ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Δυστυχώς οι ιθύνοντες του «Αίνου» αυτό επαναλαμβάνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά. Τους έχουμε συνηθίσει πια και δεν τους παρεξηγούμε, «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν».



Αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε στην ανακοίνωση του συλλόγου «Αίνος» σχετικά με τις εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη - παρ’ ότι γνωρίζουμε ότι κάποιοι «θρέφονται» και με τον αρνητικό ακόμη θόρυβο – διότι πρέπει να αποκατασταθεί Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Η Ομοσπονδία «ΟΔΥΣΣΕΥΣ» όταν οργανώνει ή συμμετέχει σαν συνδιοργανωτής σε κάποια εκδήλωση έχει απαράβατη αρχή της να προτείνει και να επιβάλλει την όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή φορέων και αυτό έχει καθιερωθεί και εφαρμόζεται στη συνδιοργάνωση των Επτανησίων για τις εκδηλώσεις της Ενσωμάτωσης.

ΚΑΘΕ χρόνο ΟΛΟΙ προσκαλούνται, ΌΛΟΙ οι Επτανήσιοι είναι ευπρόσδεκτοι, ουδέποτε αποκλείστηκε, ούτε πρόκειτεαι ποτέ να αποκλειστεί κάποιος. ‘Οποιος απέχει, το κάνει με δική του επιλογή και μόνο.

Για τις φετινές εκδηλώσεις, ο «Αίνος» ήταν ο πρώτος σύλλογος που καλέστηκε να συμμετάσχει από τον πρόεδρο της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας, παρουσία Ζακυνθίων αξιωματούχων, στις 16 Δεκέμβρίου 2012 στη γιορτή του Αγίου Διονυσίου.

Η πρόσκληση ήταν για τις ετήσια καθιερωμένες επτανησιακές εκδηλώσεις για την επέτειο της Ενσωμάτωσης, ανεξάρτητα από τον ερχομό ή όχι της Χορωδίας Αργοστολίου.

Όταν πλέον οριστικοποιήθηκε ο ερχομός της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου, επικράτησε μεγάλος ενθουσιασμός και εκεί που όλοι περιμέναμε να συγκροτηθεί μια πανστρατειά των Κεφαλονιτών της περιοχής για να υποδεχθούμε και να χειροκροτήσουμε τη Χορωδία μας, μάθαμε ότι ο «Αίνος» ετοιμάζει - την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, μερικά τετράγωνα πιο πέρα από εκεί που θα εμφανιζόταν η Χορωδία Αργοστολίου- εκδήλωση

«για τους σεισμούς στην Κεφαλονιά τον Αύγουστο του 1953».

Συμπατριώτες, με το συμπάθειο, αλλά και ο αφελέστερος και ο πλέον ανυποψίαστος άνθρωπος του πλανήτη δεν μπορεί παρά να σκεφθεί ότι είναι μια προσπάθεια αντιπερισμασμού που διχάζει τους Κεφαλονίτες.

Ο κάθε σύλλογος πιστεύουμε ότι έιναι ελεύθερος να συμμετέχει όπου θέλει και να διοργανώνει όποιες εκδηλώσεις θέλει, όμως ας αναλαμβάνει τις ευθύνες των επιλογών του, μή βγαίνει μετά την επιτυχία των εκδηλώσεων -που αρνήθηκε να συμμετάσχει -να λέει «αν είχαμε καλεστεί θα συμμετείχαμε και εμείς».

Δυστυχώς οι ιθύνοντες του «Αίνου» αυτό επαναλαμβάνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά.
Τους έχουμε συνηθίσει πια και δεν τους παρεξηγούμε, «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν».

Με τιμή,
Για το Δ.Σ
Γιάννης Χιόνης                                      Κώστας Βαγγελάτος
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ