Κεφαλονιά, 24-26 Ιανουαρίου & 31 Ιανουαρίου – 2
Φεβρουαρίου 2014
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Ιανουαρίου
2014
14:00-15:00 Μετασυλλεκτική
μεταχείριση και συντήρηση των προϊόντων της παραδοσιακής διατροφής [Α΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)
15:00-16:00 Μετασυλλεκτική
μεταχείριση και συντήρηση των προϊόντων της παραδοσιακής διατροφής [Β΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)
16:15-17:15 Επεξεργασία, Μεταποίηση
και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της παραδοσιακής
διατροφής [Α΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)
17:30-18:30 Επεξεργασία, Μεταποίηση
και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της παραδοσιακής
διατροφής [Β΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)
18:30-19:30 Τοπικό και Περιφερειακό
προϊόν - Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των
προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Α΄] (Ζήσιμος
Λυκούδης)
19:30-20:30 Τοπικό και Περιφερειακό
προϊόν - Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των
προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Β΄] (Ζήσιμος
Λυκούδης)
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Ιανουαρίου
2014
09:00-10:00 Υγιεινή και Ασφάλεια
Τροφίμων στις επιχειρήσεις εστίασης [Α΄] (Ζήσιμος
Λυκούδης)
10:00-11:00 Υγιεινή και Ασφάλεια
Τροφίμων στις επιχειρήσεις εστίασης [Β΄] (Ζήσιμος
Λυκούδης)
11:15-12:15 Πιστοποιημένη ταυτότητα
και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Α΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)
12:15-13:15 Πιστοποιημένη ταυτότητα
και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Β΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)
13:30-14:30 Η σημασία του σήματος
«Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας» σαν στοιχείο πιστοποίησης στην προβολή των υπηρεσιών
των χώρων εστίασης (Ζήσιμος Λυκούδης)
14:30-15:30 Θρεπτική αξία της
παραδοσιακής διατροφής στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα (Ζήσιμος Λυκούδης)
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Ιανουαρίου
2014
09:00-10:00 Γαστρονομική σημασία και
ποιότητα των παραδοσιακών συνταγών στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα (Νίκος Περλέγκης)
10:00-11:00 Οι σύγχρονες μέθοδοι
μαγειρικής στην παρασκευή των παραδοσιακών συνταγών – Πλεονεκτήματα και
μειονεκτήματα [Α΄] (Νίκος Περλέγκης)
11:15-12:15 Οι σύγχρονες μέθοδοι
μαγειρικής στην παρασκευή των παραδοσιακών συνταγών – Πλεονεκτήματα και
μειονεκτήματα [Β΄] (Νίκος Περλέγκης)
12:15-13:15 Καταγραφή και ανάδειξη
των τοπικών παραδοσιακών συνταγών – Αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων σε νέες
συνταγές [Α΄] (Νίκος Περλέγκης)
13:30-14:30 Καταγραφή και ανάδειξη
των τοπικών παραδοσιακών συνταγών – Αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων σε νέες
συνταγές [Β΄] (Νίκος Περλέγκης)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 Ιανουαρίου
2014
14:00-15:00 Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο
πληροφόρησης για τις εξελίξεις στο χώρο εστίασης και διατροφής, αλλά και ως
εργαλείο μάρκετινγκ για την προβολή και προώθηση των υπηρεσιών εστίασης – Ο
ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των
νησιωτικών περιοχών [Α΄] (Αγησίλαος Κονιδάρης)
15:00-16:00 Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο
πληροφόρησης για τις εξελίξεις στο χώρο εστίασης και διατροφής, αλλά και ως
εργαλείο μάρκετινγκ για την προβολή και προώθηση των υπηρεσιών εστίασης – Ο
ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των
νησιωτικών περιοχών [Β΄] (Αγησίλαος Κονιδάρης)
16:15-17:15 Ο αγροτουρισμός ως μοχλός τοπικής
ανάπτυξης – Οι παραδοσιακές συνταγές ως αναπόσπαστο στοιχείο του αγροτουρισμού
[Α΄] (Αγησίλαος
Κονιδάρης)
17:30-18:30 Ο αγροτουρισμός ως μοχλός τοπικής
ανάπτυξης – Οι παραδοσιακές συνταγές ως αναπόσπαστο στοιχείο του αγροτουρισμού
[Β΄] (Αγησίλαος
Κονιδάρης)
18:30-19:30 Η αγροτική παράδοση στην Κεφαλονιά, τη
Ζάκυνθο και τη Λευκάδα – Σύνδεση της τοπικής αγροτικής παραγωγής με τη διατροφή
των κατοίκων (Αγησίλαος
Κονιδάρης)
ΣΑΒΒΑΤΟ 1η
Φεβρουαρίου 2014
09:00-10:00 Οργάνωση και Διοίκηση
μικρών επιχειρήσεων εστίασης [Α΄] (Χρήστος
Φώης)
10:00-11:00 Οργάνωση και Διοίκηση
μικρών επιχειρήσεων εστίασης [Β΄] (Χρήστος
Φώης)
11:15-12:15 Ο ρόλος των χώρων
εστίασης στην τοπική ανάπτυξη και στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος [Α΄] (Χρήστος Φώης)
12:30-13:30 Ο ρόλος των χώρων
εστίασης στην τοπική ανάπτυξη και στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος [Β΄] (Χρήστος Φώης)
13:30-14:30 Επιχειρηματικότητα και
καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Α΄] (Χρήστος Φώης)
14:30-15:30 Επιχειρηματικότητα και
καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Β΄] (Χρήστος Φώης)
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 Φεβρουαρίου
2014
10:00-12:00 Διενέργεια συζητήσεων,
κατάθεση προβληματισμών, παρατηρήσεων και συμπερασμάτων. Απονομή βεβαιώσεων και
κλείσιμο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου (Αγησίλαος
Κονιδάρης)