ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Εγκαταστάσεις ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Αργοστόλι


Κεφαλονιά, 24-26 Ιανουαρίου & 31 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Ιανουαρίου 2014

14:00-15:00                Μετασυλλεκτική μεταχείριση και συντήρηση των προϊόντων της παραδοσιακής διατροφής [Α΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)
15:00-16:00                Μετασυλλεκτική μεταχείριση και συντήρηση των προϊόντων της παραδοσιακής διατροφής [Β΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)
16:15-17:15                Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της παραδοσιακής διατροφής [Α΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)
17:30-18:30                Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της παραδοσιακής διατροφής [Β΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)
18:30-19:30                Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν - Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Α΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)
19:30-20:30                Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν - Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Β΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)


ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Ιανουαρίου 2014

09:00-10:00                Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων στις επιχειρήσεις εστίασης [Α΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)
10:00-11:00                Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων στις επιχειρήσεις εστίασης [Β΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)
11:15-12:15                Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Α΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)
12:15-13:15                Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Β΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)
13:30-14:30                Η σημασία του σήματος «Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας» σαν στοιχείο πιστοποίησης στην προβολή των υπηρεσιών των χώρων εστίασης (Ζήσιμος Λυκούδης)
14:30-15:30                Θρεπτική αξία της παραδοσιακής διατροφής στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα (Ζήσιμος Λυκούδης)


ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Ιανουαρίου 2014

09:00-10:00                Γαστρονομική σημασία και ποιότητα των παραδοσιακών συνταγών στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα (Νίκος Περλέγκης)
10:00-11:00                Οι σύγχρονες μέθοδοι μαγειρικής στην παρασκευή των παραδοσιακών συνταγών – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα [Α΄] (Νίκος Περλέγκης)
11:15-12:15                Οι σύγχρονες μέθοδοι μαγειρικής στην παρασκευή των παραδοσιακών συνταγών – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα [Β΄] (Νίκος Περλέγκης)
12:15-13:15                Καταγραφή και ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών συνταγών – Αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων σε νέες συνταγές [Α΄] (Νίκος Περλέγκης)
13:30-14:30                Καταγραφή και ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών συνταγών – Αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων σε νέες συνταγές [Β΄] (Νίκος Περλέγκης)


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 Ιανουαρίου 2014

14:00-15:00                Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στο χώρο εστίασης και διατροφής, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προβολή και προώθηση των υπηρεσιών εστίασης – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Α΄] (Αγησίλαος Κονιδάρης)
15:00-16:00                Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στο χώρο εστίασης και διατροφής, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προβολή και προώθηση των υπηρεσιών εστίασης – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Β΄] (Αγησίλαος Κονιδάρης)
16:15-17:15                Ο αγροτουρισμός ως μοχλός τοπικής ανάπτυξης – Οι παραδοσιακές συνταγές ως αναπόσπαστο στοιχείο του αγροτουρισμού [Α΄] (Αγησίλαος Κονιδάρης)
17:30-18:30                Ο αγροτουρισμός ως μοχλός τοπικής ανάπτυξης – Οι παραδοσιακές συνταγές ως αναπόσπαστο στοιχείο του αγροτουρισμού [Β΄] (Αγησίλαος Κονιδάρης)
18:30-19:30                Η αγροτική παράδοση στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα – Σύνδεση της τοπικής αγροτικής παραγωγής με τη διατροφή των κατοίκων (Αγησίλαος Κονιδάρης)


ΣΑΒΒΑΤΟ 1η Φεβρουαρίου 2014

09:00-10:00                Οργάνωση και Διοίκηση μικρών επιχειρήσεων εστίασης [Α΄] (Χρήστος Φώης)
10:00-11:00                Οργάνωση και Διοίκηση μικρών επιχειρήσεων εστίασης [Β΄] (Χρήστος Φώης)
11:15-12:15                Ο ρόλος των χώρων εστίασης στην τοπική ανάπτυξη και στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος [Α΄] (Χρήστος Φώης)
12:30-13:30                Ο ρόλος των χώρων εστίασης στην τοπική ανάπτυξη και στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος [Β΄] (Χρήστος Φώης)
13:30-14:30                Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Α΄] (Χρήστος Φώης)
14:30-15:30                Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Β΄] (Χρήστος Φώης)



ΚΥΡΙΑΚΗ 2 Φεβρουαρίου 2014

10:00-12:00                Διενέργεια συζητήσεων, κατάθεση προβληματισμών, παρατηρήσεων και συμπερασμάτων. Απονομή βεβαιώσεων και κλείσιμο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου (Αγησίλαος Κονιδάρης)


ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ