ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Κεφαλονιά, 29-31 Μαρτίου 2014
Εγκαταστάσεις
ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Αργοστόλι
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 Μαρτίου 2014
09:00-14:00 ΘΕΩΡΙΑ: Παραδοσιακές πρώτες ύλες
και κατάσταση στον πρωτογενή τομέα (Φυτική - Ζωική παραγωγή). Υφιστάμενη
κατάσταση στη μεταποίηση (Περλέγκης)
16:00-21:00 ΘΕΩΡΙΑ: Παραδοσιακές πρώτες ύλες
και κατάσταση στον πρωτογενή τομέα (μελισσοκομία, αλιεία και
ιχθυοκαλλιέργειες). Παραδοσιακές πρώτες
ύλες, ΠΟΠ, ΠΓΕ (Περλέγκης)
09:00-14:00 ΘΕΩΡΙΑ: Η Ελληνική κουζίνα του χθες και του
αύριο στα πλαίσια της «GReat Kouzina» by Chef's Club of Greece. Τρόποι παρασκευής ενός
ζεστού κυρίως πιάτου από επαγγελματίες (Περλέγκης)
16:00-21:00 ΘΕΩΡΙΑ: Προσκλήσεις παρουσίασης
γευσιγνωσίας των τοπικών προδιαγραφών του νησιού με βάση την παράδοση και
αλλαγή στην εμφάνιση (GReat Kouzina) (Περλέγκης)
ΔΕΥΤΕΡΑ 31 Μαρτίου 2014
09:00-14:00 ΠΡΑΚΤΙΚΗ: Παρουσίαση συνταγών της
Επτανησιακής κουζίνας με τη φιλοσοφία της GReat Kouzina (Περλέγκης)
16:00-21:00 ΠΡΑΚΤΙΚΗ: Στήσιμο πιάτου και
παρουσίαση – Πιάτα με θαλασσινά (Περλέγκης)