ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ



ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/12/12

Η τρικομματική κυβέρνηση με το τρίτο Μνημόνιο και τον προϋπολογισμό του 2013 επιχειρεί να επιβάλλει ένα εφιαλτικό καθεστώς για τους εργαζόμενους και όλη την κοινωνία. Με απολύσεις, διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές αργίες, μετακινήσεις, μετατάξεις με διακηρυγμένο στόχο την «ελάφρυνση» του δημοσίου από 150.000 εργαζόμενους. Με την πλήρη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και την αντιμετώπιση κάθε δημόσιου αγαθού ως πεδίου κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Την επιβολή μιας εργασιακής κόλασης με την τρομοκρατία των απολύσεων, των εργασιακών σχέσεων-λάστιχο, τις συμβάσεις μαύρης εργασίας.
Τα μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι κοινά και στοχεύουν στην πάμφθηνη εργατική δύναμη, στη διαμόρφωση ενός εργαζόμενου υποταγμένου και εξαθλιωμένου που δε θα έχει το κουράγιο να ορθώσει ανάστημα απέναντι στον εργοδότη, είτε είναι το κράτος είτε ιδιώτης.
Γι'αυτό θέλουν να προσθέσουν στη στρατιά των 1.300.000 ανέργων και των 500.000 απλήρωτων εργαζόμενων άλλα 150.000 θύματα από το δημόσιο τομέα, θυσία στο σφαγείο της χρεωμηχανής, των τραπεζικών και πολυεθνικών συμφερόντων. Γι'αυτό ο λαός είναι υπό συνεχή εκβιασμό και πίεση να αποδεχθεί πάση θυσία την εξαθλίωση για το καλό της «εθνικής» οικονομίας, τη «διάσωση» της χώρας και την παραμονή στο ευρώ.
Ταυτόχρονα η νέα συμφωνία ενεργοποιεί μηχανισμούς αυτόματων μικρών μνηνονίων και μέτρων στην περίπτωση μη επίτευξης των στόχων (ικανοποίησης των δανειστών) και δεσμεύει χειροπόδαρα τις κυβερνήσεις στο άρμα τους, χωρίς ούτε καν απόφαση από τη βουλή.
Όλα τα παραπάνω υπογραμμίζουν πως κανένα μέλλον δεν υπάρχει για το λαό μέσα στη φυλακή της τρόικα και των μνημονίων και αναδεικνύουν για το πόσο κρίσιμη είναι η μάχη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Το Μνημόνιο 3 και κάθε παραπέρα δανειοδότηση της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ γίνεται με όρους ασφυκτικής εποπτείας και κατάργησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, επιβάλλοντας μια διαρκή «κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
Η καταστροφή και η υπονόμευση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, καθώς και των δημόσιων υπηρεσιών ή επιχειρήσεων κλιμακώνεται. Η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια και η ασφάλιση, τα βασικά αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό, η καθαριότητα, οι μεταφορές, σταδιακά διαλύονται για να παραδοθούν κομμάτι-κομμάτι στο ιδιωτικό κεφάλαιο και κέρδος. Η προστασία του δημόσιου χώρου από την ολοκληρωτική παράδοσή του στην κερδοφορία του ιδιωτικού κεφαλαίου, αποτελεί προτεραιότητα για τους εργαζόμενους.
Αγωνιζόμαστε:
Για να μην περάσουν οι νέες απολύσεις και συγχωνεύσεις των νοσοκομείων.
Για να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας.
Για να προστατεύσουμε την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση.
Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.
Για κατάργηση του 5ευρου εισιτηρίου και του 25ευρου αντίτιμου νοσηλείας.
Για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.
Για να μην περάσουν τα νοσοκομεία στα χέρια του ιδιωτικού κεφάλαιου.
Όχι στις ΣΔΙΤ, που θα καταδικάσουν το λαό να νοσηλεύεται σε ό,τι απομείνει από τα ράντζα των νοσοκομείων.
Για να μη χρησιμοποιηθούν τα νοσοκομεία των νησιών για ιατρικό τουρισμό αλλά για το ντόπιο πληθυσμό και τους μετανάστες.
Για να σταματήσουμε τη φορολογική λαίλαπα σε βάρος μας και να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και το εφοπλιστικό κεφάλαιο.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ         ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ