ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

“Δεν θέλουμε να μας βλέπουν σαν κινητά ευρώ”. Δραματική έκκληση του Προέδρου προς την τοπική κοινωνία.

Στην καινούργια αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΙ πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση με τους φορείς του Προέδρου του ΤΕΙ κ. Ναπολέοντα Μαραβέγια. Ωστόσο να τονίσουμε ότι λίγοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, κάτι που με λύπη διαπίστωσε πρώτος ο Πρόεδρος του ΤΕΙ.
Η ιδέα αυτής της συνάντησης ήταν για να αποφασίσουν μαζί με τους επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των φοιτητών που έρχονται στην Κεφαλονιά. Ιδιαίτερα που φέτος το ΤΕΙ κατάφερε να έχει σε όλα τα τμήματα της Κεφαλονιάς εισακτέους.


Όπως είπε ο κ. Πρόεδρος, η προσέλευση εγγραφής εισακτέων είναι πάρα πολύ ικανοποιητική, περισσότερα από τα 2/3 των εισακτέων έχουν εγγραφεί και έχουμε ακόμα μέχρι 28/9. Το ζήτημα είναι αν όλοι αυτοί οι εισακτέοι μπορέσουν, λόγω της σφοδρής και βαθειάς οικονομικής κρίσης, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα για να παραμείνουν στο νησί μας. Ένα τέτοιο ΤΕΙ όπως αυτό εδώ στην Κεφαλονιά αν δεν έχει τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας δεν μπορεί να πάει πουθενά, όπως σημείωσε ο κ. Πρόεδρος.
Η κ. Βουλευτής είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει, όπως ο κ. αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Κουρής, ο Δήμαρχος και άλλοι, όπως είπε δεν έχει παράπονο όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν. Όλοι έχουν την καλή πρόθεση, αλλά η καλή θέληση πρέπει να μεταφράζεται και σε πράξη.
Δεν υπήρξε μεγάλη προσέλευση, με πίκρα το διαπίστωσε αυτό ο κ. Πρόεδρος, όπως και οι περισσότεροι παριστάμενοι.

Παραβρέθηκαν:
Η Βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής.
Ο Μάρκος Κοτσιλίνης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ.
Ο κ. Κ. Μπαζίγος , Διευθυντής του Συνεταιρισμού Ρομπόλας.
Γιώργος Ματαράγκας, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ( μοναδικός από τα κόμματα).
Σ. Σακαλής Διευθυντής της ΕΠΑΣ Νοσοκομείου.
Ο Σταύρος Τραυλός, Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεφαλονιάς.
Κατερίνα Ατσάρου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων Κεφαλονιάς.
Διον. Μπενετάτος, εκπρόσωπος της Πρακτικής Γεωργικής Σχολής «Παναγή Βαλλιάνου».
Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΤΕΙ κ. Δ. Πανάς.

Νικόλαος Μπούκας, Επίκουρος Καθηγητής – Προϊστάμενος τμήματος

Δυο Φοιτητές που εκπροσωπούσαν τον Φοιτητικό Σύλλογο, o Γιάννης Σγουρομάλης και o Κωστής Κωσμαδάκης.

Μετά τους χαιρετισμούς της Βουλευτή και του κ. Αντιπεριφερειάρχη, μίλησε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ σε δραματικό τρόπο. Ο κ. Μαραβέγιας ωστόσο, δεν έκρυψε τίποτα, αναφερόμενος στην κρισιμότητα του ΤΕΙ, των ΤΕΙ θα λέγαμε, διότι τα προβλήματα που έχει το δικό μας ΤΕΙ τα έχουν όλα. Ο κ. Μαραβέγιας αποκάλεσε το κράτος άθλιο. Η αδυναμία και η ανικανότητα του κράτους θα πρέπει κάπως να υποκατασταθεί από την τοπική κοινωνία, και εξήγησε αναλυτικά τι εννοεί λέγοντας «αντικατάσταση από την τοπική κοινωνία». Θα έχετε την ευκαιρία θα ακούσετε όλη την ομιλία του κ. Μαραβέγια.

Από τη μύγα ξύγκι βγάζουμε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε σαν ΤΕΙ, και τα καταφέρνουμε μέχρι στιγμής. Μίλησε για την απαξίωση της γνώσης, με την μείωση των μισθών των καθηγητών, όλων των βαθμίδων. Αν είχαμε ένα …..έξυπνο κράτος θα έβαζε συντελεστές εντοπιότητας, σε συνθήκες κρίσης. Αλλά αυτό το ….άθλιο κράτος έκανε ακριβώς το αντίθετο, ακόμα και στους τρίτεκνους και πολύτεκνους έκοψε τη δυνατότητα να κάνουν τις μεταγραφές, απίστευτο, σε συνθήκες κρίσης κόβουμε τις μεταγραφές.
Οι δυο φοιτητές.
Σήμερα στην Κεφαλονιά κινούνται γύρω στα 1500 παιδιά.
Είπε με δραματικό τρόπο ότι, «Διεκτραγωδώ την κατάσταση πολύ, διότι αυτή είναι δεν λέω τίποτα περισσότερο, μήπως πραγματικά βρούμε ανταπόκριση από όλους».
Γι’ αυτή την χρονιά και την επόμενη δεν πρόκειται να έχουμε καμιά αρνητική εξέλιξη, δηλαδή κλείσιμο ή συρρίκνωση. ….

Κατόπιν το λόγο πήρε ο Προϊστάμενος του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και επικοινωνίας κ. Άγης Κονιδάρης όπου παρουσίασε μέρος μιας μελέτης που θα παρουσιαστεί αναλυτικότερα στις 15 Οκτωβρίου, πρόκειται για την αποτύπωση της κοινωνικής και της οικονομικής ζωής των Φοιτητών στην Κεφαλονιά αλλά και στα άλλα δυο νησιά, και κατόπιν μίλησε η κ. Βασ. Λεβεντάκου.
Στη συνέχεια μίλησαν όλοι όσοι παρευρίσκοντο και κατέθεσαν την άποψη τους, αλλά και προτάσεις.
Θα ακούσετε τα κυριότερα σημεία της σύσκεψης αυτής, οπότε θα έχετε την ευκαιρία να βγάλετε τα συμπεράσματά σας, σαν να βρισκόσασταν στην ίδια τη συζήτηση.
Σας ενημερώνουμε ότι θα γίνει καλωσόρισμα των Φοιτητών στις 15 Οκτωβρίου, οπότε θα υπάρξει η ευκαιρία να τα ξαναπούμε, όπως είπε ο κ. Κονιδάρης. 
Οι ομιλίες των φορέων ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες, όπως του κ. Σακαλή όπου πρότεινε να χρησιμοποιηθούν οι παλιές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου για να φιλοξενηθούν οι Φοιτητές, κάτι που αντέδρασε ο κ. Κουρής λέγοντας ότι όλα αυτά θέλουν γκρέμισμα.
Ενδιαφέρουσα ήταν και η πρόταση του κ. Τραυλού, ο οποίος προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει την πρακτική άσκηση αρκετών φοιτητών.



                                                               Ακούστε εδώ  ΕΝΑΡΞΗ 



                                                           Ακούστε κι εδώ ΟΜΙΛΙΕΣ


ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ