης του πυροσβεστικού στην Κεφαλονιά - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
 
H στιγμή της πτώσης του πυροσβεστικού στην Κεφαλονιά - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ





 ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ






ΕΚΛΙΠΑΡΏ τους Κεφαλλονίτες που συγκλονίστηκαν από την ΘΥΣΙΑ του συζύγου μου ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΩΤΟΥΛΑ ,να αποδείξουν ΤΩΡΑ πόσο λυπήθηκαν ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΕΣΤΩ ΑΝΩΝΥΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ. Είσαστε με τις οικογένειές σας επειδή ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ φροντίζουν για αυτό σβήνοντας από αέρα και ξηρά τις φωτιές που βάζουν οι γνωστοί σας, ίσως και οι συγγενείς σας...Εύχομαι ο ΘΕΟΣ να τους προστατεύει σε αυτόν τον ύπουλο αντάρτικο πόλεμο που τους κάνουν οι ΑΤΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ
Άννα Κωτούλα

Βαθμός Σμήναρχος Υπηρεσία / Μοίρα ΜΑΕΔΥ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ Αεροσκάφος PZL (Mielec) M-18B "Dromader"
Βιογραφικό Σημείωμα
Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως, όταν το αριστερό πτερύγιο του αεροσκάφος PZL M-18 στο οποίο επέβαινε, προσεκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ και συνετρίβη στην περιοχή Κατελειό Αργοστολίου, στις 27 Αυγούστου 2010.
Ο 55 ετών Σμήναρχος Κωτούλας Στέργιος ήταν έγγαμος και πατέρας 2 παιδιών. Η συνολική πτητική του εμπειρία ήταν 4.025 ώρες πτήσης σε μαχητικά, μεταγωγικά και ψεκαστικά αεροσκάφη, εκ των οποίων 524 ώρες στα αεροσκάφη PZL.Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ' αριθμ. 1122, πολωνικής προέλευσης, με έτος κατασκευής και άφιξης στην Ελλάδα το 1983 και το οποίο είχε συμπληρώσει 4.733 ώρες πτήσεως



Την ακατάσχετη φλυαρία των πολιτικάντηδων, που διατηρούν ακόμη τις νεκροφόρες PZL του 1983(έχει κανείς σας κύριοι Άρχοντες αυτοκίνητο του 1983;;;;), πλήρωσε με την ζωή του ο Σμήναρχος ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ, ένας από τους καλύτερους πιλότους της ελληνικής αεροπορίας. Αιωνία του η μνήμη.
Η είδηση, οι δηλώσεις και τα σχόλια των (ανευθυνο)υπεύθυνων:
Νεκρός πιλότος από πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους Ο πιλότος επιχειρούσε την κατάσβεση πύρινης εστίας στην Κεφαλονιά.
Νεκρός είναι ο χειριστής πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Πετζετέλ (PZL), που έπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης στις 12:45 στην περιοχή Κατελειό Αργοστολίου.
Ο 55 ετών Σμήναρχος Κωτούλας Στέργιος ήταν έγγαμος και πατέρας 2 παιδιών. Η συνολική πτητική του εμπειρία ήταν... 4.025 ώρες πτήσης σε μαχητικά, μεταγωγικά και ψεκαστικά αεροσκάφη, εκ των οποίων 524 ώρες στα αεροσκάφη PZL.
Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ' αριθμ. 1122, πολωνικής προέλευσης, με έτος κατασκευής και άφιξης στην Ελλάδα το 1983 και το οποίο είχε συμπληρώσει 4.733 ώρες πτήσεως.
. Σε καλώδια της ΔΕΗ προσεκρουσε το αριστερό πτερύγιο του πυροσβεστικού αεροσκάφους σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας.
Διήμερο παναεροπορικό πένθος για το θάνατο του σμηνάρχου
Διήμερο παναεροπορικό πένθος, κατά το οποίο οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, κηρύχθηκε με αφορμή το θάνατο του 55χρονου σμηνάρχου Στέργιου Κωτούλα. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 17.45 από τον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Παπάγου
Συλλυπητήρια Καραμανλή - Παπούλια
Την συντριβή και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πιλότου του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
«Εκφράζω την συντριβή μου και τη θλίψη όλων μας και τα συλλυπητήριά μου, για την απώλεια του πιλότου του πυροσβεστικού αεροσκάφους που έχασε την ζωή του την ώρα που, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, επιτελούσε το δύσκολο καθήκον του».
«Ο τραγικός θάνατος του σμήναρχου Στέργιου Κωτούλα μας συγκλόνισε. Ένας νέος άνθρωπος που έδινε τη μάχη με τη φωτιά, έπεσε στη πρώτη γραμμή του καθήκοντος», τονίζει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας,
«Εκφράζω την οδύνη και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του, καθώς και τη συμπαράσταση μου σε όλους τους συναδέλφους του», αναφέρει ο Πρόεδρος.
Ο Γιώργος Παπανδρέου για τον θάνατο του Στέργιου Κωτούλα
«Με οδύνη πληροφορήθηκα την τραγική απώλεια του σμήναρχου Στέργιου Κωτούλα.
Ο άδικος θάνατός του, υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα και την αυτοθυσία που επέδειξε την ώρα του καθήκοντος και δείχνει το μέγεθος της τραγωδίας που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες με τις καταστροφικές πυρκαγιές», ανέφερε o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, για τον θάνατο του σμήναρχου Στέργιου Κωτούλα.
Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε στην οικογένειά του τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.
ΚΚΕ και ΣΥΝ για το θάνατο του πιλότου
Τη θλίψη και τα συλλυπητήριά τους για το τραγικό θάνατο του πιλότου του πυροσβεστικού αεροσκάφους εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ.
Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρεται:
«Η παλαιότητα και η καταπόνηση των συγκεκριμένων αεροσκαφών, καθώς και οι μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό αποδεικνύεται με δραματικό τρόπο ότι δεν έχουν επιπτώσεις μόνο στην αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων κατάσβεσης πυρκαγιών, αλλά δημιουργούν κινδύνους για την ίδια τη ζωή των ανθρώπων που παίρνουν μέρος σε αυτές. Το ΚΚΕ διαβεβαιώνει το λαό και τους πυροσβέστες ότι, όπως χθες, έτσι και σήμερα θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να αλλάξει αυτή η κατάσταση».
Στην ανακοίνωση του ΣΥΝ σημειώνεται:
«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι η εναπόθεση όλης της διαδικασίας καταστολής των δασικών πυρκαγιών στα εναέρια μέσα έχει δημιουργήσει τέτοια πίεση στους χειριστές των αεροσκαφών που φτάνουν να λειτουργούν ακόμη και ως μάνικες των πυροσβεστικών οχημάτων; Δυστυχώς η ελλιπής οργάνωση της δασοπυροπροστασίας μας έχει φτάσει μέχρι του σημείου να ζητάμε την από αέρος βοήθεια για να σβήσουμε ακόμη και τη φωτιά της αυλής μας, πράγμα που οδηγεί όχι μόνο στην εξάπλωση των πυρκαγιών αλλά και στις απώλειες συνανθρώπων μας. Γι' αυτό πρέπει επειγόντως να επανεξεταστεί το μοντέλο δασοπυρόσβεσης».
Συλλυπητήρια του αρχηγού της Πυροσβεστικής
Tην «βαθύτατη θλίψη» και «οδύνη» του για την τραγική απώλεια του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας εξέφρασε με γραπτή δήλωσή του ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας.
«Ο συνάδελφος χειριστής του πυροσβεστικού αεροσκάφους PZL έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, αγωνιζόμενος με αυτοθυσία, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας και του εθνικού μας φυσικού πλούτου», αναφέρει στη δήλωσή του και προσθέτει ότι «σύσσωμο το πυροσβεστικό προσωπικό πενθεί».
Επιπλέον, ο κ. Κοντοκώστας εκφράζει με τη γραπτή δήλωσή του τα «ειλικρινή» συλλυπητήρια του Σώματος προς την οικογένεια του «ηρωικού πιλότου».
Συλλυπητήρια του προέδρου της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνη
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Στον τραγικό απολογισμό που έχουν οι πυρκαγιές για το περιβάλλον, έρχεται να προστεθεί και η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Ένας έμπειρος πιλότος του πυροσβεστικού σώματος, ο Σμήναρχος Στέργιος Κωτούλας έπεσε στο καθήκον.
Ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και ως Δήμαρχος Αθηναίων, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια του άτυχου Σμήναρχου και στο πυροσβεστικό σώμα».
Φόρο τιμής και μνήμης απέτισε η Βουλή
Φόρο τιμής και μνήμης απέτισε η Βουλή των Ελλήνων στο σμήναρχο Στέργιο Κωτούλα. Ο πρόεδρος της Βουλής, Δ. Σιούφας, εξέφρασε βαθύτατη θλίψη εκ μέρους του σώματος.
«Έπεσε σε ώρα καθήκοντος, εκτελώντας με αυταπάρνηση την αποστολή του. Η προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα μας θα είναι αιώνιος τίτλος τιμής. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου. Στην Πολεμική Αεροπορία μας και τους συναδέλφους του εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση της Βουλής των Ελλήνων. Η Βουλή των Ελλήνων θα στηρίξει την οικογένειά του, όπως έπραξε σε ανάλογες περιπτώσεις και στο παρελθόν», τόνισε ο κ. Σιούφας.
Όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις θανόντων αξιωματικών, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, η στήριξη της Βουλής είναι οικονομική της οικογένειάς του.
Εκ μέρους της ΝΔ, ο Σιμος Κεδίκογλου σημείωσε ότι «όταν χάνεται ένας ήρωας, δεν είναι πολλά αυτά που μπορείς να πεις. Θυσίασε τον εαυτό του για το καλό όλων μας».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσής, εξέφρασε την οδύνη του για την τραγική απώλεια.
«Η κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη. Είναι τραγικές οι συνέπειες, που ζει η χώρα μας, στη διάρκεια της προσπάθειας για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Να συμβάλουμε όλοι στις αποφάσεις, που θα λάβει η Βουλή», είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Από το ΚΚΕ, η Βέρα Νικολαΐδου συμφώνησε με τις πρωτοβουλίες του προέδρου της Βουλής, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «θα πρέπει να συζητηθούν τα αίτια της τραγωδίας και να τιμωρηθούν, αν υπάρχουν, οι υπεύθυνοι».
«Καθήκον μας να μην επαναληφθούν τέτοιες εικόνες, όπως το τελευταίο τριήμερο», τόνισε, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νικ. Τσούκαλης.
«Θυσιάστηκε για την πολιτεία και η πολιτεία πρέπει να ανταποδώσει», επισήμανε ο Γ. Γεωργίου από το ΛΑΟΣ.
http://www.kathimerini.gr/

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ