ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Νέες πρωτοβουλίες του ΤΕΙ Ι.Ν. για την τοπική κοινωνία‏


Σε εξέλιξη οι νέες πρωτοβουλίες του Ιδρύματος 
για την τοπική κοινωνία 

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, μετά την κοπή της πίτας του Ιδρύματος που έγινε την Παρασκευή, επισκέφθηκε το Κτήμα Διονυσίου Λαυράγκα στα Ραζάτα, καθώς το Τεχνολογικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων προγραμματίζει, με τη συνεργασία και τη συμπαράσταση του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Σωτηρίου Κουρή, τη δημιουργία Κέντρου Επτανησιακής Μουσικής στο κτήμα του κορυφαίου Κεφαλλήνα μουσουργού, ανάλογο με το Κέντρο Καλλιτεχνικής Δημιουργίας και Εκπαίδευσης «Κωνσταντίνος Παρθένης» που δημιουργήθηκε στην Πεσσάδα.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε το Κτήμα Λαυράγκα να αποτελέσει κέντρο όπου θα διοργανώνονται μουσικές και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για την ανάδειξη της Επτανησιακής Μουσικής και των Επτανήσιων μουσικών, με τη συμπαράσταση του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων του Ιδρύματος και σε συνεργασία με τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών και Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Επίσης, ο Πρόεδρος επισκέφθηκε το Κοινοτικό Κατάστημα της Τοπικής Κοινότητας Βλαχάτων Εικοσιμίας προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες δημιουργίας του Εργαστηρίου Ελέγχου και Πιστοποίησης Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, με τη συνεργασία και τη συμπαράσταση του Δημάρχου Κεφαλλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση και του Αντιδημάρχου Λειβαθούς κ. Ευάγγελου Κεκάτου.

Η σημασία ενός τέτοιου εργαστηρίου για την αγροτική παραγωγή της ευρύτερης περιοχής είναι προφανής και εντάσσεται στο πλαίσιο της δραστηριότητας του Τμήματος Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων του Ιδρύματος.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ